Årets första grillning, med hembakade korvbröd

Nu när det varit vår i luften flera dagar på raken så pratade vi smått om att grilla. Vi hade en marinerad fläskytterfile i frysen så det föll sig ju väl - med lite potatissallad och korv till vart biffen löst. Korvbröden bakar jag ju rätt smidigt själv, även om orken inte finns där riktigt. Är fortfarande väldigt, väldigt trött.

Jag kör ju med en ny maskin sen strax innan jul, en Kenwood Chef XL, måste säga att jag älskar den. Den sväljer nog tre gånger mer deg än min förra maskin, och degarna blir alltid superbra. Kör inte ens efter "regelrätta recept", utan använder mer konceptet "tillsätt mjöl tills degen släpper kanten", alltid. Åtminstone med bröddegar ;)
Bunken rymmer 6.7 liter och jag har bakat både det ena och det andra i maskineriet, alltid med lyckat resultat. Och jo - jag vill nog säga att lite beror på den och inte på mig ;) Att dessutom kunna göra en stor deg istället för tre små gör en del.
Så idag slängde jag ihop en jäst, ca 100g smör, 5 dl lantmjölk, lite salt och mjöl tills degen släppte kanten. Jäste en timme - bakade ut till något som liknade nåt annat mer än korvbröd HAHA, och lät jäsa nån halvtimme till. Penslade med ägg och gräddade i 200gr varmluft tills de fått färg. Voila - hälften med sesamfrö och hälften utan - för att tillgodose alla barns önskemål.

På frågan vad de föredrar till nästa gång var svaret självklart - mamma ska baka korvbröd. Sorry korvbrödsbagarn - blir nog inte nå korvbröd köpta igen förrän min ork är helt borta. För så smidigt som det här är - så är det synd att betala 10 gånger mer för att köpa något man kan baka själv ;)

Nåväl - grillat blev det, och det var precis vad vi behövde.
Njuta av vårluften så länge den varar - och bara vara. Få njuta av saftigt, fint kött från grillen för första gången i år - det var ljuvligt! Nästan så jag funderar på om vi ska grilla även imorgon ;)

  • 14 347 visningar

Gillar

Kommentarer

NärLivetVänderBlad
NärLivetVänderBlad,
Grillat är gott och mysigt, extra gott blir det ju med egenbakat 👍
nouw.com/närlivetvänderblad
A-K
A-K,
Varför har jag inte tänkt på det, hembakat är ju alltid godast 😊
nouw.com/sanklamp
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229