Haha okej glömde bort att ladda upp lite bilder här på det sista vi gjorde innan avfärden tillbaka till Delhi. Efter Amber fort åkte vi raka vägen upp mot bergen och Nahargarh-fortet, och jisses vilken utsikt!! Luftkvalitén var hur bra som helst, det tackar man för!! Så nu kommer de sista bilderna från Jaipur-resan, enjoy!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

På söndagen var det dags att checka ut kl 11.00. Direkt efter utcheckningen åkte vi till Amer fort som ligger ca 45 minuter utanför Jaipur. Amer fort är ett palats. Låter bilderna få tala för sig själv. Även detta var supervackert!!

Likes

Comments

Efter Hawa Mahal och lite shopping gick jag och Saga till City Palace. I stadspalatset finns även Mubarak Mahal och Chanda Mahal. Palatset var byggt 1729-1732 på initiativ av Sawai Jai Singh II.

Allt var så vackert här, min favorit var dock den guldiga dörren med grön bakgrund. Favoritfärg <3

Efter stadspalatset åkte vi till observatoriumet Jantar Mantar. Där finns det en samling astronomiska instrument som var uppförda av Maharaja Jai Singh II. Den nästsista bilden är ett sol-ur, Samrat Yantra. Instrumenten används för att mäta tid, förutsäga förmörkelser, spåra stjärnornas positioner etc etc. Detta var riktigt häftigt och det var tråkigt att jag inte kunde "njuta" av stunden så pass mycket som jag ville. Helt plötsligt började rinna blod ur mitt öra så fokusen låg på att stoppa den blödningen. Samtidigt var jag väldigt seg där på slutet. Synd synd, för detta var mäktigt! 

Likes

Comments

Hawa Mahal är ett palats som uppfördes av maharadjan Pratap Singh II 1799. Byggnaden är fem våningar hög och byggd av rosa och röd sandsten. På de första bilderna sen ni framsidan av palatset men där finns det ingen dörr utan man gick in på baksidan.

Detta var vårt första stopp på lördagen ..vi hann med två saker till men mer om det imorgon. Klockan är sent och jag måste sova. Natti!

Likes

Comments

Hallå i stugan!

Klockan är 22.00 och här sitter jag och pluggar samtidigt som jag kollar på Pretty Woman. Igår kom jag och Saga hem från Jaipur och vilken helg vi haft! Det hela började med att vi nästan missade flyget i fredags på grund av mig haha! Jag googlade lite slarvigt och läste på nätet att JetAir flyger från terminal 2. När vi skulle åka till flygplatsen hamnade vi i världens bilkö. Vi var framme på terminal 2 kl 19.10, boardningen skulle börja19.40. På plats säger vakten att vi är på fel terminal. Det finns inga lediga taxi-bilar och tiden började rinna iväg (klockan var runt 19.20-19.25). Rätt som det var kom det är väldigt skum taxi-bil och vi frågade honom hur mycket han ville ha för en taxiresa till terminal 3 (tog oss max 5 min att åka dit med bilen). Mannen ville ha 200INR och vi hoppade in i bilen. Han började åka innan Saga hann stänga dörren haha. När vi kom fram ville han istället ha 400 INR (de försöker verkligen hustla men gäller att stå på sig) men vi hade ingen tid att tjafsa och ha oss. Vi gav 200 som planerat och sprang därifrån och in i flygplatsen. Väl på plats var vi tvungna att ha fysiska biljetter (även fast vi hade checkat in online) och ah allt var bara stress. MEN, vi kom med och vi hade en awesome helg i Jaipur. Vilken stad!!! Har tagit massa massa bilder, så en rejäl bildbomb kommer ...fast jag kommer dela upp det lite. So, stay tuned mina kära läsare!

Likes

Comments

...Så lyder tidningarna här i New Delhi. Smogen har lagt sig över huvudstaden och myndigheterna har utfärdat katastroftillstånd. Indien har till och med gått om Kina . Igår hade vi ett akutmöte på ambassaden för att diskutera luft-frågan, luftkvalitén är väldigt dålig hos de utsända - men även hos oss. Ambassaden har gett oss luftrenare i varje sovrum, vilket gjorde en otrolig skillnad. Igår gick vi även runt med Viktors ägg på jobbet som mätte luftkvalitén och lilla jag hade 420 i mitt rum. Har inte förstått vad de mäter i men det är något med Air Quality Index och sen något 2.5 PM tror jag? Super-oklart, det enda jag vet är att jag inte ska vistas i mitt kontor.

