Innan jag berättar om det fantastiska stället Pai, i nordvästra Thailand, så ska jag berätta om när vi kom tillbaka till Chiang Mai. Vi kom ju tillbaka hit efter våran visarun till Myanmar. Överallt runt om i Asien här kan man se tatuerare utföra konst med bambu, och när man redan har tatueringar som jag så blir ju suget på en egen bambu tatuering väldigt stort. Nu tror ni säkert att jag bara gjorde något som skulle passa in för att få göra en bambu tatt, eller rent utav fylle tatuering. Men riktigt så är det ju inte. Sedan länge har jag lovat mig själv att bara göra personliga tatueringar som jag aldrig ska ha anledning att ångra. Jag tänkte noga, sökte mycket och hittade det jag letade efter ganska fort, så lite forcerat kanske det blev men när man vet att man hittat det rätta motivet så behövs det inte mycket eftertanke. Motivet blev runan Reid, som jag tycker passar bra in bland mina tidigare vikinga inspirerande tatueringar. Runan Reid står för mycket och kan användas på massor av olika sätt, alla runor användes olika beroende på tex tid och plats. I mitt fall så står den för den resande, den kunskapssökande, den nyfikne, de fyra väderstrecken, de fyra elementen och aldrig förglömmas att det är Tors runa. Tatueraren fick vi kontakt med genom ett par tjejer vi vandrande med några veckor tidigare i Chiang Mai, varav en av dem hade nyligen blivit tatuerad och rekommenderade dem starkt. Vi hängde lite där innan vi bokade och jag är hel nöjd med killarna, helsköna killar samtidigt som de är otroliga artister och proffs. Min sköna polare Pete kunde inte heller hålla sig och gjorde, efter lång betänketid, sin första tatuering när vi kom tillbaka en tredje gång. Ett konstverk som skildrar de platser vi på våran 4 månader långa resa besökt tillsammans, med maskin så klart men vilket mästerverk. Den som åker till Chiang Mai och vill ha en tatuering, bambu eller maskin, måste komma och besöka Happy och Michael på Kuay Thai!

Nu till det vi skulle prata om, Pai!
En hippie stad 124km nordväst om Chiang Mai. Dagen efter min tatuering så hyrde vi mopeder i Chiang Mai för att ta oss dit. Enligt vänner på vägen så skulle vägen vara dålig, krokig och jobbig att köra men vi förstod inte riktigt problemet. Jag förstår att de som åker minibuss dit inte gillade det, men väl ute på vägen så möttes vi av den raka motsatsen. Så fort vi bara kom ut utanför stadsdelarna så började vägen att kroka sig, naturen smög sig på och helt plötsligt så befann vi oss i vad en biker skulle kalla himlen. Vi slingrade oss upp och ner för bergen med magnifik utsikt. I lagom fart kunde man lätt cruisa runt, njuta av avkopplande natur och gunga med i kurvorna. På vägen bjöds även några fina avstickare där man bland annat kunde se vattenfall och hotsprings.
Väl framme i Pai så checkade vi direkt in på det, inom backpackervärlden, berömda hostelet Pai Circus. Circus ligger fint uppe på kullen med utsikt över hela Pai, med pool, biljard och skön atmosfär. Här finns inga måsten, bara att vara chill. Pai som stad är litet, mysigt och med en viss hippie känsla, helt okej för mig. Ett måste för att utforska här är att hyra moped. Det finns platser som vattenfall, flera hotsprings, Pai canyon och en landsplittring efter ett jordskalv, för att nämna några. Om man vill kan man säkert se hela Pai på ett par dagar, men vi älskade atmosfären för mycket och tog det ganska lugnt med utflykterna. I slutändan så spenderade vi här 6 nätter, vilket är mycket för ett ställe när man reser som oss men det var helt klart värt det. Pai är helt klart ett av mina absoluta favoriter som man inte får missa om man stannar i Thailand en längre period. Det var Thailand, nu rullar vi vidare mot nya äventyr.

