Header

Haft så himla fullt upp i helgen...

Lördagen började super bra med en mysig stund i stallet. Va fint väder så Unniver fick allt dra oss med vagnen en sväng & han va jätte duktig.

Sen efter att vi varit hemma för att äta åkte jag till allum med Loppan för att hon ska på kalas på lördag så tänkte ta med henne & köpa present.
Det gick okej till en början, men sen inne i matbutiken pajade allting.
Hon tänkte gå iväg med korgvagnen & då tog jag henne för att stoppa henne & prata med henne & de gick inte. Hon började skrika & skrika & skrika & jag fick ingen kontakt med henne what so ever.
Som tur va fanns de en vänlig själ som erbjöd sig att hjälpa mig så jag kunde komma till kassan & betala & komma ut ur köpcentrumet.
När jag väl kom till bilen & satt henne i sin bilbarnstol stod jag bara & skaka & tårarna bara rann. Sjukt jobbigt när man står där, ensam med en unge som mat inte får kontakt med hur man än vrider & vänder på allt & man kan inte bara släppa den för då springer den...
Så efter de va lördagen över!

Igår åkte jag till allum igen då jag behövde köpa skor till Loppan & mig, men min mamma kunde passa Loppan så hon följde inte med.
Men senare till stallet fick hon följa med & rida Unniver lite & B fick vila.

Idag va de skola som gällde till en början. Två föreläsningar. Efter de hämtade jag ridkläder & ungen & åkte till stallet där de blev att rida B & idag fick U vila.
Fick ihop B fint mot slutet & han lyssnade bra så är nöjd med honom. Han orkar inte alltid hålla ihop sig i galoppen & de är han svaga gångart då han blir fyrtaktig eller har alltid varit & kommer alltid vara, men de går att få de lite lite bättre. Vi får se!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

På förmiddagen va de uppehåll så jag passade på att vara i stallet. Senare skulle de visa sig att de va tur de!
Tog med båda hästarna till paddocken & longerade dom idag. De va duktiga båda två. Unniver märks dock att han har väldigt kass kondis 😂

Båda fick massa ompyssling & sen fick de såklart sin goda mat!
Under tiden som de åt gjorde jag rent all utrustning. Även dessa skitiga skydd:

Precis när jag skulle åka från stallet hörde jag hur de mullrade.
Och sen kom kaos vädret....
På vägen hem började de ös regna & sen lättade de lite.
Men de kom tillbaka & fortsatte.
Inte lite heller! Till slut började de öööööös regna något fruktansvärt!! Och inte bara de, det började hagla skit mycket!!!

Vackert eller hur? Och de åskade & blixtrade med!
Mitt problem blev att jag behövde hämta Loppan 😅 väntade lite och hoppades att de skulle bli mindre eller sluta åska, men nej...
Så jag fick allt fint ta mig ut!

Efter stt hämtat henne va vi hemma en stund & de fortsatte att ös regna.
Till slut började jag tycka synd om mina stackars hästar som står ute i sin hage i detta väder 😅
Så min mamma kunde passa Loppan som inte gillar åska & hellre ville stanna hemma & så åkte jag till stallet & tog in stackarna.
De stod under träd & försökte skydda sig från regnet & va jätte blöta. Men deras täcken hade hållit väl & de hade inte regnat igenom! Men en stund till & de hade gått igenom.

Nu ska jag snart sova! Loppan sover sen någon timme tillbaka & jag har klurat på frågor inom Disney till min födelsedag nästa vecka.

Likes

Comments

Dagarna rullar på & de går väldigt snabbt känner jag! Hinner knappt med!
Om ca 2 veckor har vi salstentamen vilket innebär att halva kursen redan gått & snart fyller jag år med!

Idag i alla fall har jag hunnit vara i stallet. Red Blixten en sväng i paddocken & han va jätte fin idag 😍 han blev lite stark i galoppen när de började bli jobbigt för honom & han inte orkade hålla de helt mer, men i de stora hela så 😍

Unniver fick prova sitt nya täcke idag! Köpte ett 200 g täcke för senare i vinter då han ju är delvis klippt, men tror inte han kommer behöva tjockare än så.

Hemma har jag gjort klart en skoluppgift & läst massor & nu bli de strax lägga Loppan & försöka hinna duscha & eventuellt läsa mera!

