Tävling & comfortzon

Veckan har rullat på och vi har varvat mellan galopp på stubben och dressyr i ridhuset. Nog ridit lite mera på stubben en i ridhuset, man får liksom passa på innan det är plöjt. Går ganska så bra att rida på stubben han blir stundtals lite väl stark för mig men i det stora hela tycker jag att det känns bra.
Annars har veckan varit lite mellanmjölk han har inte riktigt känts sådär superfin som han har gjort veckorna innan men det är ju lite så . Efter att vi har jobbat lite på formen med att få fram nosen ett snäpp och jag har kortat mina tyglar ett hack.. så har jag kommit fram till att Mentos är sjukt svår att svänga höger 😂 vet inte varför det har blivit så svårt helt plötsligt.. men det är ju lite så när man ändra på något som avviker från sin ”comfortzon” så kan det ta ett tag innan man tycker att det är lika bekvämt att rida där som i sin comfortzon.
En annan sak som jag reflekterade över var att han är så mycket finare i sitt ansikte än förra året nu har han förvisso inte gått i en hage med alsikeklöver i men han brukar ändå bli rätt solbränd i ansiktet, men nu har han ätit kisel hela våren och sommaren, se bilderna 👇🏻. Så lite nytta kanske kiseln gjorde, bilden till vänster nu och den till höger förra året vid samma tidpunkt.

Tävlingen idag då … nja det var inte våran dag idag. Kändes som att Mentos gick och höll andan hela programmet.. så svårt att rida då. Dessutom gick mina De Niro stövlar sönder härom dagen så jag fick panik åka och köpa ett par billiga stövlar på Granngården som jag hade idag och kändes som jag flaxade som en lite fågel med benen då jag inte är van med så mjuka skaft men, men det var inte därför det gick sämre men helt klart ett störningsmoment 😀.
Vi hade våra glimtar i programmet bland annat en 8 på halt och ryggningen det kändes bra samt att domaren skrev att han var en fin & härlig häst med goda kvaliteter även om det var lite spänt idag 😅. Sen hade vi väldigt mycket dyra missar.. fattade fel galopp..? Brukar han typ aldrig göra , sedan ett byte såklart i den förvända galoppen och sen stannade han typ 3 meter innan x i första halt 🤦 nä ny tag på torsdag igen då omgång 2 i KM går.

Nu tar jag lite lördag kväll, imorgon är det val , ser ut att bli en rysare 🫣 jag var duktig och förtidsröstade redan i tisdags så jag slipper trängas imorgon.

Ha det gott// Anna-Karin

Gillar