Notis; Har hunnit med att åka till Singapore efter Thailand och befinner oss nu i Bali. Inlägg kommer inom kort. Hade

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

  • Thailand

Likes

Comments

Man slutar aldrig förvånas över hur magnifik natur det finns här i världen. Särskilt fint är det mellan Kalaw och Inle lake. Så vi tog och vandrade i 3 dagar ca 55km totalt. Allt började med att vi tog en nattbuss från Mandalay som skulle anlända i kalaw ca 6-7 på morgonen, men i stället så kom vi fram 3 på morgonen. Trötta och iskalla hittade vi fram till ett vandrarhem utan värme eller varmvatten, sov några timmar för att sedan försöka leta reda på en trekkingtour. Träffade ett par härliga tjejer i Yangon, som vi stött ihop med till och från, som ville hänga på så vi 6 fick en guide för oss själva, perfekt. Vi kom iväg runt 9 och vandrade duktigt hela dagen. Det enda tråkiga är att det inte är så mycket vatten på den här resan, vi stannade bara för bad 1 gång på hela vandringen, men naturen i övrigt är fantastisk. Första natten sov vi i en liten by och fick se en utmärkt blodmåne. Andra natten sov vi i ett kloster med unga munkar, alla barn måste testa på att vara munk i 7 dagar innan de får bestämma om det är något för dem eller inte. Häftigt att se hur de utövar sin religion och är som på läger. Efter vandringen så kommer man fram till Inle lake. Vi stannade där 1 natt innan vi for där ifrån. Trevlig liten stad men det finns inte så mycket att göra, vi var i och för sig duktiga på att ställa till med våran egna fest varje kväll.

På vägen tillbaka till Thailand så stannade vi till i Yangon igen. Där hittade vi en helt övergiven nöjespark mitt i centrum som vi helt missade första gången. Coolt att smyga runt och klättra på de helt övergivna attraktionerna. Kan inte fatta att de låter ställen som det där bara rasera och inte gör något åt det. Jag klagar dock inte, grym upplevelse. Det var det sista för Myanmar, tillbaka till Thailand igen.

  • Myanmar

Likes

Comments

Snabba ryck i skrivandet här nu, men det gäller att ta chansen när man har tid i dessa hektiska tider. Vi pratade tidigare om gamla och nya huvudstäder. Nu ska vi snacka riktigt gammal huvudstad. Bagan eran var nämligen styrande här i Myanmar under 1100-1300 talet och är den längsta eran av styre under Myanmars historia. Tydligen under denna era så hade folket här en fetisch för att bygga tempel av alla olika slag och storlekar. Sammanlagt beräknas det finnas ca 4000 tempel utspridda i detta område som kallas för ”antika Bagan”. Vad gör man då för att uppleva dessa skönheter, jo man hyr en elmoppe och börjar utforska. Soluppgång och solnedgång är såklart de absoluta höjdpunkterna på den här vistelsen. Man ser bara till att hitta ett bra tempel att klättra upp på, som man så klart egentligen inte får, så man har en bra utsikt. De flesta samlas vid speciella utkiksplatser, men eftersom vi är lite folkskygga och hellre kollar upp något eget så fick det bli tempelklättring. Vi såg 1 underbar soluppgång med ballonger flygandes förbi, 2 gudomliga solnedgångar och där emellan så cruisade vi bara runt och njöt av alla fina gamla byggnader. Den här platsen liknar ingenting annat jag har sett, gillar det fruktansvärt. Har tonvis med bilder och skulle vilja visa dem alla bara för att de talar så mycket för sig själva, men jag bjuder på ett par och resten får ni se på en fika hemma i svearike.

Tar och mosar på med en liten presentation om våran vistelse i Mandalay också. Det blev en kort vistelse på knappt 2 dagar. Vi kände inte riktigt att vi hade så mycket att uppleva här. Vi har ändå ledsnat en del på pagodas och buddhas, särskilt efter allt vackert vi såg i Bagan. Så vi tog och utforskade själva staden på cykel. Först fastnade vi vid en fotbollsplan där de lokala genast bjöd upp till match. Efter 2 timmar hårdköra så kunde vi lämna med 2 vinster i bagaget, go Europa. Efter det så cyklade vi ner till en ganska känd bro, vilket jag inte kommer ihåg namnet på men den var byggd i trä från ett gammalt palats i alla fall.
Det var allt. Här, snöfritt och 32*. Hade

Likes

Comments

Yangon vs Naypyidaw, gammal huvudstad vs ny huvudstad. Det här är nog en av de konstigaste klasskildringar jag har sett i hela mitt liv. 2002 bestämde sig staten här i Myanmar att Yangon (landets största stad) inte längre passade som huvudstad och började projektet med att bygga en helt ny, super modern, stad mitt i djungeln i centrala Myanmar. De rakade bana för gigantiska vägar, smällde upp lyxbyggnader hej vilt, 2005 började de flytta över de styrande organen från Yangon och 2008 blev det officiellt den styrande staden för landet. Att se den skillnaden från de fattigaste i utkanten av Yangon till statens nya fina, gigantiska, statshus i Naypyidaw var överväldigande, det måste vara definitionen av klasskillnad. Men lite om varje stad.

