Vad är det då jag jag drömmer om?

Jag sitter här och tänker drömmar. Det är storm ute och vinden far förbi fönstret.

Ja, det finns en massa saker man kan önska att man ska få göra en dag men en sak är större än alla andra och det är:


Jag drömmer om att åka till London…
Ända sedan jag läste den första Harry Potter boken så har jag drömt om att åka till Harry Potter museet.
Det kommer att vara mitt livs upplevelse…

Jag vet att jag kommer att börja gråta av lycka när jag går in igenom dem där portarna och kommer rakt in och får se deras skapelser. Tänk om jag får åka tåg till Skottland och faktiskt få se slottet på riktigt, det skulle vara det mest magiska någonsin. Jag kommer Aldrig att ge upp min dröm. Jag vet att jag snart kommer att få uppfylla min dröm om att åka till London. 

Oh herregud tänk om det kunde bli så magiskt att man faktiskt fick träffa någon av skådespelarna. Vad skulle jag säga till dem då? Jag vet inte vad jag skulle säga, jag skulle nog börja gråta…(Av lycka!)


Vad skulle jag göra mer när jag var i london?


Men väl i London så skulle jag såklart spendera tid att shoppa, mest Harry Potter saker, men också kläder, presenter. mm.. Men jag skulle också vilja åka i the London Eye, se Big Ben mm, När man är i England så måste man naturligtvis äta fish and chips, så det ska jag så klart göra.


Oh tänk om jag fick uppleva den här stormen på Hogwarts istället det skulle vara coolt. Det här är min dröm den ska jag ha uppfyllt innan 2019, nu hinner jag inte skriva mer för nu måste jag fortsätta drömma.Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Innan jag dör ska jag försöka uppfylla mina drömmar, det kommer att bli en lång lista…

Min första dröm är att jag vill jobba med motorer eller motorsport. Det är nog för att jag har alltid gillat bilar och motorcyklar, det kan ha börjat när jag gick i förskolan eller i ettan. Jag vill jobba med märken som Yamaha, Kawasaki eller Lynx för det är bra märken. Jag vill jobba med det för jag älskar doften av motorerna, speciellt skotermotorer, men det är också för jag vill ha bättre kunskap om motorerna och kunna bygga upp dem utan instruktioner och veta vart allt sitter.

Min andra dröm är att jag vill vara i vildmarken och jaga, ha en stuga med skoter, båt och annat där jag kan ta det lugnt när jag är 65 år. Jag skulle vilja ha en stuga vid en sjö där man kan fiska och köra båt, men även att man kan köra skoter och åka skidor på vintern. Jag vill åka både längd skidor och slalom. Jag skulle vilja ha en båt och då skulle det vara en Yamaha. Om jag skulle ha en skoter skulle det vara en Lynx, Arctic Cat,Ski-doo, Kawasaki eller Yamaha.

Den tredje drömmen är att jag vill göra lumpen och ta flygcertifikat . Jag vill göra lumpen för det är en utmaning och det är inte det enklaste. Men det krävs massa saker för att klara lumpen, tex som styrka och smidighet. Jag skulle vilja ta flygcertifikat för jag har alltid velat flyga, kanske jobba inom det militära.

Min fjärde dröm är att jag kommer försöka med cykling och fotboll och se om jag lyckas med att bli något stort inom det. Jag försöker nu att utveckla min träning så jag blir bättre. Men varför? Jo det är nog för jag älskar att spela fotboll och att cykla! Jag spelar fotboll på gräsmattan och tränar med laget inför en stor cup och jag cyklar nästan varje dag. Jag har kört så mycket att jag har fått punka! Jag kan tänka mig att det skulle va skitkul att vara fotbollsspelare eller cyklist för Sverige, att ha ett sådant liv borde vara underbart.

