Veganska salted caramel bars

Innehåller affiliate-länkar

Gudomligt goda salted caramel bars

Dessa salted caramel bars är ett måste att ha hemma i frysen! De är helt gluten och mejerfria samtidigt som de har mycket smak. Ett tips är att lägga i carameldrops (länk) ifall du vill medföra mer caramel smak. Du kan även använda kakaosmör istället för kokosolja till chokladlagret. Hur som helst tycker jag att du ska välja en kokosolja med neutral smak, ifall du inte gillar kokos (vilket inte min sambo gör). Hoppas du gillar dessa salted caramel bars lika mycket som jag gör <3

Inlägget är i samarbete med herbalstore.se där hittar du deras fantastiskt goda coconut jam :-)

Ingredienser

Allt fetmarkerat är länkat 😘

Botten:

2 dl mandelmjöl
1 dl kokosmjöl
4 msk raw agave sirap
1 msk kokosolja
3 msk jordnötssmör
1 nypa salt

Caramel lagret:
200 g färska dadlar
2 msk kokosolja
1 krm vaniljextrakt
2 msk coconut jam
3 msk glutenfri havredryck
3 krm salt

Chokladlagret:
7 msk kokosolja
1 msk coconut jam
1 msk raw agave sirap
10 msk raw kakao

Gör så här

1. Kärna ur och blötlägg dadlarna minst 2 h
2. Blanda ihop alla ingredienser till bottenlagret
2. Tryck ut smeten i en form
3. Mixa dadlarna till en härlig smet och rör sedan i resten av ingredienserna
4. Bre ut smeten över bottenlagret och ställ formen sedan i frysen ca 1 h
5. Smält kokosoljan och rör sedan i kakao, agave sirap och coconut jam. Bre sedan ut chokladsmeten över kakan

6. Ställ i frysen ca 1 h, dela sedan upp kakan till bars och servera 😘

​Vegan salted caramel bars

Bottom:
2 dl almond flour
1 dl coconut flour
4 tablespoons raw agave syrup
1 tablespoon coconut oil
3 tablespoons peanut butter
1 pinch of salt

Caramel layer:
200 g fresh dates
2 tablespoons coconut oil
1 ml vanilla extract
2 tablespoons coconut jam
3 tablespoons of gluten free oat milk
3 ml salt

Chocolate layer:
7 tablespoons coconut oil
1 tablespoon of coconut jam
1 tablespoon raw agave syrup
10 tablespoons raw cocoa


1. Soak the dates for at least 2 hours
2. Mix all the ingredients into for the bottom layer
2. Push the batter into a mold
3. Mix the dates to a lovely batter and then stir in the remaining ingredients
4. Spread the batter over the bottom layer and put the mold in the freezer for 1 h
5. Melt the coconut oil and then stir in the cocoa, agave syrup and coconut jam. Then spread the chocolate mix over the cake
6. Place in the freezer for 1 h, then divide the cake into bars and serve at room temperature 😘

Gillar

Kommentarer

IP: 2a01:4f9:4a:2e8d::2