Yangon
Vi började i den gamla huvudstaden. Det är en stor stad med allt du kan tänka dig. Vi tog ett tåg som gjorde som en loop från centrum och ut till slummen. Tåget gick sakta, hela varvet tog ca 3 timmar men användes av alla som lokaltrafik. Det var en fint sätt att se hela staden på, man har verkligen tid att ta in hela bilden. Vi besökte även national museet. Fantastiskt museum med ljudguide på 5 våningar som visade hela landets kulturella historia. Myanmar är verkligen fyllt av fina historier. Det konstiga här är bara att vi var i stort sett ensamma i detta gigantiska museum. Bara ett fåtal fler var där, så landet väntar verkligen på att få igång turismen. Det största besöksmålet här är ändå en gigantisk Pagoda, Shwedagon. Det är en 99 meter hög byggnad, helt klädd i guld med en stor diamant skimrande i toppen. För buddhismen så är det en av de mest heliga platserna i hela Asien. Vi har sett en hel del heliga byggnader och är ganska trötta på det nu men den här måste jag ändå säga var värd ett besök. Jag gillade Yangon och är övertygad att turismen kommer att finna sin väg hit.

Naypyidaw
Trots att det lever ca 1 miljon personer i den nya huvudstaden så känns det som en spökstad. Staden är till yta 4 gånger större än London och i majoriteten av staden är det helt dött. De har ca 60, lyxiga, hotell och bygger nya hela tiden men det är inte några turister i där. Flygplatsen har 40 gater men bara 10 flyg om dagen, 5 avgångar och 5 ankommande. De har en väg med 10 filer i varje åkriktning men det kommer ungefär 1 bil var 20e sekund. Det finns en 17 meter hög buddha staty, gjord utav en och samma 700 ton tung marmorsten, men ingen som besöker den. Ett statshus uppdelat i 35 gigantiska byggnader som man endast kan se på ca 200 meters håll, vi fick inte ens stanna utanför och ta kort. Allt detta byggt under de senaste 15 åren, super modernt och snygg. Allting som har med den här staden att göra är bara så konstigt, särskilt när man vet hur fattigt landet är i allmänhet. De har verkligen förberett sig på en storslagen stad och om 20-30 år så är den säkert fylld av invånare och turister. Alla lokala sa till oss att inte åka dit. Det finns ingenting att se sa dem. Men det är en av de häftigaste besöken jag upplevt, vill bara komma tillbaka om 30 år och se hur det gick med deras storslagna planer.

Likes

Comments

Plötsligt så hade vi spenderat alla våra 30 dagar i Thailand och var tvungna att göra en ”visarun”. Vi tog tillfället i akt och bestämde oss för att åka väster ut till ett lite annorlunda land jämfört med de vi tidigare besökt, Myanmar. Landet är fattigt, långt efter i utvecklingen och inte alls lika turistigt, men fyllt av kultur. Vi förberedde oss på en mindre chock men är riktigt glad vi tog beslutet att fara hit.

Vi började våran resa genom Myanmar i den mindre staden Hpa-an. En liten ganska osexig stad med inte alls så mycket att erbjuda, men runt om så fanns det en hel del grottor som vi besökte. Inne i grottorna så pyntas det så klart med buddhas överallt, de gillar verkligen den snubben här. En av grottorna kallas batcave och man förstår verkligen varför. I skymningen så hör man trummorna slå för att sedan se 400,000 fladdermöss flaxa ut över floden, ganska mäktigt.
En annan kväll så besökte vi även ett berg med ett kloster på toppen, förr kunde man klättra upp och spendera natten där men efter ett självmord av en backpacker så är det inte längre tillåtet. Vi var lite sena dit, efter att ha ut forskat grottor hela dagen, men ville ju ändå upp och utforska utsikten. Enligt tidigare gäster så tar klättringen ca 2-2,5 timmar så varför inte ta och löpa alla 3824 steg på 1 timme och 10 minuter för att hinna se en vacker solnedgång, svettigt men värt det!

