Matmonstret

Är det bara jag som blir som sirap i det här Novembergråa? Det är som att månaden i sig bara suger ur en den energi som finns lagrad och livslusten fadar ut lite. Som tur är brukar det ändra sig när man väl svänger över till December när julkänslan börjar byggas upp. Man tar fram alla myslysen, piffar ute och börjar dricka glögg och äta allt med saffran i :)
Jag fyller år i början på December och ledsamt nog så får det firandet jag planerat att ställas in pga corona trots att jag tänkte göra nåt småskaligt och sen få slå på stora trumman i sommar i stället när läget är förhoppningsvis bättre.
Det är såklart deppigt, men man får göra det bästa av situationen just nu och fira med familjen och lyxa till med något annat. Har iallafall tagit ledigt så jag njuta hela dagen med mysig frukost, kanske åka iväg o äta en lyxig lunch med ett glas gott, äta tårta och sen ha en finmiddag på kvällen. Märker ni att jag bara refererar till mat? Haha, kan bero på att jag älskar god mat! 😛 😂 Jag är helt enkelt ett matmonster. 👹

I måndags så red jag o Lovisa på banan och tränade våra program inför KM på söndag. DiC kändes mjuk o fin, men återigen blir han lite slarvig i bytena. Speciellt från vä till hö. Morr! Lovisa skötte sig utmärkt och gjorde programmet smärtfritt. Hon fick bara lite påpekelse om att sträcka på sig, spänna magen och tänka man ska puta ut navlen och dra tillbaka överarmarna mot kroppen så såg hon ju ut som en liten dressyrprinsessa :) Därför är det bra o hitta en ponny som ändå har kapabilitet att gå lägre dressyrklasser.

I tisdags var det träning för Emma igen och DiC kändes inte lika taggad idag, men fick ändå komplimang att traven ser mycket schwungigare ut från start nu. Började med lite skänkelvikning i galopp o sen lite byten. Fick ta med pekpinnen för att peta lite inför bytet till höger o då blev det bättre. Men jag har verkligen ingen styrsel i min vänsterarm, den liksom fladdrar runt med ett spö i handen 🙈 Hur svårt ska det va?
Red igenom programmet igen och blev nån liten miss men i övrigt kändes han trevlig.

På fredag jobbar jag halvdag och sen ska vi åka o kolla 3 st ponnyer på samma dag. Det finns en c-ponny som är högintressant men de andra är inte fy skam heller. Så vi får se om vi fastnar för en fux, en isabell eller en skimmel. Eller kanske ingen alls! Spännande är det...

Gillar

Kommentarer