Idag på jobbet hängde jag i min sektion och skrev på min rättsutredning som jag ska skicka in tillskolan i januari. Min handledare har inte varit på jobbet i några dagar och jag har inte riktigt kunnat jobbat vidare med det jag ska så då fick det bli plugg istället. Är glad att jag gjort en hel del då jag inte kommer kunna plugga något i helgen .....för jag och Saga ska till Jaipur woho!!! Vi åker imorgon efter jobbet och är hemma igen på söndag kväll. Planen var att vi skulle till Haridwar först men vi var sena med tågbiljetterna så vi planerade om våra resor helt enkelt. Kommer bli riktigt skönt att åka utanför Delhi, hoppas Jaipur har bättre luftkvalité.

Likes

Comments

Finns inte så mycket att skriva så bjuder på lite bilder från lördagen. Jag, Saga och Mia åkte till old Delhi och besökte moskén Jama Masjid. Efter moské-besöket åt vi mat på Karim's, en väldigt känd restaurang. Maten var att dö för nomnomnom. Vi lärde även känna Abdul från Kuwait när vi satt där så han hängde med oss resten av dagen. Planen var att vi skulle till kryddmarknaden efter maten, som är i närheten av moskén men haha vi åkte rätt så mycket fel. Istället fick vi uppleva lite gatufestligheter som Hare Krishna höll i.


Old Delhi är ett område där bara några timmar räcker innan man blir "mätt" på det. Väldigt mycket ljud och standarden är mycket lägre än den i södra Delhi (där vi bor och håller till i princip hela tiden). Dock är det värt ett besök för den delen visar en del av Indien också.


Vi fick ha på oss vad det nu ska föreställa pga ingen aning??? Vi alla täckta från topp till tå så förstod inte varför vi skulle ha på oss det med ...säkerligen för vi är turister.

Något som jag finner avslappnande är när det är dags för bön. Väldigt vackert att lyssna på och jag känner mig alltid så lugn i själen. När jag var liten gillade jag alltid att sitta i samma rum som min (nu tyvärr min bortgångne) gammel-morfar och morfar under tiden de bad, så fint <3.

Jag och Saga i våra fancy masker! Luften är väldigt dålig nu och ambassaden rekommenderar starkt att man ska ha på sig dessa masker. Jag köper det helt!!! Föroreningen är sjuk här..

Den här bilden är så sorlig ...Jag, Saga, Mia och Abdul skulle gå till kryddmarknaden (visade sig att vi hade gått fel) så vi gick runt där i old Delhi. Som den lilla turist jag är gick jag runt och fotade massa, efter ett tag märkte jag och Saga att att alla fönster och balkonger hade galler på sig vilket var väldigt konstigt. I varje fönster och balkong såg man kvinnor. Tanken slog mig att det eventuellt kunde varit en bordell eller dylikt ...jag tog ett foto och rätt som det är pekar en kvinna på mig och Saga och gestikulerar att vi ej får fota (hon som är i det högra hörnet, lila kläder). Tyvärr stämde nog min och Sagas tanke rätt så bra, att detta är trafficking-offer. Man fick ta kort exakt överallt, ingen sa till, förutom här då. Så sorligt, och det gjorde verkligen ont i hjärtat :(

Lite Hare Krishna-firande!

När vi kom fram där vi trodde kryddmarknaden var på, visade det sig som sagt vara helt fel. Istället hade vi kommit till världens folkmassa och allt var kaos. Det är en stor skillnad att vara i old Delhi och södra Delhi ...de hade inga bra vägar och man använder sig av kor för att transportera saker :(. Att se korna må dåligt krossade mitt hjärta ännu mer. På ett sätt är det bra att jag får se sånt, det blir som en väckarklocka för mig. Har ätit väldigt lite kött i Indien för att vara mig. Den vegetariska kosten tilltalar mig mer här (speciellt när man får se behandlingen av alla höns och nu även kossor), finns otroligt mycket att välja mellan så ser ingen anledning varför man ska äta kött "bara för att". Men det sagt, så ska jag inte sticka undan stolen med att ändå ätit kyckling och ko här. Men ah, köttlusten försvinner iaf när man spelar upp bilderna i sitt huvud ...

Nu blev det en liten längre text trots allt. Jag sitter just nu och pluggar, ska strax kolla på Stranger Things (förlåt Saga för 10000 gången haha), bästa serien ever!!! Föresten, Sagas lillasyster och pappa är på besök denna vecka. Alltid trevligt med lite gäster, dessutom är de världens mysigaste <3 saknar min familj nu <3.

