Gymkhana nästa…

Alltså…livet med Mentos är ju aldrig tråkigt brukar jag ju säga och igår visade han åter att det är så. Vi kom in i ridhuset och skrittade fram för hand som vi alltid gör och efter ca 10 minuter var jag redo att sitta upp. Ställer honom vid pallen och sticker in foten i stigbygeln och av någon anledning så tippar pallen lite framåt och stöter till dressyrstaketet som givetvis ramlar…och Mentos far iväg i en relativt lugn galopp med mig ”ståendes” i stigbygeln i upprätt läge och jag försöker proa lite på honom så han ska stanna, men inte då! Så fort han märker att jag står där i ena stigbygeln får han såklart lite halv panik och drar iväg i full galopp. Jag funderar lite hur jag eventuellt ska kasta mig av men är samtidigt lite rädd för att foten ska fastna och jag blir hängande/släpande efter honom.. men inser att jag måste försöka kasta mig av för han kommer definitivt inte sakta av.. så jag kastar mig av och lyckas landa på fötter och samtidigt hålla kvar tygeln i handen, mentos stannar snabbt upp så fort det tar stopp i tygeln. Så allt gick bra även om mitt knä fick en liten ”törn” i landning 🙈 . Men detta är livet med en känslig häst 😅🤪. Tur att han är söt..

Han ser nu mycket bättre ut på sina bakben, så nu har jag trappat upp ridningen ett steg och nästa vecka räknar jag med att han ska gå för fullt igen. Han känns helt okej men lite oriden kanske. Han är ju väldigt tacksam att rida och väldigt ambitiös vill alltid göra rätt. Han har blivit rätt svettig nu efter passen trots att han inte gått särskilt hårt men han har satt sådan vinterpäls så nu var jag tvungen att klippa honom, blir alltid lika förvånad över hur snäll han är att klippa 😅 med tanke på hur ljudkänslig han är annars men det går verkligen superbra, dock måste man vara försiktig när man närmar sig öronen.
Jag slog därför till på en liten klippmaskin som jag har hört gott om. Så jag ska försöka klippa huvudet oxå eller inte hela huvudet med jag tycker att det är så snyggt när man klipper typ längs med sidostycket och då passar en liten sladdlös maskin bra utan att man ska behöva lägga ner en förmögenhet.

Vi får väl se hur bra den håller.. man kan inte byta och slipa skären utan när de är dåliga så ja då får man kasta hela maskinen.. men som sagt tänkt använda den på de ställena som man inte kommer åt ordentligt med stora maskinen sen till ansiktet sen är det bra att ha en liten maskin till att klippa bort päls runt eventuella sår . Denna maskin kostade alltså bara 349:- då är det värt att prova, det lilla jag har provat så är jag nöjd! Dock så klipper den lite kortare än stora maskinen så en liten nyans skillnad får man räkna med.

Ha det// Anna-Karin

Gillar

Kommentarer