Att handla med barnen...

​Jag vet inte om jag är knäpp eller konstig, men jag tillhör den skaran av människor som tycker det känns konstigt varje gång jag hör om de som lämnar barnen hemma när de ska handla. Barnvakt eller äldre syskon som tar hand om ungarna när det ska handlas...

Är det jobbigt att ta med kidsen?
Alltså - jag vill höra allas åsikter här. Varför lämnar man hemma?
För att det är smidigare för föräldrarna själva? För att skona ungarna från det tråkiga i att gå i butiker? För att det blir lägre volym på handlingen? För att slippa köpa massa godsaker som barnen skriker till sig? 

Här tar vi med barnen. Alltid.
Det kan bli lite livat i affären, men det hör liksom till känner vi. Det är så det är med barn.
Folk tittar över axeln en extra gång när man kommer, men förhoppningsvis inte med negativa tankar ;)

Vi glömmer väl både en och två saker då och då, och får komplettera på lokala butiken för det vi glömt, men å andra sidan så har vi visat ungarna att om man stimmar för mycket så glömmer man saker - och kan därför inte alltid åka hem direkt efter. 
Jag säger inte att det är fel att inte ta med barnen, men jag funderar lite till och från. Är det för egen vinnings skull man inte tar med dom, eller för barnens skull? 

På bilden ovan är fredagshandlingen igång, och ungarna väljer snacks till kvällens film; minionerna

Gillar

Kommentarer

s p i n d e l t j e j e n,
Ibland får han följa med, ibland vill jag gärna åka och handla själv, ser det som en liten chans till att gå och andas lite för mig själv - egentid men samtidigt som man gör något 😊
www.spindeltjejen.se
Stina
,
Jag handlar oftast med barnen.. oftast själv på dan när gubben jobbar.. någon enstaka gång åker jag själv oå em/kväll när han är hemma. Men det skulle aldrig falla mig in att skaffa barnvakt för att handla eller så.. skaffar man barn så är det väl meningen att man ska va med dem så mycket man kan??? Älskar mina barn!!!
Anneli
,
För det mesta handlar jag själv, brukar veckohandla på fredagkväll. Har en bit att åka och då är risken att den minsta somnar och då har vi henne uppe till midnatt, hinner oftast inte handla på helgen dagtid då de stora har matcher och andra aktiviteter man måste köra till. När jag var föräldraledig, åkte jag alltid direkt på morgonen när de stora gått till skolan kl 8. Jag skulle aldrig ha barnvakt för matinköp, enda gången vi har barnvakt är när vi köper julklappar eller ska frakta hem nya möbler.
Sara
,
Vi har sex barn och de minsta följer oftast med. De större vill ibland vara hemma med storebror 13 år.
Jag tycker det är ganska mycket smidigare att handla utan alla barn, dessutom har vi mer plats för varor i bilen när vi kan fälla det bakre säterna.
Men vi är på gekås och handlar en dag i veckan och då vill de flesta åka med, de som inte vill är hos farmor och farfar så länge som bor i Ullared.
Jessica
,
Jag lämnar alltid barnen hemma under storhandling, just pga att jag måste få med mig allt på listan 😊 när jag kompleterar handlingen i veckorna så följer barnen alltid med! Då är listan lite mindre och jag får inte lika lätt dimma i hjärnan, barnen har en förmåga att alltid lägga till en maaassa saker utanför listan 😒
jennie östman,
Mina barn är nog lika ofta med som de inte är med. Enda anledningen till att jag inte vill ha dem med ibland är att vi täcker hela gången i affären. De vill ju gå runt mig allihopa.
www.jenniebenni.blogg.se
Sofie,
Då jag har en sambo som är egen företagare(bonde) och jobbar typ alltid så har jag nästan alltid haft med barnen när det är handling.
Känner inte att det blir jobbigare för att dom är med. Visst lite tjat om ditten och datten och åsikter om det ena och det andra men inte mer och oftast så godtar dom ordet nej. För man kan inte få saker alltid inte..
Visst är det skönt att någon gång köra och handla själv lite snabbt men oftast är den ena eller den andra med och handlar.
lillgarden.blogg.se