Drömmen om 11 barn

JA! Jag vill ha 11 barn!

Många skriver och frågar, både via mail och kommentarer.

"Varför vill du ha 11 barn?"
"När fick du den drömmen?"
"Hur länge har du drömt om så många barn?"
"Varför är det just 11?"
osv


Nu tänkte jag försöka ge dessa frågor ett gemensamt svar!
När jag var liten/yngre, innan jag började skolan, hade jag en dröm. Det var en dröm om att en dag få barn. Men det var inte ett barn, utan flera. Detta var alltså en ganska liten dröm då, en väldigt oskyldig dröm som jag inte visade utåt så mycket.

Men drömmen kom att bli större. Dock inte så uttalad. Eftersom jag hade det tufft i skolan osv ändå så var det inte så att man ville utmärka sig genom att tala om att man avvek från "normen" med att man ville ha typ fyra gånger fler barn än de flesta andra!
Men den fanns där... hela tiden.

Varför det var just 11 kan jag inte svara. Men för mig hade siffran 11 alltid varit där. 11 barn har för mig varit lika givet som att det ska vara ett eller två barn.
Många reagerar och tycker att det är sjukt, absurt, löjligt, patetiskt och egoistiskt att ha denna dröm. Många kommenterar också och gör mig medveten om detta.
Men jag håller inte med!


Du drömmer om att bli hjärnkirurg.
Din bror drömmer om att bli rockstjärna. Din syster vill bli underklädesmodell. Din bästa vän vill resa jorden runt innan han blir 30, och din väninna vill bara leva ett långt och lyckligt liv.


Men jag vill ha 11 barn.
För mig är denna dröm lika självklar som alla ovanstående drömmar/mål. Däremot är det inte sagt att jag går över lik för att få drömmen att bli verklighet.

Sen jag träffade Conny har jag dock, av oförklarlig anledning, hade väldigt lätt att bli med barn. Jag hinner inte mer än att bli förlöst innan jag är gravid igen - och jag är "en sån där idiot" som vägrar p-piller och andra hormonella preventivmedel. Fine - det står jag för också! Klandra mig om du vill - jag tål det ;)

Inom loppet av två år har vi fått tre underbara gemensamma barn, och har nu totalt fem fantastiska ungar under våra vingar. Och det stannar inte där!

Om om det blir 11 återstår att se. Det siar vi inte om.
Jag vet inte - han vet inte.
Jag vill däremot - i dagsläget!

Men vem vet vad jag känner om 2-3 år? Kanske är jag nöjd med de 6-7 vi har då? Eller kanske vill jag ha 20 ungar? Eller så kanske jag helt enkelt vill låta ödet ha sin gång och helt lämnade siffrorna bakom mig?


Det var någon som skrev och frågade om inte TV-programmen om storfamiljerna skrämt upp mig? Gissningsvis handlar detta om Familjen Annorlunda. Svaret är nej. Programmet skrämmer mig inte, det faschinerar mig. Jag är så otroligt glad att jag får se hur verkligheten funkar - att det är praktiskt möjligt och genomförbart att ha en så stor familj!


Så ja! Jag vill ha 11 barn.
[Påskäggsjakt 2012]

Gillar

Kommentarer

,

Nu har du ju fått ännu en unge så är det värt att skaffa fler när kroppen tar sån stryk som den verkar göra enligt dina inlägg. Varför utsätta kroppen för fler graviditeter och förlossningar när du inte behöver utsätta den för det. Nöjd dej och ta hand om dom du nu har. Du behöver inte bevisa nåt det är det du gör vill visa hur duktig du är och att du kan osv. Sluta upp med det och va dej själv nån gång.