Min enda önskan denna dag..

... gick inte riktigt att genomföra!

Ja, länge gick jag i tron om att dagens luciafirande skulle vara först framåt kvällen.
Att skolan skulle "fira" med just skolan på morgonen och sen bjuda in föräldrar framåt eftermiddag kväll. Men för några dagar sen så kom det till min vetskap att det var redan klockan 08 på morgonen.

Suck. Åter suck.

Conny jobbar dagtid denna vecka (han jobbar tvåskift, så varannan vecka dagtid, varannan vecka kvällstid). Hade han vetat i god tid hade det nog gått att lösa så att han börjat senare just idag. Men att komma till jobbet och säga sådant bara ett par dagar innan hade nog inte varit så populärt.

Så det vart att jag var ensam hemma med åtta barn när klockan ringde 06.00 imorse. Conny hade åkt en stund tidigare. Linus stack iväg vid 07 för förberedelser i skolan, Simon och Rasmus gick senare. Men att jag då ska få upp de andra fem, få i dom frukost och på med kläder och ja, på humör för att vistas i skolans gympasal för luciafirande klockan 08 - det är omöjligt.

Nu brukar våra barn oftast vara ganska "tama" vid såna här tillfällen. Vi brukar liksom kunna ha med alla barn på det mesta.
Men jag har inte provat så tidigt på morgonen, och ett långdraget luciafirande kan ju lätt bli rätt tråkigt ur en ett- och treårings perspektiv.
Varför ska man sitta still och glo på massa folk i tomtedräkter och strutar på huvudet? Och flickor med ljus och glitter i håret? Och är storebrorsan där med strut på huvudet, då vill man ju gärna vara med och leka själv också, inte sagt?

Noah och Jonathan hade säkert funnits sig i det hela en stund, och Juliet hade jag nog fått att sova om det vore så. Men att då bara ha två armar och dessutom hantera en David och en Isabella som båda två absolut inte skulle vara sugna på stillasittande klockan 8, det är ingen hit. Det funkar en kvart typ, sen kommer myrorna. Springet i benen. Motviljan. "Mamma, jag vill inte!!". Ja, du känner igen det va?

Jag hade verkligen velat gå på detta, så det kändes väldigt, väldigt tufft när jag slutligen insåg att det inte skulle funka. Vi får nöja oss med TV-lucia idag...

Hur firar du Lucia?


Gillar

Kommentarer

Jagochminahjärtan
Jagochminahjärtan,
Länkbyte till julafton 🎅🏻🎄☃️ kika gärna in😊 ha en bra lucia dag!
nouw.com/jagochminahjärtan
Jessica
,
Vi firar Lucia kl 15 på förskolan.
FrökenRödlök
FrökenRödlök,
Jag firar inte! Men kikade på morgonens lucia på tv!
nouw.com/frökenrödlök
maarey
maarey,
Jag ska till dagis och titta på min sons första luciafirande! Gissar att det kommer bli väldigt intressant 😉 Han är 1.5 år så kan nog gå hur som helst 😁
nouw.com/maarey
Cim,
Var på lucia 07.45. Farmorn var på ett av barnens. Jag tog dagisbarnet + 1åring. Segt varje år.. alldeles för tidigt och alldeles för kaosigt då alla avdelningar lussa ihop... dvs 1-5 år.
Vonwowern.blogg.se
Hanna
,
I morse kollade jag på luciafirande på tv efter att julkalendern var slut. Sen ikväll ska vi titta på Alex julspel i lilla kapellet här i byn. Jocke åker tidigare och tar plats för det är inte stort så gäller att vara i tid om man ska få plats där inne. Vid skolavslutningen på sommaren står hälften av familjerna utanför och ser ingenting.
Sexbarnsmamman87,
Usch trist att inte komma iväg. Men förstår dig. Vi gick upp 06 imorse för att kolla lucia på fsk för de 3 yngre först. Gick bra faktiskt. Den hade dom ute på gården. Sen var vi på skolans lucia i kyrkan för de 2 äldsta nu på kvällen kl 18. Väldigt vackert. Kram ❤
www.jatalanerna.se
drommenom11barn
drommenom11barn,
Rasmus hade häromdagen, det var tacksamt nog på kvällen och vi båda kunde liksom närvara. I torsdags tror jag det var 😊 Då var vi nere hela familjen, och det gick ju bra. Men vi behöver nästan vara båda två när det är nåt sånt, ifall någon ballar ur liksom... <3
nouw.com/drommenom11barn
Lucia här hemma är lussekatter på morgonen. Min mamma gick alltid upp mitt i natten så vi fick nybakade lussekatter innan skolan.
Är inte riktigt lika "duktig" som min mamma men nybakade lussekatter får dom.
Lucia på tv gick dock bort i år. Trodde det började tidigare så man kunde se både lucia och julkalender. Men barnen fick se lucia i skolan och jag satsar på nästa år istället!
lillgarden.blogg.se