Hejdå

Likes

Comments

Oj oj oj nu kommer det ett till inlägg, nu går det fort hörni! Ne men tänkte att det skulle vara kul med lite bilder från dagens häftigaste händelse någonsin!!! Självaste ASTRONAUTEN CHRISTER FUGLESANG besökte ambassaden idag. Christer var i Indien för att diskutera Indo-Sverige rymd-samarbetet, så han blev bland annat intervjuad av en tidning. Att få träffa Christer och få höra honom prata om sin "rymd-tid" var så otroligt coolt!!!! Detta kommer jag leva på väldigt länge. Här kommer tre bilder från dagen i vilket fall. Nu är det dags för sex and the city, så hejhej folks!Likes

Comments

Sååja, nu är det dags för mig att skriva lite igen. Tänkte berätta om mitt Diwali-firande här i Indien. Förra torsdagen var det röd dag då hinduerna firar Diwali, en ljusfest/högtid. Man firar det till ära för återkomsten av lord Rama. Vi började firandet på jobbet redan i onsdags med världens taberasfest! Dagen till ära hade vi praktikanter på oss våra finfina Saris! Kände mig väldigt vacker i den.Här tänder Lena det första ljuset. Därefter tände alla utsända, vi praktikanter och några lokalisar varsitt ljus.
Kvinna mellan Saga och Mia heter Yasmin och jobbar på Mias sektion (ekonomi). Världens trevligaste människa!!!


The Crew since August 2017
På torsdagen blev vi + Jessica inbjudna till en kollega, Rajendar, från min sektion. Han bor i compoundet tillsammans med sin familj. Innan vi gick på Diwali-firande hänge vi lite hos Ibbe. Väl inne i compoundet besökte vi även Michaels och Anands hem. Alla bjöd på väldigt god mat njam njam.
Från vänster: Rajendars yngre syster, jag, Saga, Mia, Rajendars mamma, Rajendar himself, Ibbe och Rajendars pappa. SÅ himla snällt av dem att bjuda oss hem till dem <3 
Blev en tidig hemgång då jag, Mia och Saga skulle jobba därefter. Verkligen en superkväll med mycket värme och glädje!

Likes

Comments

Har glömt att min blogg existerar (ännu en gång), därav den dåliga uppdateringen. Laddar därför upp lite randombilder från de dagar jag missat.


Förra fredagen blev jag, Saga och Mia bjudna på mat hemma hos Michael (en av chaufförerna på ambassaden). Mia kände sig tyvärr dålig under kvällen så det var bara jag och Saga som åkte dit. Michaels fru hade lagat såååååå god mat! Vi hade en väldigt trevlig kväll hemma hos honom, så snäll att han bjöd hem oss. På bilden ser ni även Michaels två barn och barnens kusin (hon längst till vänster).

På lördagen åkte vi till Khan Market tillsammans med Lars. Även Bas och Tatu anslöt sig till oss efter ett tag. Jag och Saga fick äntligen vår sushi. Liiiite besvikna dock, världens minsta bitar och superlite mat. Därefter var vi på happy hour. Kvällen spenderades hos min handledare Simon, tillsammans med alla utsända. Simon flyttade in till compoundet för några månader sedan så han hade en liten fest.

Detta var vår helg förra veckan. Jobbet har rullat på som vanligt här, onsdagen var den mest händelserika. Dels var det the International Day of the Girl Child. Vi hade två tjejer från Plan India som pratade under vårt all-staff möte. En av tjejerna, Vidi, fick vara vår ambassadör för dagen (den andra tjejen heter Prabhita). Hon satt på Klas plats och höll i mötet. Väldigt viktig dag att upplysa! Tjejerna pratade om hur det är att vara en tjej i Indien, vilka svårigheter de mött och fortfarande möter. Är glad att ambassaden lyfter dessa frågor! 

Runt 12-tiden, samma dag åkte vi till I P College här i Delhi där grand finale av ett Nobelquiz som ambassaden, tillsammans med andra sponsorer har hållit i. Totalt var det 11 lag från olika städer här i Indien som tävlande om förstaplatsen som är en betalt resa till Sverige. Jag var redigt imponerad, bra jobbat!

Det var allt dagens inlägg hade att bjuda på! Ska skriva ännu ett inlägg och ladda upp lite bilder för igår var vi och turistade!!

Likes

Comments