Träning!

Jag tycker inte att jag direkt har haft någon toppen vecka ridmässigt, har inte alls hittat flowet i framförallt traven. Han har hör och häpna känt något matt och sedan när jag vill ha lite mera tryck har det nästan upplevts springit! Mentos har annars ett härligt gung i steget och härligt sug framåt! Denna vecka har jag endast haft det några stunder då och då, men i galoppen har han varit hur fin som helst känns riktigt stark där nu!

Så träningen kändes extra välkommet 😀

Pelle kunde förstå vad jag menade efter en stunds kikande, även om han kändes mycket bättre redan från start. Jag måste vara mycket mera noga med att ha honom framme för den inre skänkeln mot den yttre tygeln jag slarvar lite här.. så vips så var han där han ska vara och travade genast genom hela sin kropp igen, då är det inte heller några problem att göra rörelser när han är loss i kroppen!

Galoppen gick helt suveränt, där är han så fin nu, fattningarna från skritt är fina och verkar sitta nu, och han kan gå från arbetsgalopp upp i samlad galopp utan problem nu vill vi bara att han ska bli lite starkare.

Dock tänker jag prova att rida med en kortare sporre nu när han har blivit så pass lugn och accepterar min skänkel, att vid behov kunna få en liten extra förstärkning när det behövs. Vi får väl se om det ens går.. jag har aldrig haft varken sporrar eller spö.


See ya // Anna-Karin

Gillar