Hej på er!
Hoppas att ni mår bra och att ni inte har glömt mig.

När jag satte mig ner för att skriva föra tisdagen var jag så pass irriterad på vissa i min klass att det inte gick att formulera något vettigt så jag gav upp. Det enda jag kunde tänka på var hur min klass gick från en 9a till en 2a på 2 minuter. Irriterande, Svar JA! Ska bli skönt att börja gymnasiet oavsett var jag kommer in.

Hur som helst, Idag var Chiwe helt crazy. Jag valde att tömköra Chiwe idag eftersom att ridbanan äntligen har tinat igen. Chiwe valde att gå crazy banana och bockade och studsade rundor. Men det är skönt att se hur glad han är. Chiwe fyller ju trotsallt 21 i Maj :P Märks inte på honom ofta, ibland kan han var lite stel, men ofta är det inte mer än så och så länge han tycker att arbete är kul så är jag glad. Tror dock inte att han kommer att tröttna, har jag ridit ut utan krav två dagar blir han super glad när han inser att han ska få gå dressyr på banan igen. Han är en speciell ponny men han förgyller min vardag.

kram Moa

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Hej på er!
Tiden går alldeles för fort, jag hinner knappt kika in här.

Chiwe går bra för tillfället och har gjort det en längre period nu, vilket känns skönt. Han är dock väälidigt pigg. När vi var ute och galopperade för en vecka sedan var han mer i luften än på marken. nästan iallafall. Han är väldigt pigg och glad, vilket är härligt och kul att se. Han är ju trots allt snart 21, född 1997. :)
Hoppas verkligen att formkurvan håller i sig i vår, jag vet inte om vi får hösten tillsammans eller ej. Hemskt att tänka så, ush. Önskar att han var några år yngre och att jag hade kunnat flytta honom med mig om det nu blir så att jag flyttar till hösten.

Annars rullar livet på bra, skolan går finemang och tempot har skruvats upp. Lagom mycket på vissa lektioner och överdrivet mycket på vissa. Lärarna stressar och stressar upp oss elever. Att göra listan kan göras lång. Det är svårt att bocka av alla punkter under veckan vilket innebär att en del a helgen böehöver ängas åt högen av böcker som växer i takt med att den sjunker. Det är allt från laborations rapporter till prov till glosor och små läxor inom språken.

Jag är dock glad över att skolan inte har läxfritt. Vilken chock det kommer bli på gymnasiet då (om det är läxfritt). det egna ansvaret växer och jag tycker att det fungerar bra som det är nu. Jag gillar att själv kunna välja lite när jag vill göra uppgifter. Det finns dock lärare som överdriver lite, anser jag iallafall. Vi hade en uppgift tidigare i veckan, vi fick ca 20 minuter på oss i skolan, ingen blev klar. Det var fockus och även om du arbetade fokuserat blev det till att göra färdigt hemma. Suck..

Min tanke för bloggen tillsvidare är att kika in oftare än jag gör i dagsläget.


En gammal bild på mig och finaste Chiwago <3 tror att den är från 2015 och är tagen på våren.
tagen av @Photoalice

kram Moa

Likes

Comments

Det absolut bästa med januari måste ändå vara att sätta sig ner och kika på Tdb för att kunna planera tävlingarna för året. Det är så mysigt!
Jag har i år valt att planera våren eftersom att jag i dagsläget inte vet hur hösten kommer att se ut. Mitt mål är att starta ponnyderbyt 2018 eftersom att jag aldrig har tävlat flera dagar efter varandra, men vi får se hur det blir. Jag tänkte dela med mig av min lilla planering som är väldigt lös, den lär användas som riktlinjer för att vi ska vet vad och hur vi ska träna.