Min femte dröm. Fallskärmshoppning! Det är nog mest för att jag vill testa nya saker. Det är extremt roligt att göra men jag är lite också lite rädd för vad som kan hända om det går illa. Jag skulle nog vilja göra det i framtiden för det skulle va så coolt att snacka om det efteråt och det är en rädsla - men handlar inte livet om att övervinna alla rädslor?

Sjätte drömmen. Mythbusters gör galna saker och experiment. Jag har bra koll vad dom håller på med och jag vill själv göra liknande saker. Jag vill det nog för jag gillar det och det är intressant, man får lära sig olika saker varje gång. Jag vill testa på lite själv och se vad som händer. Att få testa experiment och myter, att få utmana vetenskapen vore coolt!

Den sjunde och sista drömmen. Att åka skidor offpist i bergen långt bort och åka ner för Europas brantaste backe! Varför vill jag det? Det är nog mest för jag har åkt och tävlat i skidor och det är jättekul! Jag älskar att åka under liften eller på sidan i skogen eller offpist. Jag älskar att testa på nya ställen att åka på. index_leisure_ph01.jpgsmokin_challenger.jpgsummitgul.jpg

Alla mina drömmar går nog inte i uppfyllelse men några hoppas jag. Om 20 år när jag tittar tillbaka hoppas jag att minst tre, fyra har gått i uppfyllelse i alla fall.
Det viktigaste är nog i alla fall att våga drömma!


Likes

Comments

Min första dröm är att alla ska få vara den personen som den faktiskt är!
Tänk om alla i hela världen skulle se likadana ut de hade ju varit skittråkigt för de som gör en speciell är alla dom här små sakerna som ingen annan har. Att alla ser olika ut är ju en del av allt, att alla har sitt speciella utseende. 

Jag själv skulle aldrig vilja leva i en värld där alla se likadana ut och beter sig likadant. I min drömvärld vill jag att alla ska vara och se olika ut för annars så finns de inget speciellt med personen.

Min andra dröm är att åka på en utlandsresa med en kompis det hade inte varit så dåligt. Att åka till Paris eller Hawaii och bara njuta av livet med en bästa kompis.

Det är något jag skulle vilja göra men hur ska ett litet barn som jag ha råd med en så stor resa. I alla fall jag har den där bilden i huvudet hur jag och min kompis sitter i Eiffeltornet och äter på restaurangen där.

Men det ju klart att när jag blir äldre så har man ju förmodligen ett jobb och kommer kunna tjäna pengar till en resa. 


Bildresultat för eiffeltornets restaurangBildresultat för eiffeltornet


Det är mina drömmar vissa kanske tycker dom är patetiska men för mig så betyder dom jättemycket. För ett liv utan drömmar vill nog ingen leva.Likes

Comments

Ingen dröm kan vara för stor. Min dröm är att jag ska få bada med delfiner igen. När jag var och badade med delfiner förra gången så badade jag på Discovery Cove.Jag tycker att de känns som en blöt gummistövel. Jag vet inte om jag någonsin kommer att få göra det igen men isåfall så vill jag göra det med mina barn om jag får några någon gång och om jag inte gör det med mina barn vill jag göra det med mina kompisar.

Nu undrar ni säkert varför? Varför är just det här min dröm, att känna på en blöt gummistövel låter väl inte riktigt så roligt men det är så mycket mer än bara det. Jag tycker att hela grejen är en unik upplevelse som man kanske bara får uppleva en gång i livet men jag hoppas kunna vara den som får göra det två gånger.

Om jag inte får bada med delfiner igen så skulle jag vilja göra något helt annat till exempel gå upp ända till toppen på Eiffeltornet och kolla ut över staden på kvällen när alla lampor och ljus skiner upp staden. Det skulle vara en väldigt fin bild tror jag.

Men nu kom vi ifrån ämnet. Jag är glad att jag har fått göra det en gång och det skulle vara helt fantastiskt om jag fick göra det igen. Många drömmer om att träffa en kändis eller att bli en kändis och det här kanske inte är min största dröm eftersom jag har gjort det förut men det är fortfarande en av mina drömmar.

