Illamående, sovrumsinspo och samsovning med bebisar

Den här dagen har verkligen varit som ett töcken, ärligt talat. Inte hänt särskilt mycket, inte gått i många knop. Flera barn hemma som egentligen skulle ha varit i skola och på dagis. Rasmus hemma med halsont - Isabella och David hemma pga rådande magsjuka i krokarna så jag vill minimera riskerna.

Jag har kommit in i en fas där mat inte är gott, för egen del alltså. Beror på graviditeten, enbart den. Så jag slängde ihop en sallad som jag kan ta av när jag blir hungrig. Idag med lite bbq-kryddad kyckling och rydbergs majonnäs, funkade utmärkt. Man blir inte lika matt, lika mastigt mätt och trött. Det smakar dessutom bra, så all cred till mig själv idag - att jag ens ställde mig och skar grönsker trots ett helt otroligt illamående - denna graviditet är verkligen inte lik de andra.

Har mått illa med flickorna, men detta tar priset. Hade jag inte vetat bättre hade jag nog trott att det låg tre flickor där inne, samtidigt. Men det är "bara" en, det har jag ju redan sett. Och än är det okänt vilket kön - även om jag förmodligen kommer kolla upp det i ett senare skede ;)


För övrigt då... jo vi har ju gjort om i vårt sovrum. Det blir verkligen toppen, och jag älskar det hittills. Ändå är det inte fulländat än, men det kommer. Både överkast, gardiner, kuddfodral och den snygga sänggaveln kommer från Jotex. Jag ville ha något höstigt och snyggt, och så vart det såhär. En galen skillnad från förut - jag tog inte ens någon förebild för jag tyckte det såg anskrämligt ut.

Sen har vi satt upp hylla, spegel, sängbord och sänglampor i samma veva - så det gör väl sitt till det också. En helhet liksom.

Vill du också handla något snyggt från Jotex? Använd koden ANNIKA20 så har du 20% rabatt på allt (utan rea) till och med söndag. Så passa på ;)


Ikväll, när jag låg och busade lite med Ninja i sängen, slog det mig hur nyfiken hon alltid är på sängkanten. Vi har en väldigt hög säng (ja, vi har valt högsta läget och har dessutom väldigt höga resårbottnar, vilket gör sängen ovanligt hög) så det är faktiskt lite läskigt när hon är så nyfiken.

Men det är också en anledning till att vi aldrig låter Ninja sova i våran säng. Livrädd för att hon ska trilla ner liksom. Lådorna under sängen har dessutom små handtag som sticker ut en liten bit - tänk om huvudet slår i där?

Samsovning har, för den delen, aldrig vart "vår grej". Några nätter precis i spädisperioden kan de sova i babynest mellan oss - men då är det ju inte direkt så de små sticker iväg heller ;) Men sen har vi spjälsängen precis intill vår säng i början, så det är aldrig några bekymmer så sett. Man vaknar direkt de gnyr - och ofta har jag en hand i spjälsängen hos bebis (kanske för kontrollbehovets skull?) så jag känner av att bebis vaknar innan själva uppvaknandet ;)

Matar (flaskmatar dock) och lägger sen oftast tillbaka i sängen. Ibland somnar man ihop i stora sängen - men händer inte så ofta. I början har våra små vaknat 1-2 gånger per natt, 3 i vissa fall. För att snart övergå till 1 gång per natt, rätt skonsamt ändå kan jag tycka. Och detta funkar kanon för oss.

Sen vet jag att meningarna är delade. En del förespråkar samsovning, en del inte, en del pratar om risker, andra om trygghet. Men jag tror att huvudsaken är att man själv känner att man gör rätt för en själv och sin bebis. Tryggheten kommer liksom ändå, oavsett vart bebis sover - känner sig föräldrarna trygga så kommer bebis också känna sig trygg, helt klart. Mår föräldrarna bra, så mår bebisen bra.

Idag är Ninja 7 månader och det finns inte en sportslig chans att hon skulle få sova i vår säng, vare sig med eller utan oss. Aldrig i livet. Hon är lite lömsk den damen, och skulle krypa över kanten innan hon yppar ett ljudligt andetag.
Det är som när vi byter blöja (vi byter i sovrummet, då det vägghängda skötbordet inte satts upp än pga delade meningar, haha) - man hinner inte ens ta av blöjan innan hon har slängt sig om tre varv. Hon är både vild och galen! Så jag skulle aldrig våga ha henne sovande där.

Spjälsängen är sänkt, men snart funderar jag faktiskt på om vi kanske ska sänka den hela vägen - ur säkerhetssynpunkt. Just för att hon är sååå hetsig. Tjoff - så sitter hon väl utanför sängen liksom. Tokstolla.

  • 8 794 visningar

Gillar

Kommentarer

TeamEnerfalk
TeamEnerfalk,
Så snyggt överkast med alla kuddar, så skulle jag med vilja ha det 😍 angående samsovning - är det bäst att göra det som funkar för en själv 😘
nouw.com/teamenerfalk
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229