Fortsatt inskrivning och lunch i stan

Vecka 15 och dags för nytt besök hos barnmorskan. Idag var Conny, Juliet och Ninja med - men de lämnade jag kvar i väntrummet ;) Allt rullade på och jag var klar ca 40 minuter senare.

Hade nojjat upp mig rätt rejält då det var snack om cellprovstagning idag. Men då mina graviditeter alltid kantas av blödningar och orosmoment så känns det liksom inte som läge för ett cellprov. Jag dubbelkollade när jag tog senaste provet - och jag klarade mig gott. Tre år sen, och då helt utan anmärkning. Så nog ska vi klara oss ett halvår till. Tack och bock, jag tar cellprovet efter förlossningen istället, och slipper oroa mig vid en eventuell blödning.

Blodvärdet hade ökat från 98 till 100, kanske kan tacka leverpastej och natalben för det. Ingen aning. Men är glad att det inte dalat mer iallafall, nu hoppas vi att jag kan ligga stabilt runt 100 men det är föga troligt, då mitt blodvärde är ett ständigt återkommande problem. Blodsocker 5,2 och det kändes ju rätt okej med tanke på att jag smaskade i mig några pepparkakor till frukost (nyttigt och bra!) ;)

Glada i hågen stack vi sen iväg och fixade vinterskor lite akut till Isabella och David som idag gick till dagis i snö. Ja det var inte mycket snö, men ett varningens tecken liksom. Lika bra att fixa vinterskor till de som inga hade. Tennisskor kändes liksom inte såå jäkla bra imorse. Men nu har de varma och goa pjucks, även om det blev ett varsitt par från skopunkten sålänge. Nu har jag mer tid att titta efter mer genomtänkta skor och kan gå igenom vad det egentligen är jag vill ha till de. Utevistelse dagligen gör att jag tänker att skopunktens skor inte kommer hålla hela säsongen ;)

En snabb lunch i stan hann vi också med. Jag, Conny och de två yngsta. Juliet var superglad och pepp. Thaibuffé, hon kan inte vara missnöjd med det valet. Hennes glada humör och leende är ungefär lika underbart som hennes sura sida är tråkig ;) Juliets svängar är svåra att hänga med i kan man säga. En tjej med humör och jävlaranamma.

Med tidigare handling osv så fanns inget behov av handling idag. Den känslan är oslagbar. Att man inte behöver handla ens en mjölkliter!

Idag väntar lite städning, tvätt och bakning. Ska prova något nytt recept tänkte jag.
Imorgon blir det hembesök av BVC, för första gången på säkert 7-8 år. Minst. Tror att sist vi hade hembesök var när Rasmus eller Jonathan var i Ninjas ålder, så det var ett tag sen. Annars brukar vi gå upp till BVC istället. Men denna gång kände vi att de kan lika gärna få komma hit om de känner för det, kan vara en upplevelse det också ;)

Egentligen är det inte mer än vikt som ska tas imorgon. En dubbelcheck liksom. Mest för att vi ska ha koll på när Ninja passerar 10 kg. Detta för att hennes antibiotika (profylaxbehandling) ska utökas då. Med största sannolikhet så är vikten passerad ;)

Har ni också hembesök runt 8-månaderskontrollen ?


  • 9 061 visningar

Gillar

Kommentarer

Malin
Malin ,
Här är också första BVC-besöket ett hembesök.
Apropå vinterskor så tipsar jag om att Jollyroom nu har rea på Superfit culusuk! Bästa vinterskorna! Och förstår helt att de flera år i rad blivit ”bäst i test”! 😃
lycka till med graviditeten!
TeamEnerfalk
TeamEnerfalk,
Tack för tips på vinterskor 😉
nouw.com/teamenerfalk
TeamEnerfalk
TeamEnerfalk,
Vad vägde lilla godingen, här kommer dom första gången på hembesök 💕
nouw.com/teamenerfalk
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229