Kul fakta om Myanmar; i de mindre städerna är de inte alls vana att se turister från västvärlden, så vi blev lite utav en attraktion för dem. Det hördes och syntes hur det smygfotades överallt men folk kom även fram och helt enkelt frågade om de fick ta ett kort med oss. Vi är ju inte sena med att posera lite, skapliga rockstars.

Likes

Comments

Chiang Mai är lätt den bästa platsen jag har besökt i Thailand så här långt. Staden har en härlig stämning, vackra vyer och inte allt för turistat. Vi spenderade här 5 fantastiska dagar med olika äventyr. Vi började med att besöka ett så kallat elephant sanctuary, dream valley, som sköttes av en karen stam by. På grund av tjuvjakt, avverkning och andra olika orsaker så kan inte längre elefanter leva i det vilda här, så många byar lever på att ta hand om och försäkra att elefanterna går fria och har det så bra som möjligt men med övervakning. Det vi fick göra var helt enkelt att hjälpa till en dag med alla olika aktiviteter. Vi fick mata, gå på djungel promenad, tvätta i lerbad och leka med dem. De hade 2 småttingar som inte ens fyllt året än, 8 och 10 månader, som älskade att brottas. Ska man göra en som här utflykt så ska man tänka på att elefanterna behandlas med respekt och inte tränas för ridning eller annan ekonomiskt vinnande utnyttjande, tänker man bara på det så kommer man ha en underbar dag med dessa magnifika djur.
Aktivitet nummer 2 blev att hajka 2 dagar och 1 natt i djungeln. Detta var också med folk från karen stammen men en annan by. Vi besökte vattenfall, naturliga pooler och vandrade genom underbar natur. Övernattningen var i en av guidernas egna hem där han hade byggt bungalows, stor samlingsplats och hade vy utöver hela nationalparken som vi vandrade i. Det bjöds på mat, hembränd riswhiskey och på kvällen satt vi alla runt brasan med gitarr och dryck.

Det sjukaste och kanske värsta vi gjorde var att hyra mountainbikes och cykla upp för berget för att sedan köra downhill. Uppför gick väl bra bara tungt, kan ju tillägga att vi åkte tuk-tuk till ett tempel först så behövde inte cykla så mycket uppför, men downhill det var själva självmordsförsöket. För det första så var dom cyklarna vi hyrde inte riktigt tänkta för downhill, även om det var mountainbikes, och för det andra så valde vi fel väg ner så vi hamnade på avancerad och expert banorna, trodde jag skulle dö ett antal gånger. Men vi klarade oss ner med bara några på missöden och hela ben, Pete tappade sitt framhjul, jag fastnade och kraschade vajern till bakre växeln, Ferdy förlorade i stort sett bakbromsen och några krascher här och där. Men allt gick att laga och vi kom hem glada och trötta. Rekommenderar dock att ta en guidad tour om man ska göra detta, med riktiga cyklar och någon som ser till att man tar rätt väg, haha.
Som sista lilla aktivitet så tog vi även en eftermiddag och lärde oss laga lite thailändsk mat. Olika soppor, curry, förrätter och efterrätter stod på schemat. Kul att lära sig lite matkultur även fast jag inte planerade att laga mat på semestern. Med lite flyt så kanske man kan försöka sig på något gott när man kommer hem.
Det var allt jag tänkte berätta från Chiang Mai, resten av godsakerna håller jag för mig själv.

Innan Chiang Mai så besökte vi också Bangkok. Men det var mest lite tempel, festliga partygator och en stor stad. Vi försökte dock ta oss upp is en övergiven skyskrapa, men på grund av ett självmord där så låter vakterna inte längre någon beträda byggnaden. Tidigare kunde man muta sig in och löpa runt i den spökliknande byggnaden men nu är det tydligen slut med det. Det som jag ändå kan rekommendera är att ta båten genom kanalen och se staden därifrån, billigt och vackert. Nu är vi och utforskar Myanmar, hade!

Likes

Comments

Trycker ihop dessa 3 öar i ett och samma inlägg för att det var ganska mycket samma sak, bara olika platser. Efter dykkursen i Koh Tao så blev det mestadels party och lite sightseeing.

