Det där med tvätten

Samarbete med bygghemma

Ett skitkul ämne idag, tvätt.
Någonting som aldrig tar slut här hemma är tvätt. Alltid finns det något att tvätta, och även om tvättkorgarna ibland är något sånär tomma - ja då kan det vara dags att dra igenom alla sängkläderna.
Ja, som ni säkert inser är det en del tvätt att fixa med när man är många. 11 sängar som ska ha rena sängkläder iallafall en gång i veckan, handdukar tvättas dagligen - och sen 2-3 tvättmaskiner med svart, vit och röd/rosa tvätt.
Värre var det när jag och Conny träffades, då var jag mer extrem. Röd tvätt, svart tvätt, grå tvätt, vit tvätt, gul tvätt and so on... jag var rätt jobbig då. Och ingen annan fick ens titta på tvätten ;)

Idag kör vi med en tvättmaskin och en torktumlare.
Det funkar bra, även om jag ibland drömmer mig bort och önskar mig en tvättmaskin till.
Den vi har idag är bra och klarar upp emot 8 kilo tvätt. Så den sväljer en hel del. Behöver jag en lika stor "andra maskin"?? Och behöver jag isåfall även en tumlare till?
Hur övertalar jag Conny till att vi behöver en maskin till? Vilka argument använder man? Att maskinen jag sett är snygg? Eller att den faktiskt behövs?

Vid renoveringen så valde jag att vi skulle ha vitt i tvättstugan - vita väggar osv. En grå bänkskiva ger lite kontrast.. Maskinerna är vita.
Men kanske skulle man byta och skaffa sig en snygg och stilren tvättmaskin? Svart kanske? Idag är ju tvättmaskinerna inte sådär fasligt dyra heller, så varför inte slå till så att man har två ifall den ena går sönder...

Sist vi köpte tvättmaskin var nämligen när vår (då enda) tvättmaskin havererade. Där stod man med huvudet i sanden - utan fungerande tvättmaskin. Inte så kul - tvättberget växte i raketfart och det tog ju ett par dagar att få hem en maskin.

Vilken lösning har ni? En maskin? Flera?
Varför skulle du rekommendera två maskiner?

  • Samarbeten
  • 7 249 visningar

Gillar

Kommentarer

M
,
var glad att du har VATTEN. det har inte vi. så här är det inte fråga om färgeer på vare sig tvättstuga eller maskin utan hopp om regn det gäller! har inte råd med djupborrning
Elin
,
Vi är bara 5 ST i familjen plus en del husdjur . Har en 7 kilos maskin men önskar att jag hade två . Så man kan få undan tvätten fortare 😁 har ju ingen tvättstuga utan en skrubb vilket gör att tvärthögar gör mig galen ha ha .
Så ja om jag var du så skulle jag väll behöva kanske tre ? Ha en toppen dag