Hoola!

Precis som titeln säger så är vi in this together. Vi alla lever ett liv, ett liv som går upp & som går ner.

Många gånger när vi går igenom en tuff period tror vi att ingen förstår & vi drar oss då tillbaka & försöker fixa allt själva. Det är något jag vet av egna erfarenheter. Mina egna erfarenheter har också fått mig att inse hur dumt & fel det är.

Visst, alla vet kanske inte hur det känns att vara deprimerad, så som du kanske är. Alla vet kanske inte hur det känns att förlora en som står en nära, så som du kanske har. Alla vet kanske inte hur det är att aldrig få höra att man är älskad, så som kanske du inte får. Men alla, ja ALLA, vet hur det är att leva. Alla vet hur det är att leva i en värld som är brusten, där motgångar för många är en del av vardan'. Bara för att du inte vet allas story så betyder inte det att de inte finns.

När jag inte trodde att någon skulle förstå & började snacka med vänner insåg jag att vi har så mycket att få från varandra. Nej, alla kanske inte har gått igenom det du och jag har, men när vi blottar sanningen så inser vi att alla har sin egna fight & att våra storys kan hjälpa andra. Dina kompisar kan hjälpa dig med din fight genom att berätta om hur dem fightades mot sina problem & du kan hjälpa dina kompisar genom att berätta om det du gått igenom. Det handlar inte bara om rådgivning, det handlar om inspiration också. Du kanske trodde att det där leendet hos din kompis alltid suttit där, men sen får du höra om hur livet rasade för personen, men också om hur personen reste sig upp igen. Det är något som inspirerar ( iallafall mig!!) så sjukt mycket!

När vi inser att vi inte är så ensamma som vi tror & att we're in this together kommer allt bli så mycket lättare. Vi behöver inte berätta allt för alla, det räcker med några få, men vi borde alla ha personer som vi kämpar tillsammans med. Att leva är inget vi ska göra ensamma, att leva är något vi ska göra tillsammans!

<3

(Tydligaste och aktuellaste exemplet på hur saker förändras när vi gör det tillsammans)

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Holaa!

Detta är inget långt inlägg, men tänkte att det kanske finns nån som behöver höra det här.

Du är stark. Vad det än nu är som du går igenom så är du stark. Livet kommer försöka dra ner dig & försöka få dig att ge upp, men gör inte det. Jag vet att det är jobbigt, jag vet att det är svårt, men jag vet också att du är starkare än vad du tror. Kanske ser du inget ljus där du är nu, men bara för att du inte ser det betyder det inte att det inte finns. Vi ser inte alltid solens strålar när molnen täcker för, men dem kommer alltid finnas där & förr eller senare kommer strålarna lysa igenom.

Kanske är det röster ord som upprepas i ditt huvud. Ord som maler ner dig. Tryck bort dem, säg motsatsen. Säg att du är vacker när rösten säger att du är ful, säg att du är en vinnare när rösten säger att du är en förlorare, säg att du är stark när rösten säger att du är svag.

"Skrik om du måste skrika, gråt om du måste gråta, men släpp aldrig taget." - Eric Liljero

<3

Likes

Comments

Holaa!

Tänker inte göra livet mer komplicerat än vad det redan är så hoppar rakt på sak: Du duger.

Du behöver inte låtsas vara någon du inte är, inte låtsas gilla nått, inte klä dig på ett visst sätt, inte tycka på ett sätt, you name it. Jag vet att vi lever i ett samhälle där det "unika" klassificeras som "konstigt", men unika är ju det alla vi är så vad är det konstiga?

"Alla är unika/speciella på sitt sätt", aa det har man ju aldrig hört... Men det är ju faktiskt sant. Vi uppfostras olika, vi möter olika motgångar, vi formas med erfarenheter på olika sätt. Allt det gör att vi blir olika. Vi kommer gilla olika saker, vara bra på olika saker, tycka olika saker, det är ju logiskt. Att någon får för sig att du är konstig för att du inte är som den personen, det är konstigt på riktigt. Det är att vi är olika som gör att samhället utvecklas & blir bättre. Vi har olika saker att bidra med & det får "hjulen" att snurra.

