Hästfritt

Första kvällen i fjällen (uppmärksamma rimmet) idag. Bilen rullade in på parkeringen runt 18 och vi checkade stugan vi ska bo i. Jag har inte skrivit något om någon resa till fjällen men nu vet ni att vi är på skidsemester i fjällen. Det blir min första skidsemester någonsin. Spännande! Vi kollade in barnbacken också. Super spänd på att lära mig åka skidor.
Jag, pappa och min kusin åkte surfbräda till pulka typ. Jag har tappat namnet på dem men de liknar en surfbräda. Tror ni vet vad jag menar.
Nu har vi ganska precis kollat klart på sista avsnittet på säsong fyra av bron. Jättebra serie fast min favorit är fortfarande Stranger Things. Nu ska jag gå och borsta tänderna och krypa ner under täcket. Imorgon väntar den stora dagen, jag ska lära mig åka skidor.😅

Lovar er att ni ska få lite bilder härifrån imorgon.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Hästfritt

Godmorgon bloggen!
Vi var på en oväntat bra konsert igår faktiskt, kanske börjar lyssna på deras musik igen. 😉 Vi hade sittplatser men helst skulle jag vilja stå upp. Iallafall på konserter. Förra året i Malmö stod jag och pappa i Golden Circle och jag var lite ovan eftersom jag aldrig hade varit på en riktig konsert innan. Men det var kul. På sittplats måste ta så mycket mer hänsyn till folket runt om kring en och måste därav hålla all energi tillbaka. På horse show eller matcher sitter man oftast still, men det kan också bli rätt trångt och jobbigt när människor ska hålla på att böka med jackor osv. Men vi får inte glömma, det finns för -och nackdelar i allt. Konserten i sig var jättetrevlig. Häftigt med alla effekter de lyckats få in så bra tycker jag. Sen har Marcus och Martinus fantastiska sångröster trots att de bara är 16 år. Konserten får i betyg 10/10 av mig. Lika bra förra året också och det är underhållande även om man inte är ett jättestort fan av dem. Jag har dock inget emot dem, de är bra.

Knäppte några bilder. Ganska svårt att få till några bra men lite småklipp finns att hitta på min Instagram också.

Ni kanske undrar vart jag tagit vägen de senaste två veckorna. Jag har som jag nog inte sagt, haft jätte mycket med skolan. Nationella prov och andra prov däremellan samt inlämningar. Men nu är det över för ett tag, iallafall NP. Jag har gått på lov också, faktiskt redan för en vecka sen. Var sjuk hela denna veckan igenom så det var lite tråkigt. Men håll utkik här på bloggen så får ni hänga med på vad jag gör under sportlovet utan min fina Windor. Saknar honom redan. <3

Likes

Comments

Okategoriserade

Godkväll kära följare! Nu har jag precis hoppat in i bilen igen (!!) efter en 7 timmar och 40 minuters resa upp till Stockholm. Vi fixade oss snabbt och åt middag när vi kom fram. Nu styr vi mot Globen och Marcus och Martinus moments tour. Jag är själv inte ett så jättestort fan av deras musik eller dem längre, men min söta kusin ville gå med mig och vad gör man inte för honom.
Windor har varit superpigg och jätterolig att rida senaste veckan eller i princip hela senaste månaden. Han är lite den typen av häst som bara gör det man ber honom om. Eller han ÄR den typen. Alltså har han nästan ingen egen motor alls och det gör det betydligt svårare och jobbigare att jobba med en ponny eller häst som man måste tänka på att driva framåt hela tiden.
Driva hela tiden eller hålla hela tiden?
Svaret är mycket enkelt, det sistnämnda. Även om det kan bli jobbigt till slut så är det definitivt roligare att rida en häst med mycket motor.

Windor får vila under tiden vi är borta så jag ser fram emot att sitta upp på honom när vi väl är hemma i Skåne igen.

