Proteinrika kladdkakemuffins med pepparkakssmak

Innehåller affiliate-länkar

Veganska proteinrika kladdkakemuffins med pepparkakssmak

Låt oss tjuvstarta julen lite tidigare, (för jag har längtat hela året efter pepparkakor). Kryddorna är verkligen så välbalanserade och det är helt klart det bästa bakverket om du frågar mig. Därför kommer nu en liten twist på det, kladdkakemuffins - hur gott? De är dessutom lite mer proteinrika, glutenfria och veganska. Hur bra? Det är en fantastisk smakkombo av härlig choklad och pepparkaka. Receptet passar perfekt till adventsfikat (eller tjuvstarta redan nu, jag lovar att inte berätta för något) ;)

Ingredienser

1 dl valfritt proteinpulver med vaniljsmak
1 dlkokossocker
50 g mjölkfritt smör
100 g sockerfri choklad
1 tsk bakpulver
1/2 dl rismjöl
1,5 msk chiafrön + 4 msk vatten
1 tsk äppelcidervinäger
1 msk pepparkakskryddor
1 nypa salt

Valfritt:
Toppa med sukrins variant av sockerfritt florsocker

Gör så här

Ugn 175
Gräddtid 15 min
Totalt: 9 muffins


1. Blanda chiafrön med vatten och låt de stå och svälla, gärna 30 min
2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke
3. Smält smöret tillsammans med chokladen
4. Blanda i chokladblandningen med de torra ingredienserna
5. Lägg sist i chiafröna och blanda om med en slickepott
6. Klicka ut ca 1/3 av muffinsformen med smet och grädda i mitten av ugnen i 15 minuter
7. Låt svalna och servera sen med en kopp glögg ❤️

Valfritt:
1. Klipp valfria former i ett papper
2. Pudra med sockerfritt florsocker
3. Plocka bort formerna med en pincett

Gillar

Kommentarer