Jag undrar om jag kommer att vara nöjd med mitt liv när jag blir gammal. Det kommer jag inte veta förrän jag sitter där och tänker på mitt liv. Jag undrar om jag kommer önska att jag hade gjort mer spännande saker men det tror jag inte för att nu när jag tänker på mitt liv så känns det redan bra. Jag kommer tror att jag kommer att vara glad när jag blir gammal. Jag kommer också vara glad att jag har gjort det jag kommer att göra. Nu har ni fått läsa lite om min dröm. Jag tror att den här drömmen går att uppnå och att jag någon gång kommer att göra det.Likes

Comments

Nu sitter jag här på svensklektionen och känner paniken växa, läraren säger skriv om era drömmar… Hjälp - vad är min dröm? Har jag någon dröm? Måste man ha en dröm?

Men är då mål och drömmar är det samma sak?

För mig är mål saker man kan uppnå, man vet att man kan göra det, men bara om man vill. Men drömmar kan vara hur stora och ouppnåeliga som helst, fast man kan fortfarande drömma om det. Det behöver inte gå att uppnå alla drömmar, men man har iallafall en dröm att kämpa för. Mål går att uppnå om man så vill det och kämpar för det. Man kan även ha flera olika drömmar och mål.

Om man inte drömmer vad händer då? Händer ingenting då?

Jag tror att alla drömmer om någonting, även fast man inte vet det. Alla har säkert också mål. Men om alla fick några dagar på sig att tänka på vad man själv drömmer om så kommer man nog på något. Man kanske inte har tänkt så mycket på det förut men man har iallafall kanske en eller några drömmar.

Man behöver inte ha drömmar eller mål, men jag tror att det kan kännas bra att veta vad man vill eller tänka på vad sin dröm eller sitt mål är. Man kan försöka tänka ut vad det är man vill eller drömmer om. Att man har det med sig nu vet jag vad mina drömmar och mål är.

Jag själv har aldrig tänkt liksom att det här är verkligen min största dröm, eller att det där vill jag verkligen göra. Men efter att ha tänkt en stund har jag kommit på några drömmar och mål som jag har. Jag tror även att det kan kännas ganska bra för många att veta att man har mål eller drömmar.

Det här är mina drömmar:

Att simma med delfiner ( som inte behandlas dåligt)

Att hoppa fallskärm

Resa själv eller med en kompis

Uppfinna något

Det här är mina mål:

Att jag är nöjd med mig själv och min skolgång när jag går ut gymnasiet.

När jag blir vuxen att jag prövar nya olika jobb och inte direkt stannar i ett jobb.

Att jag bestämmer, tar beslut och gör som jag vill och inte som någon annan säger eller tycker


Ingen dröm/mål är för stor…


Ingen dröm kan vara varken för stor eller för liten. Inget mål heller. Man kan ha ett mål med livet, men man kan också ha ett mål att få t.ex. ett C på ett prov.

Men ibland kanske drömmar och mål är nästan samma sak?

Till exempel om man drömmer om att bli konstnär, så går det att uppnå för vissa som ett mål, men för andra är det kanske något helt omöjligt, som en dröm. Eller är mål och drömmar samma sak? Eller om man uppnår en dröm blir det ett mål då?

Nu när man tänker på det här med drömmar och mål så kanske det är nästan samm sak? Eller är det bara det i vissa situationer? Jag vet inte. Det kanske är så att man har ett mål med livet att t.ex. bli konstnär. Men man kanske haft en dröm sen man var liten att simma med delfiner. Då är det ju inte samma sak?

Men om man har en dröm sen man var liten om att bli t.ex. artist så kan det ju också vara ett mål, man går en linje på gymnasiet som innehåller musik och kanske övar hemma varje kväll då kanske mål och drömmar är samma sak.