Tror Windor är lycklig över det fina vädret och att lite av hans bus kommer därifrån. 😜

Likes

Comments

Snart drar vårsäsongen igång för våran del. Planen är att rida för stadiga rundor och kval till SM. Kvalgränsen har höjts från och med 2018 så det gäller att rida bra. Jag och Windor har ett roligt år framför oss vilket också lutar mot att det blir vårat sista år på den här nivån tillsammans. Därför ska vi rida så det ryker året ut och jag ska bara njuta av att sitta med en sån fin ponny som jag har. Han lär mig så mycket hela tiden och jag kommer verkligen att förvalta det på bästa sätt. Likasom jag kommer förvalta Windors välmående.


Windor har jobbat på bra och blir bara finare och finare. Han kommer nog göra sina bästa starter detta året. Vi får hoppas på det iallafall. Jag tror Windor är lika taggad på att tävla som jag är. 

Let’s 2018 begin! 🍾🐴⭐️

Likes

Comments

Träning


Programträning är något av det bästa jag vet. Man får ut hur mycket som helst av det. Jätte nyttigt att träna program när man kan göra dem här felen som inte får hända på tävling. Checkar av vart man är för att sedan kunna träna vidare med alla moment. Sen att kunna ha någon på marken som tittar noga och hjälper till med att korigera det som syns bäst från marken är super. Bästa känslan när de programdelarna man haft svårt med, sitter efter en massa träning.

Efter uppridningen och hälsningen vet Windor exakt vad han ska göra. Han är en proffessor som vägleder mig på alla sätt och vis.

Galoppendelen är vår starkaste del. Traven blir lätt lite mesig och Windor travar inte lika bra på tävling som han göra hemma. Jag håller på att experimentera men traven för att veta hur jag bäst plockar ut det bästa av den på tävling. Vi trixar lite med framridningen också, men jag tror vi har ett fungerande upplägg för det.

Windor fick springa igenom en LA:P1 hemma för att komma igång lite lätt och det gjorde han bra. Det är bara jag som ska hinna tänka lite när jag går ner på kort barna. Numera rider jag ju i princip alltid på lång bana men när kort bana väl gäller är det viktigt jag tänker halvhalt oftare då det blir kortare transportsträckor med. Men det där knäcker vi ganska snabbt och vi har hur kul som helst på banan oavsett kort eller lång.

Snart är det dags att pryda banan med vitt staket och blommor. 😃😃​

​Foto: Emmy Löfvall

Likes

Comments

Träning

Windor är sååå fin just nu! Väldigt eftergiven och arbetsvillig. Dem blir så mycket lättare att arbeta med och utföra momenten på när de är lösgorda och går eftergivet på tygeln. Windor faller gärna tillbaka i tävlingsform och blir hög i nacken när man fått honom rund på tygeln. Rider jag med hård hand händer samma igen. Får jag honom ordentligt lösgjord, mjuknar i handen och rider med mycket säte så stannar han i den runda form jag vill ha honom i. Han får ridas i tävlingsform en gång i veckan bortsett från tävling dårå. Resten varierar jag, ena dagen rund i formen när han jobbar ordentligt och när han bara joggas får han oftast springa lite lång och låg.

Jag har jobbat väldigt mycket med gas och broms på sistone. Gasen funkar, no problem. Men när man får igång honom ordentligt så vill han gärna flasha runt med sin flashiga trav, istället för att arbeta lugnt i arbetstrav. Därför är det viktigt att han kan stanna kvar i den samlade traven tills jag säger till att han kan trava på. Jag försöker också här att inte ta ut så mycket av traven på träning utan spara det till tävling och programtidningar. För traven är lätt vår svagaste sida PÅ TÄVLING. Hemma går traven galant. Men jag känner att jag får mer och mer koll på den vilket är skönt. Toppar honom inför tävlingssäsongen som snart drar igång. Lång, både höst och vinterträning. Snart är vi tillbaka på tävlingsbanorna!