Kolla dig i spegeln & säg att du är vacker, att du är rolig, att du är underbar, att du duger. Om någon säger nått annat, låt dem. Det är ju inte ditt fel att dem inte vet hur det egentligen är;) Det kommer alltid finnas personer som trackar på dig, men det är bara när v tillåter det som deras ord kommer skada oss. Säger vi till oss själva att vi är det ena eller det andra så kommer vi ha med oss det, så säg bara positiva saker om dig & lägg all negativitet åt sidan. På så sätt kommer inget kunna få oss att sluta tycka gott om oss.

Så va inte rädd för att vara den du är, skäms inte, du är perfekt som du är. Du har gåvor & talanger så ta vara på dem & använd dem. Det är när vi inser att vi duger precis som vi är som vi kommer påverka som mest. Vi kommer visa andra att det inte är så farligt att vara unik, vi kan göra att det som anses vara "konstigt" blir det "normala". Vi kan göra så att självbilden & självförtroendet ökar bland unga, vi kan göra så att de ser den potential som de bär på som senare kan komma att förändra världen.

Du är fantastisk. Du är vacker. Du är underbar. Du är rolig. Du & ditt liv har en mening. Du har potential. Du har en ljus framtid. Du är bäst. Du duger precis som du är.

<3

Likes

Comments

Holaa:)

"Livet" är ett så brett ord, det kan betyda olika saker och innehålla olika saker. Något jag däremot vet om livet är att det går upp & ner. Allt är inte perfekt & det kommer aldrig bli helt perfekt. Hur vi än försöker undvika det så kommer vi möta motgångar, men det är vad vi gör med dem som räknas. Vi kan antingen gräva oss ner i våra problem & låta dem förstöra oss eller så kan vi lära oss av dem och komma ifrån dem starkare.

Visst, jag är bara 15 bast, inte kan väll jag veta så mycket om motgångar? Fast det kan jag. Ni ska få läsa lite vad som pågick i mitt liv för ca 1 år sen.

31 december 2015 blev en av mina bästa vänner inlagd på sjukhus. Hon hade en allvarlig ätstörning & det såg inte bra ut. Det hade egentligen pågått hela den hösten, men det var nu jag insåg hur allvarlig situationen hade blivit. Man kan säga att det vände mitt liv upp & ner. Jag har aldrig känt mig så hjälplös. Allt jag ville var att hon skulle bli frisk & må bra, men samtidigt fanns det inget jag kunde göra.

Hon fick flytta till olika behandlingshem som skulle hjälpa henne med maten. Hela tiden gick det upp & ner, ibland gick det bra, ibland gick det åt skogen. Hennes psykiska hälsa försämrades & hon började få en riktigt negativ syn på livet. "Livet är inte för mig.", "Jag vill dö.", "Livet är ett helvete" var några av de saker som kunde komma ur hennes mun. Det var tufft att höra sånna saker, men jag gjorde allt för att få henne att må bättre.

Nu var det sommar. Jag hade inte träffat henne på flera månader, men vi skulle äntligen ses på ett läger. Hennes måltider bestod av två näringsdrycker och ett glas vatten. Men en dag gick det lite snett... Hon hade av misstag tagit ett glas med flädersaft istället för vatten. När hon tog en klunk greps hon av panik. När jag märkte det tog jag ut henne, jag försökte hitta en ledare som visste om hennes ätstörning, men hittade ingen. Jag ville ta henne till en lugnare plats, men vi han knappt 10 meter från byggnaden när hon kramade fast sig vid mig. Hon grät & jag kunde känna hur min tröja blev våt av tårarna. Jag hade ingen aning om vad jag skulle göra, jag höll om henne & frågade vad som hänt. Hon berättade om saften & det ända jag kunde säga var "Det kommer bli bra.". Jag hamnade i chock. Jag kunde aldrig tro att det var så allvarligt, att en panikattack skulle skapas av en klunk saft. Där fick jag möta en så overklig verklighet.

Detta var bara små snuttar om saker som hände hela det året, men jag hoppas det var tillräckligt för er att förstå att det var en motgång. Jag var SÅ nära att låta den förstöra mig, men jag lät den aldrig göra det.

Om vi kollar hur det ser ut i dagsläget så gör min vän framsteg i hennes hälsa, hon bor hemma igen & har åter börjat skolan. Jag kan nu somna utan att tårarna rinner, jag kan vakna utan att känna samma oro. Är allt perfekt? Nej, långt ifrån, men jag har valt att låta motgångarna gör mig starkare istället för svagare.

