Tankar om 80-talister, i det stora hela är rykten jag upplevt att 80-talister är curlade latmaskar. Tidigare har jag hållit med; med undantaget mig själv. Men ack så dumt av mig, alla unga oavsett födelseår, har njutit av livet! Att dem som istället för utbildning jobbar och reser, eller inte jobbat och tänker, en tanke om att skapa sitt liv efter förmåga och vilja. Mycket tankar går till detta, på dessa vänner & bekanta som gått en annan väg  (en väg som för äldre tycks vara latmask)då jag helt gått en annan väg som sedan straffat mig med en utbrändhet som jag inte kan styra. Jag gick istället för resa och nöje direkt in i vuxenvärlden, jag kämpade hårt och lämnade aldrig jobbet på jobbet, läste ständigt på. Fritidsintressen jag haft försvann, tidsnog även vänner och jag satsade på "karriären i landstingpyjamas".

Nu efterhand, måste jag successivt lära om och fokusera på saker jag mår bra av, trots att mitt jobb betyder mycket  (hade sagt allt för några månader sedan) så måste jag snäppa ner och satsa på jaget.

Det jag lärt mig av läxan är att dem som tog tid på sig, att fundera... resa eller bara vara nöjd vunnit högsta vinsten. För att kämpa i blindo mot krav som inte finns eller uppskattas lösas inte.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Det brukar kallas att gå in i väggen, ett uttryck jag inte förstod innan, men som det sägs är ettuttryck närmare sanningen, att gå rakt utför ett stup. Jag såg som många andra ingen vägg, jag kände ingen krasch, det tog aldrig stopp. Plötsligt tappade jag bara fotfästet och tappade jaget.

Det är den där helgen i början av maj när jag blev förkyld för sjätte gången på 4 månader, jag ringde vårdcentralen för att jag inte kunde sluta gråta. Läkaren sjukskriver mig direkt.

Hela mitt vuxna liv har jag gjort det jaget velat och kämpat för att vara välbildad, kämpeduktig och ambitiös. Maxtempo! Men hur länge orkar kroppen?
.

Nu först vet jag, jätte länge! Det började långt innan men har skylt mycket på sorken som infekterade mig för 3 år sedan, sorkfeber, sjukaste sjukdommen som jag inte ens önskar de värsta, var sjuk hela min semester och istället för att lyssna och vila, körde jag bara på. Sedan dess har bakterier och virus lätt tagit fäste med infektioner likt en menstruationscykel varje månad. Har jag lyssnat? Nej!
.

Åren går och jag kör i ett, satsar på de jaget vill.. men på senare tid utöver återkommande infektioner har dagligt kroppsligt lidande i form av feber, att jobba med kroppstemperatur 38.5-39 blir naturligt, daglig hjärtklappning med bröstsmärta, domningar, yrsel och enorm trötthet men saknad av sömn och plötsligt ställs kroppen på standby. .

Att ge allt, vara ständigt på G, lära och vara bra är vad viljan vill men när kroppen inte orkar, att inte orka är ett lindrigt ord, när kroppen saknar förmåga är närmare sanningen, och man bara gråter är nedstämdheten ett faktum. Att bara kämpa vidare är vad jag vill men kroppen är inte med mig. Att inse att förutom en kropp som inte fungerar så saknas de jaget jag engång kände så väl. Jag kämpar så hårt för att se ut som "vanligt & vara" som vanligt och en kort stund av att fejka "jag" är direkt utmattade. .

Att vara "utbränd" och klivit ut för stupet är inget jag självvalt, det hände när jag slutade lyssna på min kropp.

Likes

Comments

mitt tillstånd är verkligen som en berg- och dalbana. Vissa dagar ork och då känner jag igen den person jag tidigare var, pigg, alert och arbetsför, dom dagarna älskar jag men jag tycks använda min energi fel och straffas senare, tror de senaste 4 dagarna varit "straff" för att jag bara "kört på". Måste försöka hitta min balans för att ha energin på en normal nivå och slippa dessa dalar. Men hur svårt är det inte? När man verkligen vill, då kämpar man.. bara så jobbigt att man sedan ska få igen.

I helgen åker vi iväg på en efterlängtad inlandettur, till skogen, vattnet och tystnaden. Där man verkligen kan andas ut och njuta. Ser så framemot det.