V.9 sösdala planen är att starta en LB.1

V.12 Fjälkestad, Troligtvis blir det en Lb.1 här också

V.18 Osby, vet inte riktigt om denna blir aktuell, med förhoppningsvis kan vi starta LA.1 här :)

V.19 Gärds. Lb.1/la.1

V.22 Sösdala. Lb/La.1

V 26 Dagstorp, Ponnyderby om det blir så att vi bestämmer oss för att starta där :)

kram Moa

Likes

Comments

Nytt år, Nya möjligheter, Eller?
Hej på er!
Tiden bara springer iväg, har tänkt att kika in här ett tag men det har inte blivit av, slarvigt.
Imorgon börjar jag skolan igen, vet inte om jag ska skratta eller gråta men jag påbörjar min sista termin i åk 9, även min sista på sånnaskolan. En skön känsla ändå.

Chiwe går fantastiskt för tillfället. Känns lovande efter lördagens träning. Jag kan andas ut och ta det lugnt, nu när Ellen ska iväg. Vi har fått att träna på, det blir mycket galopp nu. Chiwe är väldigt fin i både skritten och traven, medans galoppen lätt blir 4 taktig. Vi ska därför rida över galoppbommar, som Chiwe dessutom älskar, för att stärka. Ett mål för 2018 är att komma ut och tävla LA.1 igen.
Har inte mer vettigt att säga, så vi hörs

kram Moa

Likes

Comments

Oops, kommer ni ihåg mig?
Hej på er iallafall.
Tiden bara springer iväg för mig, det är fullt upp. Hinner knappt stanna upp i vardagen vissa veckor, skolan tar tid och sedan är det plugg också samtidigt som Chiwe ska arbetas. De senaste veckorna har det varit ett pussel för att få ihop en ledig stund. Alltid så inför lov, lärare och planering? Vad är ens det?

Som många av er hästvänner redan vet blev det ingen tävling på Flyinge, tyvärr. Eller tyvärr och tyvärr, jag har inte haft något bra känsla efter Trelleborg, det var som att både jag och Chiwe pustade ut och gick på vinter paus. Så för min del var det kanske lika bra att det inte blev något med tanke på starten vi gjorde på gärds den 2/12. Ush? Sämsta starten på länge. Jag var missnöjd flera dagar efteråt och har svårt att sätta finger på vad som hände, men. Så är det ibland. Jag har dock efteråt på träningar hittat nya knappar.

Min fina💕

kram Moa

Likes

Comments

Jag lever, jag har inte orkat att skriva något här på ett tag, vi är mitt uppe i dem nationella proven, matematik och engelska är klart och svenskan är om några veckor. Vi har även fått tre muntliga uppgifter som ska redovisas v 48, nästa vecka (ish). Två i svenska och en i engelska, såklart ska jag läsa en bok på engelska och sedan göra en bokpresentation av den, jag inser här och nu att jag inte kommer att hinna läsa ut IT tills dess, men jag får berätta om det jag har läst och göra så gott som jag kan.
Vi har även två uppgifter i svenska, en presentation om vår tolkning på en låt eller text från naturalismen och jag har valt att tolka ”Guldet blev till sand” från Musikalen Kristina från Duvemåla.
Jag ska även läsa en bok på svenskan, läger 14, tror jag att den hette. Jag ska sedan hålla ett bokprat om boken. Det är mycket nu.
På onsdag har vi dessutom debatt i Fysik om olika energikällor. Mycket muntliga uppgifter nu.
Känner ingen oro just nu iallafall.

Helgen har varit in top! Betyg 10/10, haha!
I lördags var jag på födelsedags fest hos Emma. Väldigt mysigt och roligt, god mat och god fika! Tusen tack till alla som gjorde festen till något att minnas <3

Idag har jag och Chiwe tränat för Ellen. Det var länge sedan nu och så välbehövligt i all skit just nu. Det kändes väldigt bra, han tog för sig och använde sin kropp på rätt sätt. Nu hoppas jag bara att det fungerar att rida med bett igen, för er som inte viste det rider jag med hackamore just nu. Vi ska ju tävla snart, både på gärds den 2/12 och på Flyinge den 9/12. Jag är så taggad på detta! En dröm som går i uppfyllelse att få rida i stora ridhuset på Flyinge med Chiwe! Så mäktigt. Dessutom ska jag försöka att klippa Chiwe på fredag eftersom att jag troligtvis slutar vid 13 inne i stan. Lika bra att passa på när jag har gott om tid på mig!

