​Idag har det faktiskt bitit i kinderna lite lite.. Man är inte van vid att temperaturen går ner mot nollan. Vi har varit bortskämda med en väldigt mild och lång höst.

Ponnysto med föl står på stall och de små började skolan idag.

De får gå ut med mig en och en vilket är väldigt bra träning för de små.

Har varit i kontakt med tränare J1 som ska rida in Lykke åt oss och sen hjälpa till med löpande utbildning. Som det ser ut så blir det så att hon åker vid årsskiftet och då kör vi 8 veckor och sen kommer hon hem igen. 

MEN det hänger mycket på hur vädret blir. Med mycket snö och halka så skjuter vi lite på det.

Jag har tränat lite med lillvalpen så vi får se hur det går imorgon på kursen. Bara hoppas att vädret är bra, inte kul att vara ute i ruskväder.

/Dressyrkärringen


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Idag efter att ha jobbat klart så tog jag ett första pass på bandet, eller pass kanske är fel att kalla det snarare en liten promenix. Bra var att under tiden kunde barnen läsa för mig och vi kunde prata lite mer om texten än vad vi brukar göra. Trevligt och mysigt!

I övrigt har jag gjort en del kontaktövningar med Trick vilket var vår läxa från instruktören.

Vi har gjort väldigt korta pass dagligen och det vi får träna mest på är när han ska "be om lov" dvs ta ögonkontakt med mig innan han får ta en godbit jag har i handen.

Han har inte alls valt att göra det utan har snarare försökt både med tass och mun få mig att öppna handen.

Men idag äntligen så trillade polletten ner! Så duktig vår lille vovve!

Nu är klockan snart 22 och jag ska skynda mig ut och mocka åt ponnyflickorna samt ta in desamma för natten, därefter en snabbdusch innan sängen. 

/ Dressyrkärringen

Likes

Comments

Första blogginlägget, inte det minsta unikt i sitt slag med en sån rubrik. Men nu är det faktiskt så att det är mitt första inlägg så varför inte skriva vad det är? :)

Jag är helt ny på detta. Tanken är att ha en blogg där jag kan skriva lite dagbok. Jag har försökt så många gånger både i pappersform och på datorn men varje gång blir det knas dvs jag tycker det är kul tre gånger och sen glömmer jag allt.

Det är så mycket jag vill göra och komma igång med men tummen har suttit fast de senaste åren så det är ju helt otroligt att den inte permanent har ändrat färg. Men jag får trösta mig med att jag nog inte är den första och inte heller den sista.som lider av tummen i r**** syndromet.

Detta inlägg kommer inte bli så långt, då jag borde inte alls göra detta pga otroligt mycket jobb, men jag vill skriva NÅGOT så att jag är igång sen.

Kort om mig, 40 bast, tre barn, otroligt gott om skulle vilja och lika lite tid och väldigt många ursäkter. Idag har jag kickat igång med att försöka gå ner i vikt och komma igång med träning av mig själv

. Jag går också på kurs med vår lille valp. En helt underbar glad liten skit som heter Trick som är av rasen Engelsk Springer Spaniel.

Sen har vi ju hästarna, vi har ett par stycken av olika raser. jag föder upp i liten liten skala på hobbynivå.

Nu äntligen är tanken att försöka komma igång med ridningen. Jag har ridit ett par strölektioner igen och hoppas till våren komma igång regelbundet med privatlektioner och kanske kanske kunna rida dessa på egen häst till slut.

På bilden är två små blivande stjärnor hoppas jag, hoppavlade men som den dressyrtant jag är så är tanken dressyr. Eventuellt kan jag tänka mig att skutta över en grästuva eller annan liten ojämnhet i marken

Två ston har jag att börja med, ett connemarasto som är fyra som ska ridas in och ett halvblodssto som blir sex år som ska igång efter föl och skada. Lite tveksam dock till den sistnämnda. Kanske att hon betäcks istället. Nåväl det var ett första inlägg i alla fall. Hej så länge! / Dressyrkärringen

Likes

Comments