Hej!
Idag red jag Apache. Alltså vilken fantastisk häst det är!! Jag var helt i chock när jag fick sitta upp på honom. Jag gick typ runt med långa tyglar och så fick han kolla på muren och följa efter min kompis som var i ridhuset och sno hennes mat haha. Jag var i sån chock så jag visste knappt vad jag skulle göra...

Han var så fantastisk! Det var lite fler folk i ridhuset och Aud var också där. Hon hjälpte mig lite och gav lite tips, och sen gick det verkligen super! Han var fantastisk i galoppen på slutet! Jag vet att jag säger fantastisk vääääldigt mycket, men han är verkligen det!

Jag och min kompis hade tänkt att rida ut idag, men det var inte toppen väder och fortfarande lite halt. Så det väntar vi med till det blir bra väder igen!

Detta var allt för idag. Jag skulle egentligen rida Rocky också, men jag han inte det tyvärr. Vi hörs i nästa inlägg!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Hallo!
Idag var jag i stallet och red Rocky. Och alltså wow vad fin han kan vara! Alltså han gick väll inte så fint i början och var lite jobbig, men gud vad fin han var i skritten efter galoppen. Sååååå nöjd!

Vi red mycket galopp fattningar och det gick helt ok. Han var väldigt pigg i traven och galoppen om man jämför med förra veckan, vilket var super kul!

Jag är jätte nöjd med passet, men jag måste verkligen jobba på mina armar och galopp fattningar. Alltså mina armar när jag rider är inte så vackra, och inte mina fattningar heller... Så det ska jag verkligen jobba på!

Och världens bästa grej hände idag! Jag och min kompis satt och åt lunch när vi såg att det rullade in en transport. Vi blev extremt nyfikna och stirrade på transporten och såg en man lyfta ut två sadlar ur baksätet, och jag ser att den ena är en dressyr sadel! Alltså jag kände direkt att det var Apache. Vi ser ett bakben komma ut ur transporten och sen en hel häst, och jag bara skriker "det är apache!!!". Asså jag var så jävla glad!

Sen typ 5 minuter innan jag skulle åka så kom Aud ut till stallet. Jag frågade henne om hon tänkte hyra ut honom igen, och det skulle hon. Men hon frågade om jag hade ridit idag, vilket jag redan gjort. Då säger hon "du får gärna rida Apache nästa vecka om du vill". Jag blev såååååå lycklig! Ni förstår inte.

Så vi får se vad som händer nästa vecka, men det kommer bli så sjukt kul att äntligen få träffa honom. Jag han bara se honom, och inte hälsa. Men Gud vilken fantastisk häst det är!

Tack för att du läst, och jag vet att det är mycket om apache men han är fantastisk! Vi hörs!

Likes

Comments

Hej.

Imorgon ska jag t stallet och rida Rocky. Det ska bli kul! Jag ska kämpa mycket på att väcka honom och jobba mycket på formen och min sitts.

Så lite övningar!!

1. Jag ska rida mycket övergångar på serpentiner. Säg när man kommer till medellinjen ska jag antingen sakta av eller öka.

2. Sen så ska jag rida längst fyrkantsspåret och göra skänkelvikning in till kvartslinjen och tillbaka.

3. Sen ska jag rida lite utan stigbyglar. Jag har inte riktigt bestämt om jag ska göra det eller inte, det beror på hur jag känner mig imorgon.

Detta är det jag har planerat! Inte så mycket men det kommer nog bli bra. Ska kämpa mycket med att väcka honom och jag tror det kommer bli jätte bra!

Vi hörs imorgon!

Likes

Comments

Hej.

Idag hade jag tänkt att berätta lite om mig själv med hjälp av små frågor.

Har du/haft en...
Egen häst? Ja
Foderhäst? Nja. Liknande foder, men inte riktigt
Medryttarhäst?
Ja
Sköthäst? Nej

Min häst (Rocky kommer jag berätta om)
Namn? Barna Rocky
Färg? Skimmel
Ras? Ingen aning haha

Min favorit...
Ras? Fjording
Färg? Svart eller skimmel
Gångart? Skritt eller galopp

This/that
Mocka/höpåsar? Mocka
Stegra/bocka? Bocka
Ridskor/stövlar? Stövlar tror jag
Sporrar/spö? Spö
Rida själv/grupp? Grupp
Hoppning/dressyr? Dressyr

