Latmasken o vattenpölarna

Så nalkas det midsommar igen! Vi ska vara hemma i år är vi väldigt nöjda över att vi har orangeriet eftersom temperaturen inte ser speciellt hög ut. Förhoppningsvis regnar det inte så man kan låta barnen rulla runt på gräsmattan eller ibland känns det mer som man tvingar barnen att rulla runt eftersom det är mest tv spel eller ipad som ligger högst på deras att göra lista.
För en gång skull så har killarna styrt upp all mat och handlat redan. Såklart så glömde de efterrätt så det fick jag åka o fixa idag, men det kändes helt okej med tanke på att jag annars som oftast är festkoordinatorn.

Midsommarmarsvin...

Igår hade jag morgonträning för Pelle. Det gick helt okej, men jag kände inte riktigt den där 'Wow känslan'. Han är ju ritkigt latmaskig nu och man får ju rida för varenda slant. Inte bara att lägga i femman o åka direkt... Man måste vara på sin vakt och hela tiden passa upp på honom o se till att han inte dyker ner o undviker att bära sig själv. Sen lägger han i bekvämväxeln så man måste hela tiden påminna honom med skänkeln utan att bli tjatig. Man måste vara så kvick o rapp själv i ens hjälper så man håller honom i sin ram.
han vill gärna smita ur den...
Man får ordentlig träning om man kan ska se det positivt. 😊

Idag fick det bli konditionsträning i skogen på nyregnade vägar som äntligen blivit lite mjuka. Dressyrhästen var lite tveksam om man verkligen vågar bli blöt om fossarna i vattenpölarna, men han tyckte det var ännu svårare att taxera över dom på ett vettigt sätt, så han fick allt plaska igenom dom! 😄
Turligt nog lyckades jag hitta det där fönstret mellan skurarna och vi blev inte alls blöta.
Imorgon så får det bli fokus på att fira midsommar så då blir det vilodag.

Ha en jätteskön midsommar! 🌸 kram Eve

  • Nära Södertälje

Gillar