Likes

Comments

Mina hästar

Windor ( vom Gwick ) är en holländsk ridponnyvalack e. Whinny Jackson. Han är en smäcker liten dressyrponny som från början var avlad till att gå hoppning. Jag tog över tyglarna på honom i Mars 2016 efter Amalie Emmoth. Innan han kom hit till Sverige, sprang han på dressyrbanorna i länder såsom Frankrike, Schweiz och Danmark. Sen har han alldeles säkert fått visa upp sig i fler länder än så.

Windor är en glad och arbetsvillig ( för det mesta ) ponny som gör allt för sin ryttare. Väldigt okomplicerad och snäll att ha och göra med. Han har gjort mycket i sina dar och bär med sig en massa erfarenhet och lär mig massa nytt varje dag. Han ger en superfin ridkänsla och han är rolig att arbeta med.

Vi har haft två väldigt svajiga år gällande resultaten. Men jag har fått mer erfarenhet och rutin på tävlingsbanorna och lärt mig otroligt mycket. Vi startade i Juni 2016 med en LC:2 där vi placerade oss näst sist ( om jag inte har fel ) på 59%. Därefter Dagstorps Ponny Derby där vi gjorde bättre ifrån oss. Sen var vi på ett par till lokala tävlingar innan vi slog till med storvinst både med laget och individuellt i Div ll! Resten av året plockade vi en del vinster och placeringar i LC/LB och precis i slutet av året debuterade vi LA:1 på 69% och vinst där med. Vi gjorde våra kval till nationellt i slutet på Mars 2017 på Hästhagens OBS tävlingar vilket var första meetinget ( första tävlingen dessutom pga skador osv ) för året. Helgen därefter åkte vi upp till Willands och gjorde vår debut i nationellt efter en lång vinter av träning. Sen har det gått lite upp och ner. Sista tävlingen för 2017 vart tyvärr redan i Augusti, Jönköping Summer Dressage ( pga skador och sjukdomar där med ). Men nu är vi back on track och hoppas att det håller i sig nu. Windor känns finare än någonsin.

Mina planer med Windor 2018 är att rida honom året ut och skaffa mer rutin på de stora banorna. Han lär mig så otroligt mycket och det vill jag att han ska göra året ut. Sen får han vara Done med jobbet. Tills dess tränar vi mot SM och sen får vi se vad året har att bjuda oss på.

Likes

Comments

DressageJordan

Mitt namn är Jordan Westerlund och jag är en 12 årig dressyrryttare som tävlar ponny på elitnivå. Jag är en målmedveten och ambitiös tjej som brinner för min sport.
I stallet just nu har jag en äldre läromästare, Windor vom Gwick ståendes för att hjälpa mig upp i toppen. Windor är en holländsk ridponnyvalack som gjort allt en liten smäcker dressyrponny kan göra. Han har tagit flera ryttare på en lärorik och underbar resa och fick sedan titeln som läromästare åt mig. Än så länge har vi haft två väldigt svajiga år. Vi har hunnit samlat på oss vinster och placeringar i de regionala klasserna och ridit nationell FEI på dryga 66%. Vi har varit på ett flertal meetings som har sträckt sig ända upp till Jönköping. Vi har också fått medverka i Globus Sports reklamfilm vilket har varit helt magiskt. Länk till den här, https://www.youtube.com/watch?v=4Ot3J-eDOmw.
Det här året satsar jag på att genomföra stadigare rundor uppe i FEI klasserna med Windor och debutera i kür. Vi vill prestera så bra som möjligt på SM i Juli. Till hjälp har jag Amalie Egholm Hebsgaard som är bästa tränaren på alla sätt och vis. Själv har hon många internationella starter och mästerskap bagaget såsom EM och NM. Hon är till stor hjälp och hon är bara så bra. 

Mitt mål med ridningen är att få allt att se så enkelt ut som möjligt med hjälp av en mjuk och följsam ridning och med en bra attityd. På vägen dit vill jag bara njuta och ha kul.

Hoppas ni vill följa med på min resa mot toppen vilket ni också kan göra på min instagram, http://instagram.com/dressagejordan.

Likes

Comments