Semesterhjärna & magiska bett

Semestern gör en verkligen dagvild. Har ingen aning om vilken dag det är eller vad jag gjorde igår. Det kanske ändå det som är semester att man ska slippa tänka på sånt. Sista dagarna har det inte varit lika hett vilket har varit rätt skönt trots att jag gillar värmen som ni vet o det gör att man ändå orkar lite mer. Som att t ex rida två hästar!
Har nämligen varit hästvakt i helgen som varit. Det är en annan familj i samma stall som oxå har en ponny o ett hbl så både jag o Lovisa hade händerna fulla. Jag planerade dock in vila för DiC på lördagen så jag bara hade en häst. Då red vi bara ut på våra extra kusar. Igår så testade vi dom en liten kortis på banan. Supernyttigt!
Man rider allt för sällan på andras hästar. George som min bonushäst heter är en väldigt vänlig häst o hade sina likheter med min häst. Men att sitta i en hoppsadel med dressyrstövlar var kanske inte det bästa valet men det gick det med 😉

Jag har själv varit rätt less på min egen häst o nästan så man sytt ihop en annons på Hästnet utan tryckt på publicera. Han har fortsatt varit som en finlandsfärja o jag har varit helt slut o frustrerad efter passen på banan. Men sen hämtade jag upp det magiska bettet o jag fick äntligen tillbaka lite hopp igen.
Han låg inte på lika mkt i handen o helt plötsligt kunde jag komma lite mer till ridning. Äntligen!
Jag träffade några hästvänner tidigare i veckan o var på en superhärlig uterestaurang på Djurgården i Sthlm. Tabbouli heter den -rekommenderas varmt! Libanesiskt o sjukt goda drinkar.
Det jag skulle komma till är att vi dressyrmuppar är rätt konservativa o speciellt när det gäller bett. De flesta resonerar att man ska rida på ett bett man kan tävla på. Punkt. Men måste man det? Egentligen ska väl kunna flexa utan besvär för är inte det grejen att du ska kunna göra i princip vad du vill, när du vill o var som helst med en häst utan att den ska tycka det är märkligt. Dessutom så tror jag att vi kanske borde ta lärdom av varann över grenarna. T ex så fick Maria en av tjejerna i gänget tips på olika bett av en hopptjej hon kan prova på sin unghäst o intressant är att hon fick väldigt goda råd o tips från den proffesionella islandshästryttaren kring andra problem hon hade i sin ridning. Jag tror vi är lite inskränkta från alla håll.
Ska bli intressant o se om ’turen’ fortsätter med bettet.
Imorgon så åker kandaret på dock, för dax att träna för Emma K igen. Det roligaste är ändå att A-K ska vara med o rida efter mig så jag dessutom får se dom live and kicking. Det var ju ett halvår sen sist! 😁
Samtidigt ska jag piffa till mig i mina nya ridbyxor o lindor som jag reashoppat. Bildbevis kommer i nästa inlägg! 😘

Kram Eve

Gillar