Programridning!

Lite halv skönt att påsken är över, har typ inte gjort annat än att ätit en massa gott hela tiden, nu är det tillbaka till verkligheten. Tur att veckan startar med en kort vecka 🤩.
Mentos har fortsatt att få gott betyg i uppförande när det gäller att sköta sig på bortaplan och allt vad det innebär.
I måndags var det åter igen dags att lasta på och åka på programridning denna gång vart det dock inte en sådan lång resa utan bara till gården på andra sidan vägen men som sagt Mentos behöver denna träning att lastas åka en sväng lastas ut osv..

När jag lastat ur Mentos var han nästan oförskämt lugn, han blir så himla introvert på bortaplan..han äter inte ens godis! Utan nästan går och håller lite andan hela tiden 😅. Framridning gick hyfsat blir lite svårt att få igenom halvhalterna genom kroppen ..blir mest att dem ”stannar” i huvudet och nosen ”viker” in, ett klassiskt ”Mentos problem” . Men bitvis så kändes han helt okej, kände oxå att jag var lite ringrostig vad det gäller framridning.

Väl inne på banan var han riktigt spänd det är ett tittig ridhus med vindnät längst med hela sidorna så att man ser ut precis allt som händer utanför på gott och ont. Programmet flöt på även om jag kände att jag behövde ha haft mera ”tryck” under fötterna, i vissa stunder kändes han riktigt fin och sen kommer ett par spända linjer och då har vi svårt att hålla ordning på nosen samt att han ska spåra!
Betygen var allt från 5 till 7,5 och det höga betyget får han oftast på sina travökningar det är hans paradnummer. Trots ett spänt program slutade procenten på 65,85 så den kändes ändå riktigt bra!

En annan rolig grej var att min skrivare aldrig har skrivit ett dressyrprotokoll tidigare och är ingen ”uppfödd” hästmänniska heller för den delen, så när jag läste protokollet stod det ”ledig” på några ställen som jag blev lite förbryllad över vad som menades med det 🧐😅, tänkte att han är väl allt annat än ”ledig” under en pågående ritt, dock så känner jag domaren rätt väl så jag kunde fråga vad det betydde och då var det ”lydig” som hon hade sagt 🤣🤣 vi fick oss ett gott skratt allihopa!

Nu hoppas jag att vi kan ladda om lite tills tävling på söndag och hoppas att jag kan komma till bättre ridningen och inte bli så passiv! Men det är så svårt när han är en helt annan häst att rida på tävling en på hemmaplan! Men det är bara träna vidare, jag kan ju inte skryta med att Mentos varit mycket ute och tävlat direkt så han behöver samla på sig mera på rutinkontot.

Ha det // Anna-Karin

Gillar