Svårigheter i ridningen...

Vi alla ryttare har oftast något som vi har extra svårt för i ridningen som t.ex byterna, öppna,sluta eller kanske övergångar ja listan kan göras lång. Jag själv har alltid haft svårt med slutorna hur jag en vrider och vänder på det så har jag så jäkla svårt för det 😬, jag vet rent teoretisk hur det ska vara samt vilka hjälper som ska användas men när jag väl är där får jag nästan lite ”kortslutning” i hjärnan 😂🙈.
Detta gäller främst diagonalslutor hinner bara vända in så känner jag hur det bara låser sig i hela kroppen och Mentos han undrar mest vad jag håller på med.. han har ju väldigt lätt för att förflytta sig sidleds men vad hjälper det när piloten inte hänger med alls?!

Nu försöker jag släppa pressen och mest leka fram det hela, så jag börjar med att rida i på diagonalen i skänkelvikning när det flyter på ”smyger” jag över ställningen i nacken till sluta och så fort jag börjar tappa ställer jag tillbaka och fortsätter i skänkelvikning igen och så kan jag hålla på lite fram och tillbaka. Detta arbete har funkat hyfsat ute på åkern där jag har utrymme att leka fram och tillbaka. Inne i ridhuset går det inte alls lika bra jag är inte alls lika avslappnad i ridhuset som att jag får mera press på att det ska vara så ordentligt bara för att man är i ett ridhus. Får ta en check av detta problem med Pelle på torsdag han kanske har något knep?

Har ni några svårigheter i ridningen? Hit me!

Fina Mentos 👆🏻😍 lite tjock om magen men, men det har ju varit lite semester oxå 😉.

Vi hörs // Anna-Karin

Gillar