Hur många... har du?
Ridbyxor? 3
Hjälmar? 2, men använder bara 1
Säkerhetsvästar? 2, men använder bara 1
Ridskor? 2
Ridstövlar? 2
Ridspön? 2
Sporrar? 1
Ridstrumpor? 7 tror jag (säkert fler)

Kan du...?
Knoppa? Ja
Sadla? Ja
Tränsa? Ja
Sätta på täcke? Ja
Rykta? Ja
Få en häst att gå i form? Ja

Har du?
Skrittat? Ja
Travat? Ja
Galopperat? Ja
Hoppat? Ja
Galopperat barbacka? Ja
Hoppat barbacka? Tror de, inte säker haha
Ramlat av? Ja

Suttit på en ... häst?
Stegrande? Ja
Bockande? Ja
Skenande? Ja


Sååååå detta var allt! Hoppas ni tyckte detta var intressant, så hörs vi snart igen!

Likes

Comments

Heeej!

Idag var jag i stallet. Jag red Rocky och det gick väll helt ok. Han var lite trög haha. Först började jag med att värma upp honom lite. Han var lite seg så jag kämpade på och tillslut var han väldigt fin. Efter ett tag fick jag fram honom till galopp, och jag tycker att han bjöd på ganska mycket.

Det var ett ganska simpelt pass. Lite skänkelvikning och så. JAG FICK MIN SKÄNKELVIKNING hahaha. Nä men jag gjorde bara lite skänkelvikning i skritt och trav, då jag kämpade med att få fram honom. Men jag tycker det gick bra!! Så nästa gång kör vi galopp haha

Och jag är så lycklig. Apache ska komma tillbaka. Han kommer typ runt sportlovet och jag kommer krama sönder honom haha. Men han är faaaaaantastisk verkligen!

Det var väll allt för idag. Hade inte så mycket att säga, men jag är jätte taggad på nästa veckas pass. Och jag och en till tjej ska troligtvis rida ut om 2 veckor om vädret är bra! Suuuuuper taggad!

Från idag. Han ser jätte konstig ut på den översta bilden, men det var för att jag försökte få en lång och låg form, det gick väll sådär haha

Likes

Comments

Haj!!

Idag hade jag tänkt ge er en liten
storytime. Så vad kommer den handla om? Jo den kommer handla om mitt första ridläger!

Så, mitt
första ridläger. Jag kan ju börja med att berätta att jag har varit på 3 ridläger under mitt liv, varav 2 Karlshem.

Mitt
första ridläger var år 2015. Jag fick reda på att en tjej som red i min ridgrupp (red då på ridskola) skulle på samma läger som mig. Vi är lika gamla och var båda dom mest erfarna i gruppen. Jag kan ju inte säga att vi var bra, men vi älskade sporten och snappade åt oss så mycket som möjligt.

Så till själva
lägret! Jag har för mig att det började den 10/7 och slutade 18/7. Är inte helt säker på datumet, men tror det stämmer ganska bra. Det ar ett allround läger och övernattning. Jag var ganska oerfaren, hade aldrig galopperat och inte hoppat.

Vart var jag på ridläger?
Jag var på ridläger hos
Skå ridcenter. Tror inte dom får ha läger längre, men då fick dom det i alla fall.

Okej, så när vi satt i bilen dit var jag
extremt nervös. Vi åkte dit och fick väll inte en så bra känsla. Det fanns ingen riktig toalett, utan det var en vagn med två toaletter och två duschar. Den stod på gårdsplanen framför stallet. Vi gick vidare neråt och där fanns stugorna. Det var 3 stycken och jag bodde i den till vänster. Man fick välja själv vart man ville bo och jag träffade några tjejer som var lite yngre än mig, och vi delade stuga. Tror det var nån som var i min ålder i stugan också. Men det var ett jätte härligt gäng!

Sen bäddade vi och gick upp mot
"köks huset". Där åt vi varje dag. Men vi kom in och det satt några där (deltagare). Man fick ta saft om man ville. En rolig grej haha. Mamma och jag fattade inte att det var ospädd saft och fyllde på glasen. Men det var såååååp starkt och det tog jätte lång tid innan vi insåg att det stod vatten bredvid för att man skulle kunna späda ut den.

