Det sabla snöret đŸ€Ż

Äntligen har det torkat upp lite pĂ„ fĂ€lten sĂ„ att jag och Mentos kunde ta en premiĂ€rritt. Det Ă€r sĂ„ lyxigt att bara kunna skritta över till andra sidan en svĂ€ng och se lite nya miljöer. Mentos var rĂ€tt sĂ„ pigg sĂ„ efter en stund tog vi sikte pĂ„ galoppbanan istĂ€llet dĂ„ den kĂ€nns lite mera sĂ€kert underlagsmĂ€ssigt. Åh vĂ€rsta flaxen hade vi dĂ€r dĂ„ den var nyharvad 😍. SĂ„ dĂ€r blev det lite galoppjobb och han Ă€r sĂ„ lĂ€ttarbetad i just galoppen nĂ€r han redan var lite ”rastad” lĂ„g stadig i formen och bara avslappnat rullade pĂ„ i ett bra tempo!

IgĂ„r var jag och hĂ€mtade kraftfoder Ă„t Mentos och jag undrar frĂ„n botten av mitt hjĂ€rta.. Ă€r det nĂ„gon som nĂ„gonsin har lyckats öppna en foderpĂ„se med dessa jĂ€dra snören som sitter högst upp?? đŸ€Ż Finns liksom ingen som helst logik om hur det ska gĂ„r till.. vilket hĂ„ll man Ă€n drar Ă„t sĂ„ hĂ€nder det ingenting!! Slutar alltid med att man hugger saxen i pĂ„sen och river upp den istĂ€llet. SĂ„ himla irro!! Om nĂ„gon har lyckats mottager jag gĂ€rna en utförlig beskrivning om hur man lyckas 😅🙈.

Nog om mitt pÄsproblem igÄr sÄ red jag i ridhuset, hann precis rida i luckan mellan tvÄ lektioner sÄ jag kÀnde mig lite stressad men jag hann utan problem. Vi trÀnade lite pÄ uppridningen i galopp och det Àr svÄrt Mentos vill gÀrna dra lite till höger i samband med halten sÄ jag mÄste passa honom extra noga dÀr, sen gör jag alltid halten pÄ olika stÀllen varje gÄng bara för att försöka undvika att han ska lÀra sig vart halten Àr.
Vi gjorde Ă€ven lite byten och han var lite vĂ€l ivrig igĂ„r men de kĂ€ndes helt okej iallafall đŸ‘đŸ» nu gör han dem Ă„tminstone pĂ„ hjĂ€lpen.
Ett kul pass vart det iallafall dÀr vi nog var nöjda bÄda tvÄ!

See ya / Anna-Karin

Gillar