"Tråkiga" men välgörande - stödstrumpor!

Skrivs i samarbete med rehaboteket.se


Varje graviditet har jag blivit tipsad och rekommenderad att använda stödstrumpor. Men jag har alltid avfärdat det, flinat lite och tänkt att det är ju bara gamlingar som använder stödstrumpor..

Eller?

Isåfall räknas jag numera till den äldre generationen ;) mitt första par stödstrumpor kommer från rehaboteket.se och är långt ifrån mitt sista par.

Vid en första anblick såg de verkligen jättesmå ut. HUR skulle jag med mina stora fötter klämma på mig de här!?
Men det gick jättebra. De satt bra, lagom åtsittande men inte för hårt, de hasade inte ner när jag gick och jag slapp de härligt ballongformade vaderna på kvällen. Efter ett tiotal tvättar satt de fortfarande lika bra - till min stora förvåning! 😍 inte en antydan till slapphet i strumporna!

Den här graviditeten är verkligen inget undantag. Benen känns tunga och trötta, framåt v 24-25 kommer åderbråcken som ett brev på posten (tillkommer fler för varje graviditet!) och kvällarna är de som sagt fyllda med vätska.
De här strumporna är tillverkade med graderad kompression för att motverka just svullnad. Att kompressionen är graderad innebär alltså att strumpan har olika tryck beroende på vart i fot/underben behovet är störst.

Hos rehaboteket kan du beställa stödstrumpor inmänga olika färger och mönster, även du med lite större fötter (som mig), det är något jag värderar högt! Eftersom jag har stl 44 får jag alltid gå på herravdelning vilket då oftast innebär svart, grått eller enfärgat. Här fanns roliga, färgglada motiv även för mig!


Och du - ha inte samma fördomar som jag hade! Man måste inte vara gammal för att ha stödstrumpor, man ska bara vara mån om sig själv!

  • Samarbeten
  • 7 553 visningar
  • Nära Tidan

Gillar

Kommentarer

amanddafelicia
amanddafelicia,
Jag använde också stödstrumpor under min graviditet, 20 år gammal haha.
Dock bara på jobbet men ändå.. super sköna hhaha 😃
nouw.com/amanddafelicia
Camilla 10 barnsmamma vid 33,
Tänkte samma tankar när jag var gravid haha så jag led till slutet 🙈
tiobarnsmamman.se
Louise
,
En konstig fråga kanske, men har dina fötter blivit större desto fler barn du har fått?
drommenom11barn
drommenom11barn,
Nej det har de inte, jag har samma storlek nu som vid första barnet (stl 44), så de har som tur är inte blivit större 😊 Men de svullnar liksom över dagen, så de blir vätskefyllda, men det lägger sig över natten.
nouw.com/drommenom11barn
Viltoria
,
Hej! Är ny här. Har en liten fråga. Har också haft missfall några gånger och skulle gärna vilja ha en liten till. Såg att du har använt progesteronkräm . Hur använde du det??? Kram!
drommenom11barn
drommenom11barn,
Hej. Jag köpte progesteronkräm hos graviditetskollen som jag använde. Smorde en klick på handleden ett par gånger per dag. Alltid minst tre gånger per dag, men oftast oftare ändå. Vissa dagar skiftade jag och satte krämen på halsen eller bakom örat istället - just för att den ska appliceras där man har tunn hud.
Lycka till! <3 Kram
nouw.com/drommenom11barn
Helena,
Jag använde det till mitt 5:e o sista barn och jag trodde oxå det var för gammfolk men oj så skönt det var! Jag tog alltid på mina på morgonen i sängen innan jag klivit upp.
hemmahoshelena.blogg.se