Jag vet fortfarande inte om mål och drömmar är samma sak. I början hade jag en tanke om att det inte var det, men nu när jag har resonerat lite med mig själv så vet jag inte. Det kanske är samma sak för vissa men inte för andra. För mig beror det nog på situationen tror jag. Man får kalla det vad man vill dröm, mål det spelar ingen roll.

Det viktigaste är att man själv vet vad man vill.

Är drömmar och mål är samma sak för dig?


Likes

Comments

Jag tycker man ska ha drömmar i livet därför de motiverar oss till att göra saker och kan även ge framgång. Drömmar är viktiga och alla har de, ibland utan att tänka på de. Man kan ha både små och stora drömmar och båda är lika viktiga. Drömmar behöver inte vara något stort utan de kan vara något för dagen.

Mina drömmar i livet är att se en NHL-match. Drömmen är uppnåbar och en rolig upplevelse.

De lagen som jag vill ska mötas är Toronto Maple Leafs vs Montreal Canadiens. Båda lagen är väldigt tävlingsinriktade och hockey är väldigt stort i deras städer. I Toronto finns William Nylander och Auston Matthews som är mina favoriter. I Montreal finns målvakten Carey Price.
Två förebilder jag har som inte längre spelar hockey är Chris Nilan och Börje Salming.


Chris Nilan spelade tretton säsonger i NHL under 1980, bland annat i Montreal. Han var lagets fighter och stod alltid upp för laget. Han sa va han tyckte och tänkte och tog ingen skit. Säsongen 1985/1986 vann han stanley cup med Montreal. Nilans position var högerforward. Efter att ha spelat nio säsonger med montreal blev han bortbytt till New york rangers, sedan Boston Bruins och till slut kom han tillbaka till sitt älskade Montreal.

Börje Salming spelade sjutton säsonger i NHL under 1970 till 1990. Han spelade i Toronto Maple leafs alla säsonger förutom sista då han spelade med Detroit Red Wings. Börje var aldrig rädd, han täckte alla skott som kom utan att tveka. Salmings position var back. Tyvärr vann Börje ingen Stanley Cup men däremot kom han med i Hockey Hall Of Fame som är de bästa och mest betydelsefulla spelare genom tiderna i Nordamerikansk ishockey.


För att kunna uppnå den här drömmen så behövs det pengar. Pengar för att kunna betala en flygbiljett, en biljett till matchen (Om man vill ha bra platser på matchen så kan en biljett kosta 4000 kr, inklusive en till min vän/pappa), hotell och vi kommer förmodligen vara där en vecka eller fyra dagar. De andra dagarna kommer vi nog gå på Hockey Hall Of Fame som ligger i Toronto, uppleva naturen, shoppa och kanske åka upp till Montreal. Som ni ser, det behövs en hel del pengar.

Toronto Maple Leafs Arena

De lag som har vunnit Stanley Cup flest gånger är Montreal Canadiens! 23 gånger sedan NHL bildades. Det var även Montreal som grundade NHL år 1917 så i år 2017 firar de 100 års jubileum!

Så min slutsats är att jag så gärna skulle vilja åka till Toronto/Montreal och uppleva hela hockeykulturen, allt som handlar om hockey i Kanada är jättestort. Även naturen där uppe är magisk och städerna Toronto och Montreal är jättefina.

Så det här var en av mina drömmar!

Emmylou Andersson Harström


Likes

Comments

När jag var liten så drömde jag ofta om att bli en vacker, rik prinsessa. Jag skulle bo i ett rosa glitterslott med den vackraste prinsen och två supersöta hundar. Allt var klappat och klart, prinsessa skulle jag bli.

