Väldigt tidig godmorgon! Eller kanske väldigt sen god natt? Jag har sovit några timmar, men vaknade av att jag frös. Täcket hade glidit ner, så jag frös om armarna. Känns dumt att vakna för en sådan sak. Man kan ju bara dra upp täcket igen.
Vi promenerade med hästarna när vi var i stallet tidigare ikväll. Seco reds ju i måndags, då han egentligen skulle ha vilat, så jag bytte lite ordning på dagarna.
Det är många minus för tillfället, omkr -9 i stallet. Jag blir lite orolig för hästarna. Framför allt oroar jag mig för Secos mage. Han åt, drack och hade gått på toaletten normalt igår. Så egentligen ingen uppenbar anledning till oro. Men ändå. Kanske det som håller mig vaken?
Eller också är det alla pågående projekt som snurrar runt i huvudet. Jag arbetade mig vidare med en massa gårdsfrågor igår. Jag pratade med kommunen, Lantmäteriet, LRF, Hushållningssällskapet och säljaren. Jag sökte information om diverse frågor på nätet och jag skrev ett utkast till hyresavtal. Imorgon, eller idag, behöver jag komma vidare med ett arrendeavtal. Det ska jag köpa hjälp med, så jag ska inte skriva det från grunden själv. Jag behöver även ta tag i några struktureringsfrågor.
Och så började det röra på sig i budgivningen ang vår lägenhet. Buden ligger lågt, men det är såklart spännande bara att det börjar hända saker. Det är tydligen några till som vill se lägenheten, så vi ska ha visning igen på torsdag. Skönt att få en dag till ledigt först. Imorgon kväll, idag alltså, blir det städning igen. Men först ska jag försöka sova lite mer.
Godnatt!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Hmmm, veckans första dag brukar vara Secos vilodag. Men Seco var supertrött igår, så det blev bara 45 minuters skritt. Och han var väldigt pigg idag. Vi passade på att rida i några centimeters nysnö på utebanan. Superhärligt! Seco var pigg redan från början. Och som vanligt blir han piggare allt eftersom han kommer igång. Han var så nöjd!
Jag tänkte inte så mkt på det just när jag red, men det slog mig på vägen hem. Förut, så långt tillbaka som i sensomras, blev han lite piggare ute. Men inte alls som nu. Det går alltså framåt! Det är svårt att se förbättringen när man får en liten, liten bit i taget. Men han har faktiskt verkligen blivit både piggare och starkare. Vi gör rätt saker. Och det får ta tid. Ingen brådska. Bara väldigt skönt att få något slags bekräftelse på det jag tycker mig känna.
Snart sovdags, sov gott!
Kram

Likes

Comments

Jag har tydligen svårt att hålla fast vid den här rutinen... Men nu kör jag igen. Så här har det sett ut under veckan som har gått:

Måndag: Jag var tvungen att gå på ett möte så Frida promenerade m Seco i ridhuset.
Tisdag: Lia skrittade ut Seco i 40 min.
Onsdag: Jag red Seco i ridhuset. Det gick segt i början, men superfin efter ca 20 min. Red i ca 40 min med framridning och avskrittning. (Började ge Spöket AV-juice för magen.)
Torsdag: Kortare promenad med båda hästarna, 15 min.
Fredag: Seco stampade lite m frambenen när jag gjorde i ordning, inte helt nöjd, magen? Red på utebanan, mkt trav och galopp. Supernöjd häst och skrapet med frambenen var borta när vi kom tillbaka in i boxen.
Lördag: Frida skrittade ut 45 min och hoppade sedan med Seco. Vi kom till att lägga upp ett litet kryss på "långsidan" på sockerbitarna. Wihoo! Seco var trött från början, men blev piggare allt eftersom. Han är "bättre", eller mindre "dålig" kanske, på att hoppa än att gå på bommar på marken... Han tycker att det är roligt!
Söndag: Idag ska jag bara skritt ut med Seco. Får se hur lång tur det blir.

Nästa vecka tänker jag att den ska se ut så här:

Måndag: Kommer sent till stallet, promenad (aktiv vila).
Tisdag: Trimma lite i ridhuset.
Onsdag: Träna för Traudi (om lastbilen är lagad).
Torsdag: Lia rider. Besiktigar Fridas förhoppningsvis nya häst!!
Fredag: Utebanan om den är ok. (Om vi har en ny häst ska Seco byta hage den här dagen, så att Fridas nya och Seco kan gå ett par dagar i hagarna bredvid varandra och därefter flyttas ihop i en hage.)
Lördag: Skritta ut.
Söndag: Frida hoppa.

