Värdet av Zcooly i våran vardag

I betalt samarbete med Zcooly


Jag vet att jag tipsat om detta spel tidigare, men gör det gärna igen.

@zcooly är ett lärande spel som gör skärmtiden meningsfull. Alltså det finns verkligen hur mycket som helst jag skulle vilja framföra och betona när det gäller Zcooly, men då skulle ni tröttna på att läsa kan jag tro, så jag ska försöka hålla mig kort - och till det viktigaste <3

Detta spel vänder sig främst till barn mellan 5-12 år, lite för att liksom göra matten roligare. Kunskap ska vara roligt och kul - då funkar den som bäst. Bli kompis med matematiken, så kommer den gå som en dans! Just det här "bli kompis med matematiken" var något jag anammade från en föreläsning på högskolan, och jag har valt att ta det vidare. Jag säger ofta till våra barn att de ska vara kompis med matematiken, och Zcooly hjälper oss med just detta.

Man använder hamstrar och bakverk för att lära barnen om matematik, klocka osv. Läroplanen lägger grunden och sen har de byggt vidare - och jag älskar idén!

Bäst av allt är att spelet funkar lika bra på både mobil,, surfplatta och dator. Isabella tar vara på detta och spelar gärna en stund när hon inte har läxor som de andra barnen (hon går bara i åk1 och har därmed inte så mycket läxor än). Att hon då gör något som förenar nytta med nöje tycker jag känns toppen!

Dessutom finns där en föräldrasida där jag som förälder kan följa barnens framsteg och utveckling. Jag ser vad de klarat, vilka färdigheter de har och vad de kanske behöver mer av. Hur bra!?

Ska tillägga att min syn på detta spel förbättrats ännu mer efter att jag läst mer om pedagogik, barns perspektiv och hur barnens lärande påverkas av att det är lustfyllt och kul. Jag har verkligen bara goda ord att säga - och givetvis tycker jag att just DU ska prova matematikspelet.

Så med koden drommenom11barn får du en månad helt kostnadsfritt så du och ditt/dina barn själva kan se, testa och utvärdera Zcooly. Våga ge barnen skärmtid - meningsfull sådan.

  • Sponsrat
  • 4 487 visningar

Gillar

Kommentarer