Vi börjar i Koh- Phangan där vi firade ett riktigt blött nyår med dubbla fullmoon partyn. Vi spenderade här 5 nätter över nyår och framåt. Varje kväll spenderades på stranden med sjukt mycket party. Det märktes att besökarna på ön dubblades över nyår, allt för att kunna släppa loss på stranden varje kväll och jag vill nog inte ens veta hur många tusen personer som var där samtidigt. Vårat hotell, där 8 av oss delade på ett rum, öppnade till och med tillfälligt bara över dessa 5 nätter för att det är sådant tryck, annars är det ett gammalt övergivet hotell som rustas för att åter öppna igen om 1 år. Den enda aktivitet vi egentligen gjorde här var att besöka ett vattenlekland, och man vet att man är otränad när man får träningsvärk av att hoppa i vatten och klättra på bollar. I övrigt så var jag inte så imponerad av ön. Den kändes skitig och opersonlig, men vi var ju inte där på kärleksresa eller familjesemester så det gjorde inte så mycket.

Vi fortsatte sedan till Krabi, en mysig liten stad vid södra kusten. Här stannade vi i 3 nätter men försökte ta det lite lugnare och hade en helt lugn dag. Annars var det fest även här men en dag så hyrde vi scootrar och utforskade området runt Krabi en del. Finns fantastiskt fina, naturliga, varma källor och dammar med klarblått vatten. Ganska trevligt att komma ut och se lite saker igen efter några hårda dagar. En av de varma källorna var ca 37-38* varm och var perfekt att sitta i för att sedan bara hoppa i floden nedanför som var ca 28*, en riktig idyll och något man måste göra om man har vägarna förbi Krabi. Fann också lite tid för att bara ligga och njuta på stranden, något vi konstigt nog inte gjort så mycket trots att vi spenderat en hel del tid på öarna.

Det bar sedan av till Koh- Phi Phi. Det här är nog den ön som jag tycker är den finaste hittills. Den är fantastik, ren, snygg, klarblått vatten, vackra stränder, underbar solnedgång men så klart alldeles för turistisk. För mig kändes det som att turismen har tagit över för mycket och förstör mycket av vad den här pärlan har att erbjuda. Vi hade ändå 2 bra nätter här och en avkopplande dag på en båttur runt ön och den lilla ön utanför. På den lilla ön utanför Phi Phi så finner man Maya beach, det är stranden där man en gång i tiden spelade in filmen ”the beach” för den som kommer ihåg Leonardo tappa sig själv i paradiset. Förutom att besöka Maya så gjorde vi även stopp för snorkling, några andra stränder och avslutade med den klassiska solnedgången, gjorde ingen besviken.

Mest bara för att kunna bocka av så åkte vi till Phuket en natt innan det var dags att fara upp till Bangkok igen. Har egentligen inte så mycket att säga om Phuket förutom att jag blev inte direkt imponerad. Vi stanna i och för sig i Phuket town och inte Patong men känner inte att vi missade något särskilt. Det var det jag hade att berätta om öarna. Nu känner jag mig ganska nöjd med stränder för ett tag och är glad att vi nu är i norra Thailand för att utforska lite mer kultur och äventyr. Vädret idag: 27* strålande sol. Hade

Likes

Comments

Efter att ha ruschat igenom Laos på 10 dagar, hade gärna haft en vecka till, så började juletiderna närma sig. Vi for därför ner till Koh Tao för att möta upp några av våra tidigare resekumpaner. Och väl där blev vi ett stort härligt gäng som nu skulle fira jul tillsammans!

Juldagen började på stranden med öl, bad, häng och en tomteluva, inte så mycket julkänsla kanske men vi gjorde vad vi kunde. Senare på kvällen så bokade vi stor julmiddag för 19 personer och bjöds på en underbar måltid. Och på natten sen så blev det ju så klart en fantastiskt blöt historia ute på stranden. Ungefär så kan man beskriva vår jul. Ingen Kalle, ingen julskinka och ingen släkt men 30* varmt, tomteluva, beach och en hel hög av fantastiska människor! Jag är så glad att vi träffat alla de här härliga nissarna, som kan göra allt till en fest.