Sen kom ägaren och en ridlärare. Dom pratade om lägret och föräldrarna åkte iväg. Då presenterade sig ridläraren och sa att vi skulle ha henne hela veckan. Hon verkade väldigt trevlig så det bar kul tyckte jag! Kocken och lägerledaren presenterade sig också. Vi fick tilldelat hästar och gick till stallet. Man skulle dela på hästarna... Fast vissa fick hästen för sig själv. Jag fick dela häst med en tjej som jag har varit på ridläger med i 2 år nu och vi är bra vänner nu!

På hästarna var det
en erfaren och en orutinerad. Dom rutinerade fick gå och hämta hästarna medans vi andra bara fick vänta. Jag fick c-ponnyn "Queens Mary". Hon var svart och hade vitt hovskägg. Lite grövre typ. Vi klickade inte så bra, men jag vågade typ inte säga det så red henne hela veckan ändå, och det gick bra!

Jag kommer ihåg 5 saker från lektionerna.

Första passet. Då fick jag galoppera för första gången! Det såg nog inte så bra ut, men jag gjorde det!

•Min första avramling. Vi hoppade studs och jag tappade typ stigbyglarna så när jag kom till kort sidan
tappade jag helt balansen och gled av.

•Terrängen. Jag skulle hoppa första hindret, en
bank. Jag var typ osäker eller nått så Mary vägrade. Ägarens dotter var vår ridlärare denna lektion och hon stöttade mig jätte mycket! Hon sprang bredvid och pratade lugnande med mig och det gick jätte bra!

•Långritten. Vi skulle rida långritt. Först red vi typ
vilse. Alltså ridläraren (nån ny som var jätte dålig) ville testa en ny väg. Det gick inte så bra. Sen skrittade vi hela ritten, förutom lite trav och galopp på en liten volt ute på en äng. Man fick knappt plats allihop och det var stor spark risk skulle jag säga.

•Hur man sitter upp. Vi fick en ny ridlärare efter typ 2 dagar och hon var riktigt
dålig. Hon ville lära oss hur man satt upp på "riktigt". Det var något jätte konstigt som man skulle göra och har sen dess aldrig stött på en ridlärare som vill att man ska göra så.

Detta ridläger var väll inte så bra. En tjej svimmade och typ bröt fingret eller nått då en häst var
extremt trafik rädd och slet sig när hon höll den. Detta visste dom självklart inte om och det var första gången den gjorde så. Den gjorde det flera gånger under den dagen. Hon åkte till sjukhuset och kom tillbaka sista dagen.

Summan av kardemumman. Inte världens bästa läger nu i efterhand, men där och då hade jag jätte kul! Har endast kontakt med 2 tjejer därifrån nu, men önskar jag hade med fler.

Recension, 1-10:
Boende: 8, det var mysiga stugor och nära stallet. Men får minus på avståndet till toalett och att man typ inte fick vara i dom andra stugorna.

Mat: 5, man blev mätt, men det var typ skolmat och mycket pulvermos. Vissa dagar fick vi typ nyponsoppa till lunch också, det var inte så mättande.

Lektioner: 7, ångrar inte att jag var på lägret då jag lärde mig så sjukt mycket på lektionerna. Dom var tuffa, för vissa lite för tuffa. Men jag tyckte det gick bra och utvecklades mycket!

Kvällsaktiviteter: 2, det var inga kvällsaktiviteter. Det ända vi gjorde var att bada. Badet var vid en båtklubb (så knappt nån stans att röra sig på) och det var ganska långt att gå också. Sen var kiosken bra också (väljer att räkna med den).

Känsla: 5, som jag sagt. Där och då var det underbart, nu i efterhand känns det inte lika bra. Men det är där och då som räknas egentligen!

Totalt: 6, med tanke på att jag faktiskt lärde mig väldigt mycket och träffade två underbara tjejer som jag fortfarande är kompis med (fast vi bor i olika delar av världen) så var det en bra och lärorik vecka!

Tack för att du läste! Vill ni ha fler storytimes? Skriv ett tema eller något så skriver jag gärna om det! Kanske mina ridläger på Karlshem? Eller min ridskole tid? Ha det bra så hörs vi!

Likes

Comments

Halloj.

Så, mina mål. Jag har några
mål i min ridning, och jag tänker dela med mig av dom.


Hoppning:

Hoppa en bana på 70cm.
Jo, jag har hoppat ganska högt i mitt liv, men nu på senaste har jag blivit väldigt osäker i min hoppning och lite små rädd nästan. Så nu har jag gått ner till dom lägre höjderna och bara bli säker igen, så mitt mål är att ta mig upp till 70 och känna mig säker och trygg.

