Någonting är väldigt fel, frågan är VAD! (lågt blodtryck?)


Seriöst... jag har verkligen inte mått bra idag, och detta är något jag känt av i... ja, minst en veckas tid nu. Min första misstanke var (och är fortfarande) lågt blodtryck. Men jag vet inte...

Jag har jättesvårt för det här med att resa sig upp. Allra helst från liggande ställning till stående. Men även från sittande till stående kan vara nog så jobbigt.
Hela världen gungar, det flimrar för ögonen och många gånger svartnar det precis som om jag vore på väg att svimma. Jag är yr och det sitter i länge!
När jag rest mig upp får jag allt som oftast stå stilla, många gånger även blunda, och hålla mig i väggar eller annat som finns i närheten. Har jag bråttom någonstans får jag leda mig fram längs väggar, dörrar eller vad som helt enkelt finns i min väg.

Om det skulle vara lågt blodtryck kan jag förmodligen vara ganska lugn, det är vanligtvis ofarligt. Det jag beskrivit ovan är ju ett typiskt exempel på blodtrycksfall - men anledningen till att jag misstänker lågt blodtryck är alltså för att detta inträffar dagligen - flera gånger varje dag! Dessutom har jag aldrig haft särskilt högt blodtryck heller, vanligtvis har jag legat på ca 105/60, har jag varit i sluttampen av en graviditet har det i vissa fall kunnat stiga till typ 110/70.

En kraftig viktnedgång på det gör ju knappast att blodtrycket ökar om man säger så... därav mina misstankar. Men jag får detta kontrollerat nästa månad om det inte är så att jag söker för det tidigare. Kan ju alltid försöka "självbehandla" det själv innan - genom kost/motion.

Lite mer vardagsmotion kan behövas i vilket fall som helst. Och gällande kosten blir det bara lite mer salt och lakrits - så kvällen till ära har jag njutit av fyra bitar lakrits ur småkillarnas Gott & Blandat-påse samt lite extrasaltade popcorn!
Idag har faktiskt vart en fin dag i övrigt! Ett besök hos mina föräldrar resulterade i båda mina syskon kom in med sina respektive och sen alla barn där också - så åtta vuxna och sex barn i en trerummare! :) Vi börjar bli ett par stycken nu ?
Jag fick lite bebisgos, men även Conny passade på att njuta lite av att mysa med bebis igen. Liam blir tre månader nu och shit, vad tiden gått fort. Det var ju liksom igår han föddes - fast ändå inte!


Gillar