kram Moa

Likes

Comments

Ni vet känslan när allt känns skit. Den perioden har jag och Chiwe nu. Det går verkligen inte alls, han blir bara stressad och knäpper av.
Det gör mig som ryttare orolig. Jag vill inte att det ska vara något om är fel, nu när vi snart ska tävla i Flyinge. Det känns så typiskt att det ska vara något nu, precis när det har gått så bra. Men med framgång kommer även motgång, men det känns så orättvist att det ska komma nu.
Troligvis rider Ellen honom nu i veckan för att checka av vad som händer och om jag har tur hinner jag även träna i veckan. Allt för att bryta mönstret så fort som möjligt. Men jag blir orolig för att något är fel och att han har ont någonstans.

För att inte fastna i det negativa får jag berätta något annat. Har ni sett min nya design? Hoppas att ni gillar den. Jag kände att jag ville ha något nytt och fräscht. Nu när hösten smyger sig närmre. Nu har temperaturen på natten smugit sig ner till ca -5 grader. Brr.

känner att jag bara flummar iväg nu, så vi får höras en annan dag istället!

kram Moa

Likes

Comments

Godmorgon!
Tidiga mornar i stallet är något av det bästa jag vet. Det är så lugnt och skönt ute och sedan har man gjort stallet för dagen och kan hitta på annat sedan. Dessutom är det skönt att vakna till ordentligt utomhus och jag upplever det som att jag får energi för hela dagen i stallet.
Tyvärr har jag inte möjlighet att ta stallet på morgonen när jag går i skolan men nu under lovet har jag passat på att ta det på morgonen.

Idag är planen att chiwe ska tömköras och jag ska få hjälp av Ellen då jag känner att han bara blir stressad och springer ifrån mig och så vill jag inte ha det. Dels för att det är risk för att han halkar i svängarna när han springer och dels för att jag kan skada mig och han blir rädd för något. Det ska bli skönt att få e hur Ellen gör för att få det till att fungera.

Vi hörs senare

kram Moa

Likes

Comments

Klicka på filmen ovan för att se blider och filmer frå det senaste året.


Tre år, det är ett tag, men så länge har jag och Chiwe hängt ihop nu. Jag ångrar inte en sekund. Trots att vi har haft motgångar. Det är inte förens nu som vi har börjat att lyckas. Att vi lyckades rida ihop 67% på tävling är en seger. Att få betalt för all träning som jag lägger ner och all egergi och timmarna i sadeln. Chiwago är min bästa vän, min partner in crime, så är det bara. Han gör så mycket för mig, han är bara bäst! Och idag firar vi tre år tillsammans. Vi firar med att göra det vi tycker om bäst. Att träna!

kram Moa

Likes

Comments

9 oktober, dagen då jag senast skrev av mig här.
Det har hänt en del, jag har varit och tävlat i Trelleborg med framgång, skolan rullar på och det är lov nästa vecka. Livet leker helt enkelt.
Jo, för så är det. Den 22 oktober var jag och lagkompisarna från Älleköpinges dressyrlag och red finalen av ponnyallsvenskan 2017. Det var en seger att överhuvudtaget komma med till finalen då det är första gången under alla år som jag har ridit i laget. Och det är några år nu, haha. Det var en väldigt lyckad tävling för laget och äen för mig individuellt. Jag fick äntligen betalt för allt arbete jag lägger ner och för alla timmar i sadeln och lyckades skrapa ihop en individuell 3e plats på 67% i Lb. Utöver detta red alla i laget bra och det ledde till en 2a plats i Finalen. Hela laget är nu inbjudna till att rida på Flyinge i december. Så kul! Jag menar, vem vill inte rida in på sin ponny i stora ridhuset på flyinge, en dröm! Tänk hur många kända ryttare som har ridit där. Jag hoppas utöver allt annat att vi kan komma till start bara, det är även lag denna gången också. Ska bli kul iallafall. Men jag lovar att uppdatera er vidare om detta!