Likes

Comments

Jag är ju igång jämnt känns de som!
Igår blev båda hästarna klippta. För lilla Unniver va de första gången & han va lire skeptisk när maskinen va igång nära honom. Min vän va med som stöd. Hon gav honom godis & vi närmade oss honom försiktigt & när vi väl körde igång att klippa va de inga problem alls! Han stod helt stilla 😍😍
Duktiga lilla häst!

På kvällen tog jag in dom & badade Unniver helt! Behövde han då han rullar sig en del blir han smutsig & äcklig & allt fastnar på honom!

Nu på förmiddagen innan de fick komma ut fick båda lite motion!
Unniver tog vi en kör tur med. Bäst att passa på när solen skiner. Lite härligare då. Vi såg en regnbåge på vägen & Loppan blev helt överlycklig för de. När vi inte såg den på vägen hem sa hon "jag saknar mig regnbåge" 😂 skruttan!
Blixten longerade jag lite idag bara i en jätte blöt paddock men de fick gå!
Imorgon blir de kanske ridning!

Likes

Comments

De senaste har de inte blivit mycket uppdaterat här. Anledningen är att skolan började förra veckan & vi har haft sjukt mycket att läsa & kommer ha mera också då vi ska ha en salstentamen denna kursen.

Idag i alla fall blev de en extra tidig morgon.
Hovslagaren kommer medan jag är i skolan så jag va tvungen att ta in hästarna & jag börjar 8.15 & måste ta tåget & hinna fixa mig + unge & äta frukost innan jag åker.
Va lite jobbigt att hitta hästarna i mörkret kan jag lova & jag gick i hela hagen & i slutändan hittade jag dom inte alls långt ifrån grinden.

Men nu kör vi!

Likes

Comments

Igår tog vi oss en tripp in till Göteborg där EM i ridsport pågår.
Vi skulle inte kolla på showen men gå till shopping delen på heden.
Va verkligen mycket folk och mycket grejer där!
Loppan fick åka tåg för första gången med vilket hon va jätte exalterad över & tyckte va jätte roligt!

Vi såg även några youtubers som håller på med hästar som jag följer så som Jennifer Brat, familjen Reinhold & systrarna Elfstrand.
Vi gick förbi dom några gånger, de flesta av dom, men systrarna Elfstrand stod bland annat så man kunde träffa dom & Loppan som brukar kolla med mig kände igen tjejerna & ville ta kort med dom så de gjorde vi!

Blev lite shopping också för min del, men endast till Blixten för till Unniver hittade jag inget som jag behövde.
Blixten fick två nya glittriga pannband, nya boots, benlindor & paddar att ha när han står inne på natten. Behöver linda honom inne då han kan svullna om han står inne längre stunder så som under natten.

Hästarna stod inne inatt och vilade så passade på att prova de nya paddarna.

Både Loppan & jag va super trötta & somnade snabbt på kvällen kan jag lova 😝
Men Loppan skötte sig i de stora hela väldigt bra & tyckte de va roligt att följa med & se alla hästar som fanns där & alla grejer!

Likes

Comments

Idag fick jag mig en mysig ensamtid i stallet.
Loppan fick leka av sig på förskolan vilket hon va mycket nöjd över.

Idag sken solen & när jag kom till stallet vid halv tio va de 15 grader ute.
Jag gillar att passa på att rida ut när jag är i stallet själv för rida på banan kan jag göra med Loppan ändå.
Så ut blev de! En liten sväng. Men de va så härligt! Han va pigg & framåt & verkade tycka de va lika roligt som jag tycker de är!

Unniver fick lättare träning idag. De blev en promenad i skogen, men de va mycket uppförsbackar till en början så de va ändå lite kämpigt för honom, men de behöver han. Inget han blev svettig av, men fick upp andningen.

Efteråt hämtade jag Loppan igen & kollat EM sen dess, dressyren! Så roligt att kolla på!

Likes

Comments

Igår när solen sken passade vi på att denna gången ta och spänna Unniver framför vagnen & ta en körtur ute på vägarna.
De va ju lite jobbigt med lite värme nu då han börjar sätta vinterpäls redan (ska köpa klippmaskin) & de är ju lite tyngre att dra en vagn med en vuxen & ett barn i, men han gör de grymt bra med tanke på att vi körde in honom i vintras!!