Koh Tao handlade inte bara om beach och jul utan i mellandagarna så passade vi på att signa upp till dykkurs. Fyra dagar av regn och piss väder gjorde att sikten i vattnet var kass men trots det så var det en underbar upplevelse. Ni som känner mig för bra vet hur dålig jag är i vatten och att jag verkligen inte gillar att vara under ytan. Men efter det här så har jag fått mersmak och kommer definitivt att fortsätta dyka när jag kan. I början såg jag dykkursen som en utmaning för mig själv och jag är faktiskt stolt över hur bra jag och hela gruppen genomförde allt. Inte någon som misslyckades med något test och när man jämförde med de andra grupperna så kändes vi som proffs (lite kaxigt men det är jag värd). Grabbarna fick ju såklart också mersmak och Ferdy bestämde sig snabbt för att stanna en dag till för att kunna göra den avancerade kursen (då får du dyka ner till 30m i stället för 18m). De andra kunde ju heller inte hålla sig men jag hade blivit alldeles för förkyld för att kunna göra den så de stannade kvar och jag tog färjan själv för att möta upp några kompisar, som redan hade farit till Koh Pha-ngan. Videon här nere är från en av dykningarna på den avancerade kursen där dem besöker ett gammalt krigsskepp. Det är Melle som filmat och producerat.

Det är ungefär vad Koh Tao hade att erbjuda oss, och jag gillade det. Hade!

Likes

Comments

Jul och nyår har redan sprungit förbi, och under dessa lite hektiska tider har det varit svårt att få tid till skrivandet här men ska försöka att komma ifatt lite igen.

Mitt ute i djungeln, i närheten av en liten stad kallad Huay Xai, hittar man ett underbart äventyr, gibbon experience. Här kan man svinga sig från träd till träd hela dagarna, i dalar flera hundra meter djupa och lines upp till 570m långa. Det var precis vad vi gjorde dagarna innan jul, sista dagarna i Laos innan vi tog planet till Thailand. Det kan ha varit något av det roligaste, vackraste jag har gjort. Första dagen gjorde vi 10 ziplines och dag nummer 2 gjorde vi 4 före frukost och sedan 7 efter frukost, alla olika längd och plats. Där emellan så bodde vi en natt i en 43m hög trädkoja, fullt utrustad med kök, sängar, toa och dusch, rena lyxen. In och ut till trädkojan fick man naturlivs ta en zipline. All mat och förnödenheter var tvunget att komma in den vägen. På kvällen så bjöds vi på middag efter att vi gjorde ett besök på den lilla gård som ligger i närheten, där all mat lagas innan den körs upp i kojan. Här spelade vi något jag aldrig testat förut, du har ett lågt volleynät och en liten boll gjord av vass el liknande som man spelade över med fot eller nick. Det gick ju inte att jämföra sig med de lokala lirarna men kunde ändå få till ett bra spel emellanåt.

Går inte att beskriva hur fri man kände sig där uppe i luften, åker man till Laos så får man inte missa detta.

Efter 2 helt magiska dagar i djungeln så var det alltså dags att lämna detta underbara land för att ta sig ner till Thailand och fira jul och nyår. Mer om det kommer förhoppningsvis snart. Hade!

Likes

Comments

En fin liten stad i den norra delen av Laos, men pga dåligt med tid så blev det dåligt med utforskning i själva staden. Det vi prioriterade att göra var att åka ut till det helt fantastiskt fina vattenfallet Kuang Si Falls. Tror att bilderna förklarar det mesta hur vackert det var, men i verkligheten var det ännu vackrare! Det stora vattenfallet följdes upp av massor av små laguner och mindre vattenfall. Och självklart var vi i och badade i en av lagunerna, svinigt kallt men uppfriskande. I övrigt kan jag inte säga så mycket om staden, mysig, fin arkitektur, trevligt folk, påminde lite om Hoi an i Vietnam faktiskt. Vi spenderade bara drygt en dag i staden innan vi åkte åter norrut för att göra gibbon experience. Berättar mer om det sen när jag kollat genom gopro kameran, för det var en helt fantastisk upplevelse!

Njut av bilderna lite innan ni går tillbaka till julskinkan och Kalle. Julkänslan är inte riktigt påtaglig här men ska försöka få lite feeling ändå. Anländer snart till Koh Tao där vi med ett stort gäng från resan ska fira lite jul tillsammans.

God jul på er alla där hemma önskar jag och Mattias, nu är nog första gången som vi faktiskt känner att vi skulle vilja ha några minuter hemma innan vi fortsätter resan, men det kommer nya jular så hoppas ni klarat er utan oss i år. Julkyssar på er alla!

Likes

Comments