Kram

Likes

Comments

Hmmm, nu har jag gjort det man inte ska göra... Jag har tagit i för mycket för min stackars hälsena. Det är fortfarande något som krånglar sedan Spöket hoppade på min häl och hälsena. Vad har jag gjort de senaste dagarna? Frida var stalledig både torsdag och fredag, så jag hade båda hästarna två dagar i rad. Hästarna fick iofs bara en kort promenad på torsdagen, men Spöket fick sin långa promenad på fredagen. Och igår skulle jag bara "testa" att jogga igen... Dumt!!! Och sedan promenerade jag med Spöket för Frida red Seco. Där passerade jag uppenbarligen gränsen för vad hälen klarar av. Den gör nu ont i alla lägen. Det gör ont att gå, att stå, att sitta still och att ligga. Jag störs dock inte av den när jag sover, dvs jag vaknar inte av att det gör ont varje gång jag ska vända på mig i sängen. Så något lite positivt finns det. Jag får vila ordentligt på natten.

Hur ska jag komma vidare med det här? Det blir till att dra ner på aktivitetsnivån. Jogga är helt uteslutet. Att promenera med Spöket fungerar nog, bara jag inte gör det tre dagar i rad. Jag behöver få en vilodag mellan de lite längre promenaderna. Och så behöver jag nog anpassa Caspers promenader, så att de dagarna när jag går med Spöket får jag gå lite kortare med Casper. Och så försöka sitta lite mer still. Som är så svårt. I veckan som har gått har jag ju yrt runt som ett torrt skinn och städat, fejat, dammsugit, plockat och putsat. Fredrik ska städa idag och imorgon och efter det är det förhoppningsvis inte någon mer visning. Så då kanske jag kan dra ner på den aktiviteten också.

Det kommer att lösa sig, det är bara så otroligt tråkigt att få bakslag. Blä!

Hoppas att ni mår bättre!

Likes

Comments

Idag har det varit något slags snöstorm i Stockholm. Jag mockade, ströade och tog in hästarna, så att de fick torka och äta en stund innan jag skulle rida. Sedan fixade jag vatten och mat till dem.

Seco fick en tur på utebanan. Det var helt perfekt underlag: lite "mushig" is i botten och sedan ett tunt lager med kramsnö. Seco var supernöjd! Pigg, glad, frustade, sög tag i bettet och var helt enkelt väldigt nöjd. Vi travade och galopperade mycket. Han kunde till och med gå i form i galoppen idag!

Promenerade 45 min med Spooki. Hon var lugn och fin ända tills Lini och Agnes satte av i full galopp på stubbåkern. Då blev Spöket typ en vildhäst. Hon blåste ut genom näsborrarna, svansen stod rakt ut och hon for omkring som ett popcorn. Jag fick henne inte lugn förrän vi var nästan tillbaka i stallet igen. Galna lilla ponny!

En väldigt bra dag i stallet!

Tjing!

Likes

Comments

Idag har jag kommit överens om villkoren för att köpa en gård i Skåne! Galet! Vi har inte skrivit några papper än, så säljaren kan ju ändra sig och det kan gå i stöpet. Men vi "tog i hand" via telefon imorse. Så roligt!

Vi har haft tre förhandsvisningar av lägenheten den här veckan. På söndag är den "stora" visningen och på måndag är det eftervisning för dem som vill se den en gång till. Därefter hoppas jag att det blir budgivning och att vi kommer till avslut.

Det är så mkt som händer hela tiden, så jag har väldigt svårt att koncentrera mig på något annat. Och så har vi ju haft så många visningar här hemma, så att allt måste vara undanplockat hela tiden. Jag hinner knappt plocka fram min dator och mina papper, så är det dags att plocka undan igen.

Ha en trevlig helg!

Kram

Likes

Comments

Hej igen!

Jag kollade igenom vad jag pratade om senast. Jag skulle testa att jogga. Det gjorde jag. Jag joggade 2,5 km i långsamt tempo. Och fick ganska ont i hälsenan efter det. Idag är den typ ok... Så jag kan väl ge mig ut på ytterligare en kort runda snart. Jag gillar att låta det onda bli bra innan jag testar igen.

Imorgon åker vi till Skåne. Jag är så spänd på det, så jag undrar om jag kommer att kunna sova inatt?! Håll tummarna för oss. Tänk om det fungerar och löser sig! Sjukt spännande!

Vi fick bilderna på lägenheten från fotografen. Så otroligt fina!! Snart dags för visning och sedan är det bara att hålla tummarna för att någon vill köpa lägenheten.

När det gäller hästarna har jag tappat tempo litegrann. Jag bokade av träningen för Traudi förra veckan, för att jag inte hann (eftersom att jag var tvungen att städa). Nu är lastbilen på lagning, så det blir till att boka av den här veckan också. Istället har jag lekt och busat med Seco. Igår red jag ut en lång tur. Jag red ensam och Seco var pigg och tittig. Jag hade tänkt trava rätt mycket, men så fort jag gick över i trav blev han superspänd och tvärstannade för än det ena och än det andra. Det blev väldigt mycket skritt istället. Vi var ute i över 1,5 tim. Härligt!

I förrgår red Frida på bommar. Seco hade bara promenerat (fast ridits på promenad) med Spöket två dagar i rad, så han var jättepigg! Han var ok i skritt och trav på både en och två bommar. I galopp var han ok på en bom, men när vi la till så att det blev två bommar började han busa massor. Han rejsade mot bommen och hoppade typ jämfota över bommarna. Helt vild! Och väldigt glad! Roligt att se!

