Lite revansch

Ja lite så kändes det faktiskt i Tisdags, att vi fick lite revansch. Förra träningspasset för Emma var nyttigt och denna gång kunde vi rida på lite mera.
Vi hade ju inga superbra pass innan så jag kände mig lite si och så för att ens åka och träna..men som sagt redan när jag red fram så kändes han bättre en vad han gjort dagarna innan och det är ju alltid ett gott tecken! Emma sa direkt att han redan från start travade så mycket bättre!
Vi red lite skolor och en del skritt, galopp, skritt osv. Sen frågade Emma om vi skulle prova ett byte? jag som kände mig väldigt skeptisk till att det skulle funka men bara för att jag sa så så gick det hur enkelt som helst åt båda hållen! Så nu kände jag mig lite taggad till att ta upp bytesträningen igen! Jag är inte alls lika duktig till att tänka framåt och uppåt i klasserna som Evelina , jag ska försöka tänka att man kan träna på det svåra hemma och sen en till två veckor innan start så kan man ”trappa ner” svårhetsgraden så den passar klassen som man ska tävla i. Jag tycker personligen att det är så svårt att tävla 😅 jag blir inte nervös eller så men har svårt att komma till ridning av någon anledning och där med känns det alltid bättre att ”göra bort sig” i en lättare klass 🙈 men nä ska försöka sluta tänka så!

Det som är svårt med Mentos är hela tiden avvägning hur mycket jag kan/törs spänna bågen utan att han blir spänd, man måste vara ”smartare” när man rider honom..men samtidigt måste man ibland prova även om man kanske misslyckas man måste ju någonstans veta vart gränser är. Det kan man ju leka lite med på hemmaplan där spelar det ingen roll om han skulle bli upprörd och jag kanske tvingas skritta resten av passet för att få tillbaka honom i rätt läge igen, även om han har blivit mycket lättare att rida på senaste åren, i början kunde jag knappt klappa på honom utan att han blev störd 😅.

Mina bilder blev tyvärr lite suddiga då det vart lite motljus 😝 men, men kanske bättre än inga. Såg oxå på typ alla bilder att min västerfot lever ett eget liv på 9/10 bilder står den rätt ut 😂… bra med bilder ibland då ser man alla hyss man hittar på själv.
Nu hoppas jag kunna fortsätta att träna för Emma en gång i månaden för det är så viktigt att komma iväg, Mentos behöver oxå flera resor i kroppen för att inte tappa det braiga flytet vi har i lastningen nu! Det är så mycket roligare att åka iväg då oxå!
Sen är det ju jämt kul att råka på Evelina och Dic oxå, kul att se hur de går framåt som tåget! Att rida MSV B5 kommer gå hur bra som helst för dem!

Nu ska jag försöka suga ut det sista ur denna semester på måndag är det dags att gå tillbaka till jobbet igen.

Kram A-K

Gillar