7 - års olycka?!

Igår hade vi en ”fixardag” i stallet och vi tog äntligen tag i ridhusspeglarna, vi har haft två stycken ganska stora speglar vid hörnen på kortsidorna så man ser både när man rider på spåret samt på kvartlinjen. Vi hade även en spegel på ena långsidan men tyvärr hade vi en häst som sparkade in i den så den gick i tusen bitar.
Vi alla har saknat en spegel på mitten, man jobbar ju rätt mycket på diagonalen så där vill man ju se hur det ser ut!
Så slag i saken så hade stallchefen köpt nya speglar till hörnen vid kortsidorna och de speglar som satt där flyttades till mitten av kortsidan, när vi skulle flytta dessa stora speglar som är inskjutna i långa lister så lyckades givetvis ena spegeln spricka just där jag höll 😱 så räkna inte med att se mig och Mentos i några prisutdelningar de kommande 7-åren 😂 jäkla skit vi får väl se hur detta kommer att förfölja mig.
Hur som helst för övrigt så blev det superbra! Vi satte även upp en gardinstång med gardiner som man kan dra för speglarna om man tex ska löshoppa.

Vi hade avsatt typ två timmar till att flytta speglarna men det tog typ hela dagen 😅 Efteråt ville jag såklart rida lite oxå samt visa Mentos gardinerna 😅 men hör och häpna så tyckte han inte att de var särskilt läskiga tittade lite och gick sedan vidare, ibland förstår jag mig inte på honom alls saker som jag verkligen tror att han ska gå i taket för bekymrar honom inte alls sedan kan typ en myra 🐜 gå över stallplanen och han blir superupprörd.. dessa hästar 🐴. Vi red ett ganska lugnt pass med fokus på att nyansera gångarterna att jag ska kunna växla mellan ”fultrav” och ”tävlingstrav” och ändå kunna bibehålla den runda formen han trycker gärna upp nacken i tävlingstraven och i galoppen jobbade vi på att korta men ändå behålla stunsen i galoppen bra pass men han blir så svettig så klippmaskinen måste fram igen nu nästa vecka ...så tråkigt...


Kram Anna-Karin

Gillar