I alla fall. Gjorde de inte komplicerat utan tog vanliga rundan vi oftast gör.
Dock är den en utmaning nu då de håller på att bygga lite lägenheter eller något & innan har vi åkt förbi då ingen va där, men nu va de i full gång.
Han blev lite osäker, men istället för att pressa honom hoppade jag av vagnen & gick förbi med honom & då va de inga problem.
Vi blev kändisar med för de va flera som byggde som tog fram telefonerna & fotade 😂😂
Man såg tydligt att de va de dom gjorde så 😂😂
Och flera sa att han va fin eller söt eller att de såg mysigt ut 😝😝
Man blir rätt populär när man kör runt med en shettis 😂😂

B vilade istället. Unniver fick ett bad efteråt då hans man va lite äcklig nu & han va svettig så kände de va lika bra.
Började åska lite grann när jag släppte ut hästarna precis så Loppan blev jätte rädd & höll för öronen & vågade inte släppa dom fören vi satt i bilen igen 😅 men de åskade till kanske 4-5 gånger & inget mer sen & sen när vi skulle åka kom de en skur!
Men vem bryr sig 😝😝

Likes

Comments

Har ni själva någon gång legat i sängen eller suttit i soffan och tänkt "om jag bara hade...."?
Jag är nog inte den enda som gjort de i alla fall, det kan jag lova.

Men istället för att tänka dom tankarna tänker jag vad jag kommer att ha.
Alla drömmer vi, men samtidigt tänker vi sen att de kommer jag aldrig att få ändå.
Varför inte drömma stort & säga att man kommer ha de i framtiden istället?!

Under senaste åren har jag ändrat mina drömmar, mina önskemål många gånger.
De är samma som att jag sa att mitt första barn kommer vara en tjej. Ingen alla kommer tro mig kanske på den delen, men jag sa de från början & va helt säker på den delen & så va de sen med.

I alla fall. Då de började så började jag "planera" & drömma mitt liv lite större.
Jag visste att när Loppan va inskolad att jag skulle jobba, men inte med vad. Sen kom jag att tänka på att jag kan jobba inom förskolan för de behövs alltid & de i kanske 1,5-2 år & gärna få ett lång vikariat där. Vad hände? Exakt de hände.
Efter de tänkte jag att jag ska plugga till något, jag vet inte vad, men något som kan ge mig en stabil inkomst sen. Vad gör jag nu? Jag pluggar, till förskollärare.

Så långt har jag kommit i mitt liv nu.
Nästa steg är sen att hitta ett fast jobb, vilket som förskollärare inte kommer vara några större problem.
Men de största sen är att köpa en egen gård.
Jag vet vad jag vill ha på gården & jag vet att de kommer kosta & jag vet att de kommer ta mycket på krafterna & allt därtill, men jag älskar mitt liv med mina hästar & jag vill ha allt på samma plats.
De är min stora dröm & jag tänker inte ge mig förens det verkligen verkligen inte går mer.
Stackars den jäveln som kommer behöva gå med på detta 😝

You never die trying.
Jag tänker drömma stort. Tänker du? Glöm inte säga att du klarar de med & ge dig inte.
Du kan, vill & kommer lyckas!

Likes

Comments

Idag va planen att åka till stallet på förmiddagen.
Min kompis & hennes dotter följde med oss då min kompis dotter gärna ville till hästarna & sitta lite på Unniver.
Va första gången hon satt på en häst så va nog lite läskigt.

Däremot Loppan då som suttit på en häst sen hon va 6 månader va betydligt modigare såklart!
Hon vill ju rida själv nu & gillar inte när man håller i hästen. Så jag håller inte.
Idag ville hon trava lite, men hålla i hästen fick jag inte för de 😅😅
Men Unniver är snäll & lat så han tar ju varit chans han får att inte behöva jobba & med ett barn på ryggen som inte kan jätte mycket än är de ju optimalt.
Så han saktar ner efter en liten bit.
Nästa grej sen med traven blir att lära henne att rida lätt 😅 lycka till känner jag! Men vill man rida får man lära sig

Likes

Comments