I skolan är det lugnt med läxor och prov för tillfället. Men efter nästa veckas lov väntar 3 veckor med muntliga nationella prov. Helt värdelöst om du frågar mig. Jag menar, proven spelas ju inte in och skickas till skolverket. Att de skriftliga finns kan jag hålla med om. Där resultat skickas in, men de muntliga? Vad är meningen med dessa? Men jag antar att det bara är att göra, det finns inga alternativ. Vi har fått öva i skolan men under dessa lektioner har det varit kaos.

Vi får höras en annan dag. Maten står färdig i köket!

kram Moa

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Check, ännu en tyngre uppgift inlämnad. Jag är helt slut i huvudet och ska väl egentligen bara skriva detta för att sedan förbereda mig inför morgondagen. Det har verkligen varit mycket stora uppgifter denna och förra veckan. En i Religion, en i Kemi och jag har en Filmanalys som ligger och väntar. Suck, det är ett pussel för att få livet till att gå ihop. Det ligger en uppgift här och en där samtidigt som Chiwe måste få sin tid. Det låter dock som att jag har tröttnat på hästar, men det har jag definitivt inte. Det är det absolut bästa jag vet. Jag tror inte att jag skulle överleva utan hästar. Det är en fantastisk sport som jag sent kommer att lägga på hyllan. Jag vill läsa Hippologi på gymnasiet och sedan läsa vidare inom hästbranschen. Sedan får vi se vart det leder.

Chiwago har haft en lugnare vecka, tanken är att han ska sättas igång denna veckan eftersom att det är tävling om två veckor. Det ska bli så kul att få rida finalen i Ponnyallsvenskan, det är min första gång och äntligen ska vi får rida LB.1. Det är så mycket mer harmoniskt program och det passar mig och Chiwe bättre.

Jag fick nyss ett sms av Ellen att Carina Brink kommer och tränar älleköpinges lag på söndag. Hur kul? Nu blev jag taggad på helgen och veckan kommer att säga swish.

Jag tror att vi får höras en annan dag.

kram Moa

Likes

Comments

Har ett ord att inleda detta inlägg med: Trött. Jag är fruktansvärt trött idag. Det kan bero på höstvädret som har visat sig här i Skåne. Det regnar i omgångar. Först är det fint väder och helt plötsligt öppnar sig himmeln och det bokstavligt talat öser ner. Detta händer gärna när jag sitter i sadeln eller går från en sal till en annan. Det är verkligen fruktansvärt tråkigt med höstväder, färgerna på löven är desto roligare. Det är så fint med alla färger på träden. Jag måste verkligen försöka att få till en "fotografering" innan färgerna försvinner och det grå tar plats.
En annan sak jag har funderat lite på är mörkret. Vår lampa på ridbanan har gått sönder och den nya kommer om några veckor, har jag för mig. Det gäller alltså att vara lite kvick och fixa stallet innan mörkret infaller, tyvärr börjar det att skymma redan vid 18.30-19.00. Det är det negativa med hösten och vintern.

Jag har dock en god känsla inför oktober. Min månad är redan full med roliga aktiviteter och det börjar redan nu på lördag med Breeders Thropy. Jag ska ner med en kompis och titta på 4 åringarna när dem rids under Charlotte Dujardin. Jag har knappt förstått det ännu, men jag ska få se en av väldens bästa dressyrryttare LIVE! Det ska bli kul och jag gissar på att jag kommer vara full av inspiration efter att ha sett Sveriges bästa SWB hästar.