Tänk egentligen vad drömmar förändras. Just nu, efter mina tretton år i livet har jag lärt mig att bara för att du tar ett snedsteg är inte hela din dröm förstörd. Min dröm är att delta i gymnastik OS. Ända sedan jag gjorde min första hjulning visste jag att det var detta jag ville göra. Jag började direkt. Och sedan då det var dags att starta en egen förening var jag den första att skriva upp mig att bli gymnast hos dem.


Att träna är hårt och jobbigt. Men alltid då jag tänker på att ge upp och bara sätta mig ner och sura så tänker jag på min dröm. Du ska inte ge upp på din dröm. Den är där för att du ska uppnå den, för att du sedan när du är gammal ska kunna veta att du uppnått din dröm och att du kan vila i frid.

Egentligen vet jag inte varför just gymnastiken fastnade i mitt huvud. Min brorsas kompis sa att det var jättekul och att jag skulle prova. Och bara för att jag gillade henne så provade jag. Hon förtjänar verkligen ett tack. Just nu skulle jag inte kunna ens tänka på att sluta i gymnastik. De jag tränar med, och mina tränare, de är min andra familj. Vi älskar varandra och tar hand om varandra som om vi var en stor familj. Utan dem hade jag inte kommit så långt jag kommit idag.

När jag var runt tio så hade jag en ganska jobbig tid på gymnastiken. Vi blev uppdelade i grupper från ett till fem då ett var bäst och fem var lite sämre. Jag hamnade i grupp ett vilket jag var stolt över men jag hade inga vänner. Det var också då jag skadade armen när jag var på barren. Doktorerna sa att det skulle ta lång tid innan armen blev bra eftersom jag hade skadat en hel del brosk. Jag blev helt förkrossad vid tanken av att inte få träna. Det var då min dröm gick i kras. Hur skulle jag kunna bli OS gymnast nu?

Men efter den dagen började jag inse att även om du tar ett felsteg och faller så kan du ta dig upp igen. Jag har skadat mig många gånger när jag tränat men jag har alltid kämpat och tänkt “Ja detta är en katastrof, men jag kan klara detta. Jag ger inte upp på min dröm bara sådär”.

Jaha nu ska jag knyta ihop säcken som alla lärare brukar säga. Jag hoppas att du lärt dig att inte ge upp din dröm. Min är inte komplett, men jag kämpar ändå. För om man siktar mot det omöjliga når man det högsta av det möjliga.


Likes

Comments

Mitt drömtrick!

Vad är min dröm och vad är en dröm?

Jag vill kunna göra quad back ntb, det är när man gör en fyra bakåt volter i ett hopp!

Det här kommer jag att kunna nå genom att gå till Sebbe, min kompis och träna. Vadbehöver jag för att kunna genomföra detta?  Jag behöver vänner som kan ge mig extra studs genom att hoppa på studsmattan innan jag gör det och trycker ner mattan och gör så att det blir högre tryck på mattan och skjuter upp mig högre för att jag en dag ska lyckas!


Jag vill ha dem för att dem är bra på… Någonting säkert. Nej jag bara skoja. Hehe Vilket busfrö jag är. Men med deras hjälp och sättet de peppar mig så vet jag att jag någon gång kommer klara quad back. Kommer jag landa på nacken? Ja. Är jag aldrig rädd? Jo, men …

Kommer jag fortsätta? Absolut. Det är mitt drömtrix.

Jag kommer inte på något mer… Eller jo en dröm, ( eller var det ett mål?) gick i uppfyllelse i våras när jag gjorde Freemovr sundsvalls första quad som var en quad side flip. Det var ett stort ögonblick och det var även Freemovrs första quad side.

Jag vet inte vad jag ska skriva mer så att jag säger hejdå nu då. Hejdå och tack för att du ville lyssna på min dröm

MumrikLikes

Comments

Ingen dröm kan vara för stor. Min dröm är att ha en egen Ferrari F80 på min egna gård, Tänk dig när du gasar och du känner i hela kroppen att det skakar ända in i skelettet utav mullret. Ja det skulle varit något det!