Visst, stormar kan vara läskiga, men ge inte upp. Livet är inte alltid najs, I know, men vi måste fortsätta kämpa. Stormarna kommer lägga sig, ljuset kommer lysa igenom mörkret igen & hoppet kommer resa sig. Håll ut, jag ber dig, håll ut. Vad du än fightas mot, håll ut. Nu kanske det inte känns värt det, men tro mig, det är värt det. Jag kan nu hjälpa andra i liknande situationer, det kunde jag inte innan. Du kommer också kunna hjälpa andra med hjälp av dina motgångar, du kan vara ett ljus i någons mörker och hjälpa dem att bli starkare, precis som du blev. Så återigen, håll ut. Om jag klarade det så klarar definitivt du det!

<3


Likes

Comments

Holaa :)

Häromdagen satt jag på pendeltåget påväg till en träning. Jag funderade lite på hur det kommer sig att vi unga ofta inte vågar vara oss själva. Svaret var rätt självklart, vi vill inte riskera att inte räcka till. Vi är rädda att den vi egentligen är inte passar in med den våra vänner tycker att vi borde vara.

Det skrämmer mig lite, att vi inte vågar, att vi bryr oss för mycket om vad andra tycker. När vi försöker "passa in" så slutar vi lita på oss själva, vi slutar använda våra talanger och allt det är för att vi är rädda för att någon ska tycka vi är "konstiga". Jag har själv varit där, men nu i efterhand inser jag hur mycket tid jag har slösat på det. Vad spelar det för roll vad andra tycker? Gillar du vissa kläder, klä dig i dem. Gillar du att måla, då ska du måla. Gillar du rock, lyssna då på rock. Har du en åsikt, stå för den och våga säg den. Har du en dröm, kämpa för att nå den.

Att se ungdomar som vågar vara den dem är SÅ mycket coolare än att se ungdomar försöka "passa in" och förlora sig själva. Så våga vara dig själv, låt dem kalla dig fjantig, töntig, efterbliven eller vad dem nu säger. Det spelar ingen roll vad dem säger när det säger mer om dem själva än om dig.

Människor kommer alltid försöka lura oss med att vi inte räcker till. Vi lurar ju oss själva också när vi intalar oss att vi inte duger. Men vågar du vara dig själv kommer du att våga drömma större eftersom du inte längre är beroende av vad andra tycker om det. Allt handlar om att våga för om vi gör det kommer inget kunna stoppa oss. Om vi vågar kommer vi kunna göra det alla sa att vi inte klarar. Så våga. Fear not.

<3


Likes

Comments

Holaa!

Tänkte att jag skulle starta bloggen med att förklara vad den handlar om och varför den handlar om det.

Livet går upp & ner, det är inte alltid så lätt som vi hoppats. När vi möts av motgångar vill vi gärna ge upp, men det är i just de stunderna det är som viktigast att inte ge upp. Jag vet hur det är att inte ha någon ork, jag vet hur det känns när livet rasar, jag vet hur kämpigt det är när man inte ser något ljus, jag vet hur det är att vilja ge upp. Men jag vet även hur det är att få tillbaka orken, att bygga upp livet igen, att se ljuset i mörkret & att inte ge upp.

Vi lever i ett samhälle där många ungdomar känner sig värdelösa, dem tror att deras liv inte har en mening & att dem saknar syfte. Alla dessa påståenden tycker jag är inkorrekta. Vi & våra liv är värda nått, vi har en mening & vi har ett syfte.

Många gånger är det i motgångarna vi slutar tro på oss själv & slutar försöka nå våra drömmar, men jag accepterar inte det. Vi unga måste inse att vi kan förändra samhället och göra det bättre och starkare. Vi kan nå våra drömmar, vi kan förändra världen. Vår ålder spelar ingen roll, vi har så galet mycket att ge!

Det är vad jag vill få fram med denna blogg - att vi kan förändra världen. Det spelar ingen roll vad våra omständigheter säger, vad vårt förflutna har innehållit eller vad andra säger om oss. Vi kan förändra världen och det ska vi göra.

Hadee<3

Likes

Comments