Enya Lee #26

Vid middagsbordet på tisdagen berättar Effie att det har kliat över nästan hela kroppen under dagen och hon hade inte kunnat fokusera på lektionen. Alex och Enya märker att hennes panna är varm och hennes kropp är full med röda prickar. Precis när de ätit upp följer Effie med Enya till doktorn.

Av doktorn har de fått medicin som hon ska ta. Innan Effie går och lägger sig berättar hon för Eva vad som har hänt. "Jo du Eva Enhörning. Jag har blivit sjuk och du borde inte vara så nära mig ifall du inte vill bli smittad". Sedan ställer hon enhörningen ute i hallen istället. Enya hjälper Effie med medicinen, sen nästa morgon känner hon sig lite friskare och kan gå till skolan.

Nästa dag i skolan hör Effie att några barn snackar om "Det rika kvarteret". Ett område där det är fina stora hus och rika snobbiga tanter. Efter skolan går Effie av bussen några hållplatser innan och bestämmer sig för att gå ut på ett litet äventyr i det "rika kvarteret"!

Vid ett staket får hon för sig att gå över staketet och sno lite äpplen. Men precis när tanken slagit henne stannar Alex bil på gatan och ropar att hon ska hoppa in. "Typiskt!", tänker Effie. 

Gillar

Kommentarer