Regn och rusk betyder spadag

Jag måste bara berätta en lite märklig sak som jag fortfarande inte fattar så kanske det är nån som är mer bevandrad än mig. Morran har aldrig blivit tilläggsregistrerad i Sverige trots att det är ett krav på importer som ska vistas i Sverige. Så det var min tanke att det ska ju fixas. När jag gjorde 6-års mätningen så frågade jag kontrollanterna om de kunde göra en ID kontroll då de också hade den behörigheten. De gjorde de glatt och utan extra kostnad så var himla nöjd.
Sen har jag inte riktigt kommit till skott och har alldeles för många gånger glömt att ta hem passet. Så när jag väl fick tummen ur, så ska jag bara gå in på hemsidan o se att jag fått med allt o adressen att skicka allt till då ser jag att det står att ID kontrollen får bara vara 30dgr gammalt. Va´? Det är ju vansinnigt då ID kontrollen har väl knappast ändrats på 31 dgr eller t o m på 60 eller 90 dgr tänker jag. När jag väl går i o läser lite mer på Jordbruksverket så finner jag en annan organisation som gör tilläggsregisteringar och där stod inget om att kontrollen behöver vara max 30 dgr gammalt. Mailar och får till svar att ID kontrollen inte får vara äldre än 2 år.
Är inte det märkligt? Två organisationer som ska göra samma sak o föra in hästen i en central databas har så olika regler.
Valet blir då ganska lätt, eftersom jag annars måste betala för att få en ID kontroll.
Om nån kan förklara skillanden för mig så vore jag tacksam! 😊


Efter alla påhopp o duster med det knäppa företaget LR Design så beställde jag en ny boxskylt av ett betydligt proffsigare företag - Gravyrbutiken där jag fick leverans på 3 dagar och där de svarade på ett mail kring en betalning jag råkade lägga fel på vändade post. Det är kundservice! De andra skulle behöva lära sig lite om hur det ska gå till.
Fin blev den iallafall!

I måndags när jag red så var DiC först lite slapp, så kämpade mycket med övergångar o tempoväxlingar. Sen växlade han upp och blev stark. Som sen övergick till att bli jättestark. Han kunde sen inte ens ta halvhalter eller samla ihop sig o vila mer på bakbenen. Han blev jättesur och antingen slog sig fri eller gjorde små skutt framåt eller sköt rygg. Jag fick då backa tillbaka o bara fokusera på grunderna. Så att träna på nåt specifkt var ju bara att glömma. En liten lurk!
Både han o jag kom ur passet svettiga o trötta.

Idag öser regnet ned så då fick det bli vila och en spa dag. Har tänkt bada honom länge nu, så kanske får jag bort lite stöv som ruggat in sig lite för länge ;) DiC var inte så nöjd, men det var jag iallafall. Det trista är att han säkert kommer rulla sig som vanligt imorrn o se överjävlig ut. Men han kommer få ha täcke på sig så han kanske lyckas hålla nån liten kvadratdecimeter ren ändå.
Hoppas på lite sol o värme efter det här ovädret som passerar förbi!

Det sista som överger en är hoppet... /Eve

Gillar