Stackars lilla nos 

Har lite lätt ångest över Mentos stackars mule, den ser inte jätterolig ut just nu (för er som inte hängt med så har han med största sannolikhet ätit alsikeklöver). Så illa att jag faktiskt överväger att inte åka och tävla någonstans...tror inte att det stör honom så men det ser ju inte jätteroligt ut just nu.

Verkar just nu som att det mest kliar och det har gjort att han har kliat sönder mulen och därför ser den värre ut än den gjorde innan, antar att det kliar för att läkningsprocessen är igång, men det är inte lätt att få en häst att inte klia! Sen är det inte jättelätt att försöka smöja och tvätta honom i ansiktet då han är så sjukt huvudskygg. Men jag har lyckats tvätta honom med ljummet vatten och sen tvålat in med lactacyd tvål i en handduk och gnuggat försiktigt på näsan och sen avslutat med att smörja in med intyol salva samt vanlig mjukgörande kräm. man måste ungefär ha en vilopuls på 22 för att lyckas med alla steg samt rejält med tid 😅🙈.

Jag ställlde frågan på våran insta tidigare idag om hjälp med en riktigt bra receptfri salva som kan hjäpa honom. Det finns en uppsjö av olika sorter och vissa är även riktigt dyra, så det är guld värt att få tips från er som provat :) super tacksam för hjälpen jag fick!

Helst skulle han behöva gå med sin jätteflugluva med nosskydd i hagen för att skydda sig mot solen men det är ingen annan än jag som kan sätta på den..så typiskt! Min lilla knasshäst!

Annars så känns han jättefin i ridningen just nu, pigg, alert och mjuk i kroppen, så en tävlingsstart skulle kännas riktigt rolig, men vi får se lite hur näsan läker nu när jag fått en massa bra tips på salvor.

Byterna har oxå fungerat rätt bra, om jag gör rätt så gör han oxå rätt. Jag är ju rätt dålig på detta med byten måste jag säga, det tar nog ett tag att komma in i känslan och rytmen.

Kram / Anna-Karin

Gillar