I putsar tagen!

Igår hade Mentos vilodag och jag passade på att städa av min utrustning. Vet inte om ni känner igen er men annars på vardagarna när man ska rida så hinner jag inte riktigt med att smörja av träns, sadel och stövlar samt linda upp alla benlindor.. Så nu har jag bestämt att en utav dagen som Mentos vilar och jag ändå är i stallet ( jag brukar annars vara hästledig på hans vilodagar) ska jag ägna mig åt fix!
Det blir lite lindor att linda upp kan jag lova om man bara ska linda upp dem en gång i veckan. Jag rider övervägande med benlindor runt om, ska jag bara skritta runt lite ute i skogen använder jag skydd runt om.

Åter till puts av utrustning.. När det gäller sadelvård verkar den nästan som man behöver vara raketforskare för att förstå hur man ska sköta en kalvskinns sadel. Jag började använda Equipes egen soft grease som man tydligen ska använda dagligen, den skulle man stryka på med hör och häpna en fårskinnshandske ??! Jag tog en vanlig hedlig svamp det fick duga! Det blev iallafall superfint! Ett stort plus var att den luktade gott oxå!
Sedan oljad jag sadel med en pensel för att komma åt överallt det skulle man göra var 8-12 vecka och för guds skull inte på sadelgjordsstropparna! Allt blev iallafall som nytt!

Passade ju bra med att fixa och putsa alla sakerna när jag just hade varit och fixat naglarna oxå... Jaja ska man göra något är det lika bra att göra det med stil!

Gillar