Pressresa: Familjen Pettersson besöker High Chaparral

Igår packade vi in barnvagnar och barn i bilarna och styrde kosan mot Kulltorp, nere i de småländska skogarna. På schemat stod High Chaparral.
Vi har inte varit där på flera år nu, men jag var där årligen som barn. Barnen var förväntansfulla efter vad vi berättat - och de skulle inte bli besvikna visade det sig ;) En heldag - med mycket trötta barn som resultat!

Vi började givetvis med att köpa in utstyrsel efter önskemål. Lite hattar, pistoler och hölster. Så de skulle smälta in bland de övriga gästerna - och vilken glädje. Pistoler med skott liksom - vilket grej! Och man fick skjuta så mycket man ville ;)

Guldvaskningen kom vi först till. "Vem vill vaska guld?" Ja, den frågan behövde man ju knappast ställa. Alla var på. Isabella var den som hittade mest guld kan tilläggas - och Rasmus var den som gnuggade knölarna för att försöka finna rätta stället att vaska på. Till slut ansåg de sig klara - och samtliga fick en "nysmält" guldpeng för sin bravad! Glädje!

Vi tittade till Old Mexico och vad de hade att erbjuda - just då var vi inte särskilt hungriga - men kan ändå säga att nachos och burritos lät lockande där och då. Souvenirer fanns det också, och jag var nästan sugen på en egen klänning och sombrero - men det fick vara för nu. Kanske nästa gång ;)
Stämningen och känslan i Old Mexico är riktigt mysig. Lite sand, kaktusar och mysiga hus. Like a lot!

Och så indianbyn. En av mina favoriter. Titta in i tälten, kasta hästskor och bara suga in känslan liksom. Så mysigt där. Nu gick vi dit för att se showen, som vi ofta missat de tidigare åren vi varit där. Sicken grej. Vilka människor! En underbar show på många sätt. De dansade och fick med sig hela publiken.
Pojkarnas favorit var den krigsmålade indianen, medans Isabella var fullkomligt livrädd för honom (hon har alltid varit rätt för när man har mask eller är målad i ansiktet). Men de andra skulle förevigas med stjärnan iallafall ;)
Ska du besöka High Chaparral - så missa inte indianernas uppvisning!

Givetvis passade vi på att åka det gamla tåget också. Ånglok och allt. Minns det från när jag själv var yngre. Man blir ju rånad av banditer, och jag ska erkänna att jag var lite rädd för barnens reaktion. Hur tar de det?
Men äsch, knappast något att vara rädd för. Ungarna tyckte det var skitkul. Juliet stod med händerna uppe halva resan, medans David och Isabella var beredd med pistolerna i högsta hugg, haha. Jonathan satte sig i bur och låtsades vara inspärrad efter bankrån, och ja - på den vägen var det. Kul hade vi allihop!

Som avslutning på dagen käkade vi churros med glass och kanel - och tittade på Wild West Show. Mycket smällar och liv, men så omtyckt. Även här får man med sig barnen, då barnen ska hjälpa till i själva showen, superskoj!
Personligen är det mest intressanta att se stuntshowerna, just när de hoppar och far. Tjoff, så är det någon som hoppar eller ramlar ner från hustaket, i nästa sekund flyger nån ut ur ett fönster och efter tre sekunder far fyra hästar in. Alltså förstår ni? Det är verkligen fullt ös, hela tiden! Showen avslutas med ett grymt hopp av en av stuntmännen, som hoppar från den där höga masten - ja du ser på bilderna (klickbara bilder!)

Det var åtta mycket trötta barn vi hade med oss hem efter äventyret på High Chaparral. Flertalet hade somnat halvvägs till Gnosjö - så bilresan hem var tyst kan man säga ;) Redan idag frågar barnen när vi kan åka dit igen - men jag har försökt förklara att vi kanske får ta det nästa år.

Efter lite diskussioner har vi kommit fram till att det nog krävs en tvådagars iallafall - för det fanns så mycket man missade när man bara var där över dagen. Lucky Luke show, Amerikaresan, Cancan-skolan och mycket annat.

Vi får alltid lite undrande blickar när vi åker till såna här ställen med alla barn, men varför inte? Det går bättre än man tror ;) Ungarna håller sig något sånär nära oss, och älskar det. De tycker det är kul och spännande, och givetvis kan vi göra allt som "mindre familjer" också gör. Så jag ser inget konstigt i det ;)
High Chaparral lämpar sig utmärkt för familjer med många barn - även med större åldersspann. Det finns massor av lekmöjligheter på flera ställen i parken, och djur som man får klappa. För de mellanstora barnen är showerna och de fysiska aktiviteterna lite mer spännande kanske, och de äldre gillar nog bäst showerna och lite information och pimp i parken - ja som kyrkogårdar, skelett som kan ligga här och var efter en gammal bandit, och ja du förstår ;) Inget läskigt så - men lite kul som förhöjer det roliga!

Gillar

Kommentarer

artist
artist,
Vad roligt att det blev omtyckt av barnen!
nouw.com/artist
Lisa från Skåne
,
Det är verkligen ett roligt ställe för både stora och små. En gång när vi var där blev vår dotter tagen som gisslan av tågrånarna minsta dottern blev jätterädd och sprang efter då sprang rånarna ut med vår dotter. Resten av dagen hade hon en svart tryckt hand på ryggen på sitt vita linne. Barnen glömmer det aldrig.
sassabassa
sassabassa,
Fy vad jag är ledsen och besviken 😭
Trodde aldrig detta 😭😭😭😭
Så nere 😓😫

https://nouw.com/sassabassa/fy-fasen-vad-jag-blir-besviken-34271622
nouw.com/sassabassa