Vaddå sova?


Är det inte märkligt att när man vet att det är helg och man äntligen får sova o vakna när man vill, nä då vaknar man i princip samma tid som man gör under vardagarna!!! Så har det varit denna helg. Sen också har man ju varit i säng ungefär samma tid på kvällarna för då är man ju astrött. Man kan säga att jag iaf höll de sömntipsen som våra ledningsgrupp visade på vårt kvartalsmöte.
Det som var så jäkla motsägelsefullt var att var vår amerikanska VP (alltså högsta hönset i vår org) satt där på sin lite för breda typamerikanske bak och att han går minsann o lägger sig med två mobiler och en ipad till sängs (vilket är 'no-no' då de har ett blått ljus som gör att hjärnan tror att det är dag o då reducerar sovhormonet) och han aldrig behövt sova mer än 4 h och det har han gjort sen collage. Han träffade också vår VD o han hade bara sovit 2 h. Så smart uttryckt när man precis gått igenom att alla behöver minst 6h sömn o vilka otroliga effekter det gör med hälsa o prestation om man sover ordentligt.... Säger bara -Suck.

Igår tog jag helt fel beslut. Hade bestämt mig att jag skulle till ridskolan o rida i ridhuset nu när det öppnat igen. Men iom att vädret ändå var okej, ridbanan var blöt men mjuk så tänkte jag att det är väl rätt skönt att hålla sig på hemmaplan o tjäna lite tid.
Jag skrittade ut en sväng först i skogen och sen började trava lite runt på banan. Han kändes jättekonstig och ojämn - HJÄLP!!!
Plötsligt snubblade han till ordentligt och då hoppade jag av. I farten nästan. Då såg jag att han hade ju fått styltor som hette duga och han stod liksom på tå med frambenen. Inte konstigt att han inte kunde gå!
Jag tyckte att det var ett sånt tunt snötäcke och iom att det var så blött så kunde jag inte tro att det här skulle vara en issue. Så det fick bli in i ridlådan. Nitlott!

Men jag måste berätta att jag har hittat nåt revolutionerande! Mina magmuskler!!
Visst, de har funnits några sådana där tidigare men efter jag sett film på mig så har jag insett att jag är lite för gummiaktig i överkroppen och inte 'håller ihop mig själv'. Det låter kanske supermärkligt? Jag vill så gärna inte fastna och vill vara så följsam, så jag får lite motverkande effekt.
Så vad har jag gjort annorlunda? Jo, jag tänker att jag spänner magen o nästan försöker puta den utåt så att axlarna skjuts bakåt och då släpper jag ner benen, men kniper med inre lår och låter armar o händer vara helt stilla och vara jäkligt konsekvent att hästen ska vara framför mig. Låter det rappakalja eller nåt som som ni har fattat hela tiden??
Men jäklar vilken effekt det fått! Så nöjd! Jag sitter inte bara bättre, jag är stadigare och tydligare om vad jag ber hästen.

Idag fick jag en hästfri dag, så har vältrat mig i solen, shoppat present, tränat (så magmusklerna blir ännu starkare!!). Nu soffhäng och kolla Dagen efter mellon och visst gick det hem med John Lundvik -så välförtjänt!
Tjing //Eve

Gillar

Kommentarer