•Bli bättre på svängar.
Jag är så sjukt dålig på svängar haha. Asså jag tar typ omhoppnings svängar hela tiden. Och det är ju inte toppen hela tiden. Och jag slarvar ganska mycket med svängarna, så det ska jag bli bättre på!

•Min blick.
När jag kollar tillbaka på videos från ungefär ett år sen ser jag att jag har en bra blick. Men nu på senaste känns det som jag tappat blicken. Jag tittar men inte lika bra som förut. Jag red i allmänhet sämre då, men blicken var bättre. Så den ska jag verkligen jobba upp!

•Våga rida på.
Jag vågar typ inte rida på. Alltså jag gillar lugnt tempo, och vågar inte driva på alla gånger. Så det tränar jag mycket på. Aud (min ridlärare) brukar typ alltid när det är fart som gäller tjata på mig om att rida framåt och med mycket energi. Så jag vill att det istället bara ska vara fart automatiskt!

Dressyr:

•Mer fart
Det är lite samma som i hoppningen, mer fart! Jag måste rida fram mer och inte bara lunka på liksom. För om jag får mer fart blir det en bättre form och jag behöver verkligen lära mig rida på mer.

Mer skänkelvikning.
Jag rider så sällan skänkelvikning så jag har tappat mycket där. I skritt är det inga problem, traven lite sämre och galopp har jag inte gjort på så sjukt länge så kommer inte ihåg hur jag rider det haha. Så jag ska prata med Aud om att jag vill rida det mer. Skänkelvikning här kommer jag!

•Fortsätta utveckla min sits.
Jag tycker att min sits är bra. Den är inte perfekt, men den är så mycket bättre än förut. Jag har utvecklat den från spikraka armar till mer böjda och från att stå på tå till att trampa ner hälen ordentligt. Så nu vill jag bara framåt med sitsen!

Jag tror detta är allt. I alla fall som jag kommer på nu. Denna termin vill jag verkligen framåt i allt och känner att efter en svacka förra terminen, så ska jag upp igen!

Tack för att ni läst detta så hörs vi i nästa inläggLikes

Comments

Hej!
Vem är jag? Jo jag är en tjej som rider på Karlshems gård, och rider där en skimmel d-ponny vid namn Rocky. Han har två namn kan man säga, förutom Rocky är hans andra namn Barry. Varför han har två namn vet jag inte riktigt, men jag har valt att kalla honom Rocky.

Jag rider då dressyr. Eller ja, jag hoppar också men det stora intresset är dressyr. Varför jag dragits till dressyr vet jag faktist inte, men kan gissa att det beror på att jag inte gillar fart haha!

Jag har då under mina år på Karlshem (tror 1,5 år typ) ridit ganska många ponnys. Plus ponnys från ridläger. Dom jag ridit är:
Fogarty "Foggie"
Super Sonic "Sonic"
Gilbert "Gibbe"
Silver Star "Silver"
Castle Ellis lola "Lola"
Bronco "Bronco
Ranger "Ragnar"
Mossie "Kossan"
Benjovi "Benji"
Elvis "Elvispen"
Strauss "Strauss"
Lassie "Lassie"
Lucky "Lucky"
Apache "Apache"
Espri "Espri"

Tror det var alla haha. Har säkert missat nån, men tror det var alla.

Förutom ridning spelar jag golf och håller på med väldigt mycket hundsport. Jag kommer nog skriva lite om mina hundar i något annat inlägg om ni vill, men kan skriva en kort beskrivning.

Jag har 3 hundar. Colt knost-engelsk bulldogg, ernie else-engelsk bulldogg & Lingmerth-tax.
Med Colt och Lingmerth tränar jag och tävlar Junior handling och utställning. Med Ernie varken tränar jag eller tävlar.
Förutom att tävla tränar vi det mesta inom hundsport.

Så, detta är jag. Jag gör ganska mycket och vet inte riktigt hur jag hinner med allt, men det gör jag!

Hoppas ni vill
följa mig och min resa. Följ gärna min häst Instagram @/Dressyrnarren. Och så får ni gärna följa min hund Instagram @/golf_hundarna. Sedan har jag en häst Instagram med mina vänner som heter @/Karlshems_knasigaste_ungar

Foggie

Gibbe

Kossan

Bronco

Elvispen

Strauss

Espri

Apache

Lassie

Såååå. Detta var allt för idag. Vi hörs och syns och allt det där i nästa inlägg, ha det så bra

Likes

Comments