Veckan efter det är det hyfsat lugnt, jag ska på "fest" på lördagen jag ska endast till mina kusiner så det ska bli mysigt.
Veckan efter det igen är fylld med roliga aktiviteter. Jag ska skugga på gymnasiet på torsdagen, and guess what, jag ska till Flyinge. Jag ska skugga hippologigymnasiet, ska bli väldigt intressant och spännande. På lördagen samma vecka ska jag till Lund och kolla på polhem skolan där hippologi gymnasiet har sin teoretiska undervisning, jag ska även förbereda för tävling. För på söndagen ska vi till trelleborg och rida finalen av allsvenskan. Det ska bli väldigt kul!kram Moa

Likes

Comments

Hej!
Lagom till att nästa omgång av ponnyallsvenskan går av stapeln kommer inlägget on Flyinge. Opsie! Var inte riktigt meningen att dra ut på tiden så mycket. Men jag hoppas att det är intressant att läsa ändå. Enjoy!

Jag hade en bra känsla hela dagen, tro det eller ej.
Vi lånade Katarinas (Chiwagos ägare) transport då den har frontutlastning. Chiwe slänger sig ut, ni som har hängt med ett tag vet. Så för allas säkerhet valde vi att låna den transporten. Chiwe traskade lugnt och försiktigt ut och redan här var han lugn. Jag gjorde i ordning Chiwe och började att skritta fram. Vilket jag gjorde för hand, här började han frusta och kändes väldigt lugn. Jag gick med honom i ca 5 minuter innan jag hoppade upp och fortsatte min uppvärmning. Jag hade Ellens röst i örat och hon coachade bra som vanligt. Jag gjorde små skänkelvikningar i skritten innan jag började trava. Eftersom att han var så avslappnad och med mig valde jag att ta det lite lugnt på framridningen. Jag gick in i ridhuset och tog lite galopp innan det var min tur att gå in på collecting ring. Här var han fortsatt väldigt avslappnad och fin. Jag tog lite galopp till och travade lite.

Inne på banan kändes han superfin. Han var fin i formen och hade bra påskjut bak. Undantag i galoppen där han blev lite matt.

Vi fick resultatet 64,167% och det är en klar förbättring från senaste gången vi red en LC då vi red på 59,333%. Vi fick kommentaren: Stadig mjuk ponny som dock behöver bjuda bättre. Blir det troligen bättre. Högerställd stundtals. Fin Uppvisning!

laget blev 4e placerat med ynka 0,5% till andraplatsen.

OBS! Bilden är ompublicerad 13/10-17

kram Moa

Likes

Comments

Hej!
Hoppas att det är bra med er.
Idag är det måndag igen, veckorna springer iväg. Ush, tiden går alldeles för fort. Jag känner att ett dygn behöver vara dubbelt så långt för att jag ska hinna med allt. Jag vill kunna lägga ner mer tid i stallet utan att behöva lägga mig mitt i natten, jag skulle även vilja ha mer tid till uppgifter som jag får i skolan. Att kombinera en tidskrävande sport och skola är en utmaning ungdomar får kämpa med. För att få ihop livet krävs planering. Planering, planering och ytterligare mer planering. På så sätt ska det bli skönt när grundskolan slutar, att kunna "välja" bort ämnen som det inte finns ett större intresse för & kanske till och med kombinera sin skolgång med sin idrott. Vi får se var det hela landar.

Chiwe har vilat idag, som han alltid gör på måndagar. Idag fick han extra mycket ompyssling. Jag passade på att klippa manen idag, så att den är fin tills tävlingen nästa helg. Jag masserade även ben och rygg med arnika. Han tyckte nog om det eftersom att han stod och sov samtidigt. Imorgon ska Chiwe däremot ridas.

