Julen 2016

Ja eftersom jag inte uppdaterade så flitigt där vid jul så tänkte jag iallafall ge dig en återblick från våran julafton. Vi firade som vanligt här hemma hos oss, med julstrumpor, julmat, jultomte, julklappar och hemgjort julgodis.

Jultomten hade skickat en av sina julnissar i år, ja faktiskt så hade han gett Linus i uppdrag att sköta årets utdelning. Och det gick alldeles utmärkt, förutom att Rasmus kanske synade detta. Men med ett år på oss så hoppas jag att han hinner komma på andra tankar till nästa jul ;)

Maten blev bra, ja det tycker jag allt. Julskinkan fixar mina föräldrar, och min syster och hennes pojkvän hade med lite smått o gott även de. I år hade jag fyra nyheter på julbordet. Snittar med nötrulle/pepparrot, snittar med rostbiff/ruccola, gubbröra med lax samt minipajer med fetaost och lingon. Kul med små nyheter utöver sådär, som man liksom inte ätit varenda år. Det verkade uppskattat också!

Här hemma är det en årlig tradition att även hundarna ska få sitt av julbordet, och givetvis får de båda en tallrik med julmat. De äter inte allt, åtminstone inte Qiwi - då hon verkar dissa t.ex. potatis och ägg. Men köttprodukter går ner, alla gånger! Och ja - julen innefattar ju rätt mycket sånt ;)

Julklapparna ja - de var poppis. Jonathan vart överlycklig över en toarulle, och skrek över hela rummet "åh, jag fick en toalettrulle" (jag har värsta ågren över att jag inte fick detta på film!) - men toarullen innehöll alltså en ficklampa ;)
Det var mobiltelefoner och surfplattor som var årets höjdare, såklart. Men sen var det Nerf-pistoler, kläder, dockor, väskor att måla och annat smått och gott.
Jag fick, precis som jag önskat, användning av både eltandborste och en elektrisk fotfil samma kväll. En hårfön från Remington fanns också med. Sängen bäddades med nytt överkast, och så snart julmaten var slut invigdes den nya pastakastrullen och stekgrytan. En ljushållare till bordet och ett kakfat att servera hembakat på. Ja, det blev en del till oss vuxna också, uppenbarligen ;) Gubben min kan dessutom byta däck på alla bilar med en elektrisk mutterdragare nu, vilket kanske kan underlätta lite då det är han som byter däck på både våra bilar, mina föräldrars bil, min systers bil och svärmors bil. Så det handlar liksom inte om två däck var säsong, utan betydligt fler ;)

Ja, julafton blev det iallafall.
Men snart efter julhelgen plockades den ner. Innan nyår var här så var varenda liten tomte nerplockad och nerflyttad till källarens innersta vrå. Där får de ligga tills i november ;)

Gillar

Kommentarer