Spökungarnas färgspel

Något mina barn har börjat uppskatta mer och mer är sällskapsspel. Isabella och Noah är på direkt om man frågar om någon vill spela, och de andra är inte särskilt sena på att haka på!

Idag var det "Spökungarnas färgspel" som spelades, ett spel som är både enkelt, lättförstått och väldigt snabbt avklarat! Lagom för små barn som inte har tålamod att sitta med min favorit; monopol! ;)

Utgivare: Egmont Kärnan
Antal spelare:
2-4
Tidsåtgång: 15-20 minuter
Ålder: Från 3 år

Spelet börjar man att man får pussla ihop sin egen spelplan, och sen får man åtta spökungar med olikfärgade (rosa, grön, blå och röd) kedja. Dessa passar in på spelplanens markerade fönster (ramarna är i samma färger).
Genom att slå färgtärningen får du veta vilket spöke som får flytta in i ditt hus. Du kan dessutom få svart (två spöken får flytta in) eller vitt (ett spöke får flytta ut). Den som först har fyllt sitt hus med åtta spöken har vunnit!
För yngre barn går det att spela en lättare variant, och för äldre barn finns en "svårare" variant. Super!

Vi lät även Isabella, 2 år, vara med i spelet. Det gick kanonbra - och hon var med både på att pussla ihop planen, slå tärningen och para ihop spökkedjor med fönsterramar!

Tummen upp från både oss och barnen! Ett solklart spelval när man känner för ett break mitt på dagen. Lätt att plocka fram, snabbt spelat (även om man spelar flera gånger) och smidigt att lägga undan.

Gillar

Kommentarer