Inlägget om tävlingen i flyinge är påväg, I Promise!

kram Moa

Likes

Comments

Hej!
Nu var det längesedan jag skrev av mig här.
Jag tävlade i lördags, ett separat inlägg kommer. Lovar!
Idag ska Chiwe tömköras på ridbanan, hoppas att vi slipper regnet. Det har regnat hela eftermiddagen. Suck, riktigt tråkigt med höstväder.
Tänkte ha lite bommar till Chiwe idag. Vi hörs :)

kram Moa

Likes

Comments

Hej!
Såhär i tävlingstider tänkte jag att jag kunde visa min och Chiwes utrustning för tävling i två olika delar. Enjoy!När jag tävlar använder jag mig av en svart kavaj med en vit plastrong och silvrig plastrongnål, vita ridbyxor, svarta stövlar, svart hjälm och vita handskar. jag vill ha det ganska basic.Här är bilder på min kavaj och min plastrong. Jag har dock världens tråkigaste plastorng, men till en kavaj så blir den super snygg. Det syns knappt på bilden men det är tre stenar på plastrongnålen också.
Min kavaj har jag faktiskt inte hunnit inviga än. Den köptes på hööks rea, sedan har jag bytt knappar. Orginal knapparna var svarta och det fanns även svarta knappar i ärmarna på kavajen, men dessa har jag tagit bort helt.

Här är bilder på min tävlingströja, den om jag har under kavajen. Det är en pikeur. Tror att vi köpte den på en tävling för några år sedan. Den är väldigt skön att rida i och att ha på sig. Den har stenar på knapparna och runt loggan finns silver/grå paljetter

Mina handskar är ett par roekl, väldens skönaste och bästa vantar att rida i. Älskar mina. Har ett par marinblå också. Finns inte så mycket att säga om dessa faktiskt. De är bara bäst.

Mina vita ridbyxor kommer ifrån hööks och modellen heter trenron. Den modellen har jag faktiskt i alla mina ridbyxor. Väldigt mjuka och sköna, de sitter även bra. Dock är de helskodda, men jag har aldrig provat något annat, så jag ska inte säga så mycket.

Jag har en svart Lami-Cell hjälm. Jag är väldigt nöjd med denna!

Sist men inte minst har jag ett par svarta tävlingsstövlar. Jag har även ett par likadana fast en strl mindre hemma. Det ända dåliga med dessa är att dragkedjan och knapparna är hårda och går lätt sönder.

kram moa

Vad har ni för utrustning vid tävling?

kram Moa

Likes

Comments

hej!
Hoppas att allt är bra med er.
Själv tror jag att jag börjar bli sjuk, vaknade idag med ont i halsen och det har inte släppt under dagen, halstabletter hjälper inget heller tyvärr, så jag har ätit en halv citron, och det har hjälp lite iallafall.
Idag har Chiwe vilat och jag har endast myst och mockat där idag.
Imorgon ska jag jogga Chiwe inför lördagens tävling. Sedan ska det packas, putsas och tvättas också, alltid lika mysigt att förbereda inför tävling :)

Kram Moa

kram Moa

Likes

Comments

Hej!
Nu är det en månad kvar tills jag sitter på läktaren i flyinges stora ridhus, tillsammans med Alice och hennes mamma studerar vi de svenska 4 åringarna under en av världens bästa dressyr ryttare, Charlotte Dujardin. Det ska bli såå kul att få se. Charlotte rider så mjukt och många typer av hästar.Film från när Charlotte rider Inter I kur med Hatwins Delicato.

kram Moa

Likes

Comments

Hej!
Det var några veckor sedan jag gjorde ett sådant här inlägg, så jag gör det nu :p

Måndag: Fotografering i skolan, Chiwago Vilar

Tisdag: Träning för Ellen

Onsdag: Chiwe joggas

Torsdag: Chiwe vilar, Hovslagaren kommer

Fredag: Chiwe joggas, tävlings förberedelser :)

Lördag: Tävling!!

Söndag: Uteritt för Chiwe!

Vad ska ni göra i veckan?

Kram Moa

kram Moa

Likes

Comments