Skumtomtefudge

Förra årets stora nyhet - den funkar ju även i år!

Barnen ville prompt ha skumtomtefudge, så visst ställer jag mig och gör det, som den snälla och underbara mamma jag är ;)
Jag avskyr verkligen den vidriga grisrosa nyans som denna fudge får i vanliga fall, så efter att ha tipsats av Madde att använda ätbar färg i fudgen så körde jag ner lite karamellfärg också, vips så vart det en lite mer accepterad rosa färg. Klart bättre!

Och nog var det precis lika sött som jag minns. Ingen hit hos mig med andra ord, men barnen gillar det. Jul är det en gång om året, och här får barnen äta godis "bäst de vill" över julen. Eller ja, julafton då. Bara de äter huvudmålen därmellan.

Jovars, ni kanske skulle få ta del av det skumtomtefudgereceptet (vilket långt ord det blev!) jag använder mig utav... finns ju flera där ute i cybern.

En liten påse skumtomtar (ca 15 st)
50g margarin
1 dl vispgrädde 1,5 dl strösocker
150g vit blockchoklad

Blanda allt utom chokladen i en tjockbottnad kastrull. Värm upp så att tomtarna smälter (det ska inte koka). När det blivit en jämn och blank smet tar du bort kastrullen från plattan, häver i blockchokladen i bitar samt ev. karamellfärg - och rör runt tills chokladen smälter. Jag ställer ev. tillbaka kastrullen på eftervärmen under omrörningen om det är så att chokladen inte smälter ordentligt.
Häll över massan i en bakplåtspappersklädd form ca 20*30cm och ställ kallt ett par timmar. Skär upp i bitar och förvara sen gärna i lufttät burk i kylen.


Gillar