Knåpat på min Må-bra lista och här är några saker jag vill och önskar jag kan unna mig själv;

- Avkopplande resor (behöver inte vara långt bort och inte dyrt, om än en utlandsresa vore awsome).
- Bio besök (kommer inte ihåg sist jag var på bio)
- Äventyrsbad la familia.
- Träffa vänner för en god lunch inklusive vin  (vin lunch känns lite extra semesteraktigt)
- Träningskort och 3 härliga pass i veckan (inte stressade tokträningspass, utan avkopplande pass och simnning - som en mindfullness)
- Vara ute mer

Hur går det då med min egna modifierade LCHF ?
Tja, det går siochså, främsta anledningen till detta är att jag gjort LCHF tidigare och blev jätte pigg samt att jag nu i månader levt på fet mat, godis och magen är liksom stor som ett hus och har inget stopp, äter enorma mängder och mår inte bra, blir trött, illamående och har ofta magsmärtor. Sockerchockerna gör att jag känner mig omtöcknad. Idag är iaf en dag som jag är jätte hungrig men illamående så jag saknar helt aptit, mest sugen på ett fett maxmål. Men nu kokar jag en kronärtskocka med massa buljong och smör perfekt när man är lite förkyld.

Likes

Comments

Onsdag och vaknar trött som få, saknar så att vakna utvilad.

Idag ska jag inte gör något annat än vila, för igår var ingen bra dag och nattens sömn blev sisådär. Många tankar som snurrar och uppvaknanden. Det som gör mig rädd är att jag inte ska få tillbaka "min hjärna" vara sådär Alert, glad och uthållig, som jag engång var. 

Ska försöka jobba på min Må-bra lista och verkligen satsa på att göra sådana saker som skapar energi.

Nu ska jag ta mig en fet-kaffe och kvicka till, fet-kaffe; kaffe, pyttelite smör och en tsk kokosfett & grädde. Låter jätte äckligt men inte så farligt, rätt smaklöst mest gräddsmaken som framhävs och perfekt för mig som alltid varit urusel på frukost, man håller sig mätt utan problem fram till lunch på 2 koppar.

Likes

Comments

så var första dagen med modifierad LCHF gjord, firar att jag klarat den utan större ansträngning (inte så stort sockersug som jag tänkte mig) med några små klunkar torrt rött vin i soffan med maken framför Idol.

Dagen har måendemässigt varit ganska jobbig, min hjärna är så trött. Psykolog besöket gick sådär, svårt att koncentrera mig längre stunder och hängde inte riktigt med i hennes resonemang blir en funderare när hjärnan är i bättre shape. Hoppas på en bättre dag imorgon med mindre hjärntrötthet.

Hemma igår och idag för lite förkylning och denna enorma trötthet som slagit i mig, jag jobbar trots allt bara 50 % men just nu, sedan helgen känns det som jag är tillbaka på ruta ett, och jag vill verkligen inte blir heltidssjukskriven igen. Hoppas det bara är några dåliga dagar så jag orkar kämpa vidare, hade som förhoppning att jag snart skulle kunna gå upp i arbetstid men tji fick jag.

Nu ska jag strax krypa i säng och hoppas på en natt utan massa uppvaknanden, och framförallt en piggare version av mig imorgon.

God natt 😘

Likes

Comments

Då har förmiddagen gått åt till städning som jag normalt sett pysslar med dagligen men sedan i torsdags har jag inte rört ett finger. Men nu är det gjort. Dagens lunch blev en omelett med stekta champinjoner tapas way (vitlök och chili), bacon och philadeldia plus en härlig sallad. Jösses vad mättande, brukar normalt sett kunna äta hur mycket som helst, finns som inget stopp, gärna lite sötsaker efter en monstermåltid också. Men nu är jag verkligen helt nöjd. Solen skiner ute så ska försöka ta mig ut på en promenad (brukar i regel sluta med att jag sitter inne, fast jag egentligen vill ut) innan jag har psykolog besök.

Likes

Comments

Första inlägget och första dagen.
Idag startar ett nytt kapitel i mitt liv. Där mitt främsta mål är att må bra. Startade morgonen lite stressigt, som vanligt men solen skiner och jag är peppad på förändring från insidan - ut. Träna och bygga upp mig själv som den person jag faktiskt är inte den person jag alltid kämpat för att vara. Den person min kropp inte orkar vara. Mitt mål är som sagt inte att bli smal och orka mer än förut, målet är att känna mig bra precis som jag är.

Sedan kraschen eller sedan jag gick in i väggen har mitt sockerberoende stigit och äter i princip vad jag vill när jag vill, mår jätte dåligt av alla dessa sockerchocker och har bestämt mig för att avsluta genom att starta en lite modifierad version av LCHF - där socker inte ingår.

Jag har påbörjat en kamp inom mig där jag försöker släppa alla mina prestationskrav men det är en tung väg som ständigt går upp och ner. Jag försöker i nuläget prioritera min Må-bra lista och inte tänka så mycket (vilket är jätte svårt).

min Må-bra lista:
- Läsa (annat än jobbrelaterade saker!)
- Lång avkopplande dusch/bad.
- Cykla.
- Lyssna på musik.
- Promenad i vacker miljö. 
- Utelek med min dotter.
- Ett gott glas bubbel & tapas tillsammans med min man.

Likes

Comments