Men hur ska jag kunna få råd men en sån där? Ja du det kan man undra kanske vinna på en trisslott eller två. Men med min otur så kommer väl aldrig vinna.

Ja hur ska jag få tag på de där pengarna. Jag kanske kan uppfinna en penna som man kan se igenom trisslotter. Om du någon gånger ser mig i en ferrari f80 då vet du att jag har lyckats uppfunnit en penna. Jag tror jag måste bli uppfinnare för att kunna få en Ferrari.

Man kan ju aldrig ha för mycket pengar. Ju mer pengar, ju roligare liv. - Är det verkligen så? Nja...

 Kan man ge lite pengar till mamma och pappa så kanske dom kan köpa nytt hus och lite allt möjligt. Man får ju ta en triss per halvår. Får jag tror inte den dära pennan är så laglig. Så man får ju inte ta en triss varje dag för då kommer dom nog på en. Utan vänner och familj så är det nog ganska tråkigt att åka i sin ferrari. Vänner och familj övervinner allt. Det är viktigt att ha en familj. Familj och vänner kan stöta en. Så var försiktig med dom vännerna du har.
Då är nog inte pengar viktigast!

Är det viktigt att drömma? Ja det kan man ju alltid fundera på men jag tycker att det är viktigt att drömma. Är det viktigt att skriva upp vad vi drömmer om? Ja kanske det tänk när du är gammal tänk om du hittar en lapp som du skrev när du är liten, där det står “Jag vill hoppa fallskärm” då kanske du får initiativet att göra det när du är äldre. Annars hade kanske inte drömmen blivit uppfylld. Jag tycker att du som läser den hära texten ska börja drömma om du inte redan gör det.

Likes

Comments

Jag är en sådan person som är ganska nöjd med att leva ett “vanligt” liv. Jag drömmer liksom inte om att bli rikast på hela jorden eller att bli en världskändis, men det är klart att jag ändå har drömmar och en av dem är att resa utomlands med mina närmsta vänner.

Helst av allt skulle jag vilja åka till Maldiverna eller Bali. Väl där så skulle jag vilja övervinna min rädsla för hajar genom att dyka med dem. Det är iochförsig en ganska bra dröm det också, men min största dröm är nog den där om resan.


maldiverna.jpg


Jag vet inte så mycket om varken Bali eller Maldiverna förutom att det är fint och varmt. Och så kommer vi till det där med mat. Hur ska jag kunna överleva i minst en vecka på ett ställe fullt med mat som är helt annorlunda jämfört med svensk mat?

Det är något jag inte har funderat på än. Jag får väl börja äta mer mat med mer smaker och kryddor än spaghetti och köttfärssås eller pannkakor.


Jag skulle inte vilja inte åka just nu, eller det är klart att jag vill åka nu men jag har inte möjligheten.

Dels så har jag inte råd och mina föräldrar skulle aldrig låta mig åka så långt bort utan någon vuxen med mig eftersom jag inte är så gammal än.

Men om fem eller sex år kanske. Ja, då skulle det nog gå bra.


Jag har inte jättemycket pengar och det är av den enkla anledningen att jag köper alldeles för mycket kläder. Om jag fortsätter så så kommer jag aldrig ha råd att åka utomlands. Jag får helt enkelt ta mig i kragen och sluta köpa alldeles för mycket kläder och istället börja lägga undan lite pengar varje månad.

Visst, det är inget långsiktigt men det är ju en bra början iallafall och

sedan om något år kanske jag kan skaffa ett jobb utöver skolan och fotbollen.

Är det här verkligen min dröm? Vill jag faktiskt göra det här?

Ja, det vill jag och tillslut vet jag att jag kommer lyckas. När jag väl trycker på knappen på resebyråns hemsida där det står “boka resa” då kommer jag veta att det var värt allt slit. Tillochmed det färre antalet klädesplagg i garderoben.


Likes

Comments