Vegansk proteincheesecake

Proteincheesecake

En fantastiskt färgglad och god vegansk protein cheesecake som är smaksatt med vanilj! I kakan användes ett vegetabiliskt protein med vaniljsmak från MyVeggies. Pitayapulvret ger kakan en härlig knallig rosa/lila färg och det är dessutom fylld med C-vitamin, vilket gör att cheesecaken är fylld med proteiner och vitaminer! Helt klart en perfekt hälsoboost nu under vintern (det är redan snö här).


Detta är ett inlägg i samarbete med starkvegan.se och just nu får du 15 % på hela sortimentet, november ut, på starkvegan.se om du anger koden “Dreamspo” enjoy <3



Ingredienser

Bottenlagret:

1 dl kokosmjöl
1 dl mandelmjöl
4 msk neutral kokosolja
1,5 msk agavesirap


Fyllning:
3 dl blötlagda cashewnötter
2 msk pitayapulver (länk)
30 g vegetabiliskt proteinpulver med vaniljsmak (länk)
2 msk agavesirap
1 krm vaniljextrakt

Gör så här

1. Blötlägg cashewnötterna över natten

2. Blanda de torra ingredienserna till bottenlagret och tillsätt sedan agavesirap och kokosoljan
3. Häll bort vätskan från cashewnötterna och mixa dem till en krämig smet.
4. Blanda sedan i protein- och pitayapulvret försiktigt med en slickepott
5. Häll sedan i vaniljextraktet och agavesirapen, rör om ordentligt.
6. Tryck ut bottenlagret i en form med löstagbara kanter
7. Häll i cashewfyllningen och ställ sedan in cheesecaken i frysen i minst 2 timmar.
8. Servera!

​Protein rich vegan cheesecake

A fantastically colorful and tasty vegan cheesecake packed with protein flavored with vanilla! The recipe includes a vegetable protein with vanilla flavour from MyVeggies. The Pitaya powder give the cake an impressive pink/purple color and has the added benefit of being packed with Vitamin C. This makes the cheesecake completely packed with protein and vitamins, giving you a perfect boost this autumn.


Ingredients:

The bottom layer:
1 dl coconut flour
1 dl almond flour
4 tablespoons of neutral coconut oil
1.5 tbsp agave syrup


Filling:

3 dl soaked cashew nuts
2 tablespoons of pitaya powder
30 g vegetable protein powder with vanilla flavor
2 tablespoons agave syrup
1 ml vanilla extract


Directions

1.Soak the cashew nuts overnight

2. Mix the dry ingredients for the bottom layer and then add the agave syrup and coconut oil

3. Drain the liquid from the cashew nuts and mix them into a creamy batter

4. Mix in the protein and the pitaya powder into the cashew batter carefully using a spatula

5. Add the vanilla extract and the agave syrup into the cashew batter, stir thoroughly

6. Press the bottom layer into a mold with a removable bottom

7. pour in the cashew batter and let it set in the freezer for at least 2 hours

8. Serve!


Gillar

Kommentarer

amandadellien
amandadellien,
Den där ser ju otroligt god ut!
nouw.com/amandadellien
IP: 2a01:4f8:231:4528::2