Idag ska Fredrik och Frida åka till stallet, för jag har ett sent möte. Så det blir bara promenad för Seco idag. Och imorgon rider Lia eftersom att vi åker till Skåne.

Vi hörs! Tjing!

Likes

Comments

Jag gillar verkligen att ha mål. I alla fall när allt fungerar som det ska. När det inte gör det är det istället lätt att bli stressad av målen. Som nu, efter att Spöket trampade på mig har jag inte kunnat jogga... Jag har missat en veckas träning!
Ja, jag vet, en vecka är egentligen ingenting. Och det är klart att jag är ”ursäktad”, när jag har varit skadad. Men jag tänker ändå på det. Imorgon ska jag ge mig ut på en kort runda för att testa hur det känns. Jag vill komma igång igen!
Godnatt!

Likes

Comments

Hej igen!

Vi jobbar vidare mot vår dröm att bo på egen gård. Killarna vill bo kvar i Stockholm i minst ett år, antagligen ett antal år, så vi måste börja med att hitta en mindre lägenhet som de kan bo i. Vi skrev på för en lägenhet på Kungsholmen i tisdags! Så var den pusselbiten på plats. Första, eller kanske egentligen andra, av fyra bitar.

Den första pusselbiten var faktiskt att sälja vårt hus på Husarö. Vi behövde börja med att minska ner på det vi hade, för att sedan omvandla det till en mindre lägenhet och en gård i Skåne.

Nästa pusselbit, nummer tre, är att sälja vår större lägenhet i Stockholm. Vi har anlitat mäklare och idag har det varit en fotograf här för att ta bilder till prospektet. Jag städar, städar, plockar, plockar, piffar och piffar. Det känns som om dammtrasan har vuxit fast i handen på mig. Och vart jag än vänder mig i lägenheten ser jag något som är smutsigt och som skulle behöva torkas av eller putsas. Puh! Nu är i alla fall fotografen precis färdig. Skönt! Nästa vecka ska det vara förhandsvisningar och i slutet av veckan vanlig visning. Så det blir till att fortsätta att piffa i ytterligare ett gäng dagar.

På tisdag flyger jag och Fredrik till Skåne över dagen, för att titta på en gård. Säljaren vill inte anlita mäklare, så det är ett något osäkert projekt. Jag gillar dock verkligen, verkligen gården och försöker "puffa" säljaren framåt så gott det går. Vi har anlitat en besiktningsman, som ska göra en överlåtelsebesiktning på tisdag. Om allt är hyfsat ok, blir det till att försöka få ett avtal på plats med säljaren. Så himla spännande! Gården är då pusselbit 4 i vårt pussel med få, men stora pusselbitar.

Håll tummarna för oss!

Tjing!

Likes

Comments

Jaha, det blir ju, som bekant, inte alltid som man har tänkt sig....
Måndag: vila, promenad som planerat
Tisdag: trimmade som planerat
Onsdag: tränade, som planerat
Torsdag: här började det strula. Martin tittade på Seco och tyckte att han kan vänta 1 v med att skos. Skor hästarna på onsdag istället. Jag masserade och promenerade Spöket. Hon blev rädd för ngt och hoppade jämfota bakåt/åt sidan. Och landade med sin ena framhov på min hälsena. Aj, aj, aj, aj! Seco skulle ha fått massage, men när jag hade gjort klart i stallet åkte jag hem. Jag kände hur foten bara blev mer och mer svullen. Åkte till akuten för att få skadan röntgad. Inga frakturer! Möjligtvis skada på hälsenan. Det gör man dock inget åt.
Fredag: Frida skulle ha ridit Seco på bommar. Men efter att ha legat i sängen i influensa i en vecka var hon inte i form för det. Jag vågar inte låta Seco stå pga hans mage och kylan ute. Jag ”red”, eller vad jag nu ska kalla det, i ridhuset. Jag kunde inte ta stöd i höger stigbygel och jag fick endast på mig muck boots. Well, well, Seco fick röra på sig i alla fall.
Lördag: skrittade, som planerat, bara lite kortare,35 min istf 60 min.
Söndag: Startade LB:3 som planerat. Inledde med kramp i vä ben, som fick ta all vikt fr mitt skadade hö ben. Blev bättre allt eftersom. Seco var pigg, för att vara han, och duktig. Jag red tyvärr väldigt slarviga vägar.😡 Inte tävlat sedan juni, väldigt ovan. När jag tittar på filmen ser jag tydligt hur krattigt jag red. Fick ca 53%. Jag som hade hoppats på omkr godkänt.🤪 Mkt kvar att jobba på, men härlig känsla. Roligt att vara på tävlingsplats med Seco!

Den här veckan ska se ut så här.

Måndag: promenad/vila.
Tisdag: trimma inför träning.
Onsdag: träning Seco och hovslagare.
Torsdag: Skritta ut.
Fredag: Lia rider.
Lördag: Rida ut.
Söndag: Frida rida på bommar.

Ungefär så tänkte jag mig att veckan ska se ut.

Likes

Comments