Kallgrader!

Hua nu var det riktigt friskt ute đŸ„¶ men som sagt man ska inte klaga det Ă€r faktiskt 1:a advent snart, men jag slipper gĂ€rna att brodda pĂ„ ett tag till, förra Ă„ret vid denna tidpunkt var bĂ„de snösulor och brodd pĂ„.
Jag var pĂ„ granngĂ„rden och shoppade ett gĂ€ng broddar i veckan sĂ„ jag Ă€r beredd iallafall 😅.
DĂ€remot kan Mentos tyvĂ€rr inte ha snösulor lĂ€ngre dĂ„ hans hovar inte alls tycker om dem, sĂ„ jag funderar pĂ„ att köpa Equi-pak istĂ€llet dock Ă€r det rĂ€tt sĂ„ kostsamt Ă€r det nĂ„gon av er lĂ€sare som har erfarenheter av det fĂ„r gĂ€rna dela med sig! För er som inte vet vad equi-pak Ă€r sĂ„ kan jag berĂ€tta att det Ă€r som en ”flytande” sula som hĂ€rdar i hoven supersnabbt och fyller igen omrĂ„det i hoven som en vanlig sula gör, men Ă€r mera skonsam mot hoven Ă€n en vanlig snösula. HĂ„ller ca 6 veckor. Tycker att jag har provat alla andra varianter med blandat resultat och inget har varit i nĂ€rheten av vanliga snösulor.

Mentos har tuffat pĂ„ bra i veckan, i mĂ„ndags travade vi lite bommar och det Ă€r inga problem lĂ€ngre, funderar pĂ„ om jag ska prova att löshoppa honom lite, vill gĂ€rna se frĂ„n backen först innan jag eller ev en ”sjĂ€lvmords”pilot provar att hoppa.

I dressyrarbetet kÀmpar vi pÄ med vÄra travslutor och enkla byten, travslutorna Àr verkligen jobbiga vÀnster slutorna gÄr jÀttebra men höger hua vad svÄrt det Àr! Flyttar undan för skÀnkel gör han utan problem men att hÄlla stÀllningen och böjningen Àr jÀttesvÄrt han vill gÀrna rÀtts ut sig, det som Àr lite knassigt Àr att i galoppen Àr det inte alls lika svÄrt, men dÀr rider jag bara pÄ volt och nÄgra steg med bakdelen innanför nÀstan helt utan problem. Men han har ju oxÄ mycket lÀttare för sig i galoppen.


Full fart mot helgen đŸ„ł/ Anna-Karin

Gillar