När lillan bryter armen

Det vankades skolfotografering i skolan. Isabellas första skolfotografering då hon nu börjat förskoleklass. Glad och peppad flyger hon iväg till skolan, tänk dig själv - vad spännande liksom.
Varje dag är en spännande upplevelse och så även den dagen med fotografering.

Hon klättrar i skolans nya klätterställning och på ett ögonblicks verk var det klippt. Isabella for i backen och fick vänsterarmen under sig. Hon biter dock ihop och enligt egen förklaring så tänkte hon att det går över sen.

Läraren berättar för Conny när han hämtar Isabella efter skolan, Isabella själv höll lite för armen men visade inte någon märkbar smärta. Först på kvällen började hon visa att det gjorde ont.
Hon satt med min telefon och skulle spela, men ville liksom inte lyfta telefonen med vänsterhanden.

På frågan om det inte är bäst att kolla upp så nekade hon tvärt. Ingen doktor, inget sjukhus, ingenting sånt! Hon är bestämd våran Isabella.

Hon fick till morgonen därpå, men när hon då uppvisade en arm som hon inte kunde sträcka eller böja helt på uppmaning, då fattade jag misstankar direkt. Det påminde alldeles för mycket om Connys arm efter att han krossade armbågen 2017.

Själv hade jag tid på barnmottagningen för Ninja den dagen, men bokade uppringning från vårdcentralen och bvc, för att boka en tid till Isabella. Jovars, det blev det också. Samma dag, klockan 10.
Tur att Conny var hemma ;)
Det slutade med att Isabella fick skjuts in av farmor, och sen satt jag på sjukhuset med två barn istället för ett.

Man röntgade Isabellas arm och det visade sig vara en överarmsfraktur (suprakondylär humerusfraktur) och man skickade oss vidare till akuten där man satte ett helarmsgips. Men ja, egentligen är det bara en skena - som går hela vägen upp.
Hon var jäkligt besviken först, men efter att gipset sattes på plats så vart det andra miner - helt plötsligt insåg den lilla damen att detta var både smärtstillande och avslappnande för armen.

Ett par veckor i gips väntar, och Isabella blir en erfarenhet eller två rikare <3

  • 5 146 visningar

Gillar

Kommentarer

Tiobarnsmamman
Tiobarnsmamman,
Helena
Helena,
Men lilla hjärtat, Molly bröt armen en gång och fick ett rosa gips med glitter! Hur coolt var inte det =) När gipset varit av i 2 dagar höll hon på att ramla ner från en soffa på dagis och en kompis högg tag i armen.. då gick det upp och mer än tidigare så den gången fick hon ett lila gips med glitter =) Men hon var med på gymnastiken och gjorde kullerbyttor och klättrade med gipset så med det på var det inga problem =)hemmahoshelena.blogg.se
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229