Header

Vardag, Nalle

Så drar en ny vecka igång. Vi började den med veterinärbesök som vanligt. Nalles öga har bråkat i över en månad nu. Nästa vecka blir det nedsövning om inte denna behandling hjälper. Jag vill ju inte söva ner en hjärtsjuk hund som dessutom en gång fått hjärtstillestånd under en nedsövning. Det är bara att be och hoppas.
Nu blir det lite jobb och sen tandläkare. Efter det kvällstur. Ha en fin måndag.

Bloggaa matkapuhelimesta - Nouw:lla on ehkä Suomen paras blogi-sovellus - Napsauta tästä

Likes

Comments

Vardag

Nu har jag äntligen bestämt mig att på allvar hålla mig borta från Facebook. Vi ska se hur länge det håller i sig. Blev bara så himla trött på allt, så nu testar vi så här. Min ablogg-inlägg kommer ju dit automatiskt, men det gör ingenting.
Igår var jag på en snabbkaffe hos Krista, som fyller år idag. Onnea muru. Kristas födelsedagar har jag firat typ ända sen hon fyllde 20 och kom in på Puuteri (?) tror jag stället hette då. Alltså vi är gamla!!

På fredag hade jag en jättemysig och annorlunda eftermiddag med finaste Niina. Vi var på konstmuseet i Åbo. Dom har just nu en specialutställning av Rut Bryk. Namnet sa mig inget, men blev intresserad och borde kanske läsa på lite. Vi satt förs på deras urmysiga cafe i en timme och sen fick vi faktiskt nästan två timmar spenderade på museet. Mina vänner är något av det bästa som finns.Likes

Comments

Böcker

Jag har alltid älskat att läsa. Sen jag lärde mig läsa som sexåring har jag plöjt igenom ett stort antal böcker. De senaste åren har some tagit allt för mycket tid från just läsandet. Iår bestämde jag då att iår *ska* jag läsa, och gick igen med i Helmet-lukuhaaste. Nu då man får boka böcker gratis använder jag det systemet jätteflitigt, och har en hel hög böcker att ta i tu med hela tiden.

Mikko och jag var passligt på kryssning i förrgår, för jag hade precis fått hem Den svavelgula himlen och jag hade tid att sträckläsa. Den var SÅ bra! Nånstans läste jag att den inte skulle varit lika bra som hans tidigare böcker, men det håller jag inte med om. Den var Super.

I bokutmaningen finns rubriken "En bok som börjar en serie", och tack vare alla aktiva läsare hittade jag två finska författare, Eppu Nuotio och Kirsti Ellilä. Skojiga vardagliga böcker som jag sträckläst. Ska precis börja med Pelastusrenkaita som är nr 2 i Elliläs lilla serie om en kvinnlig präst.

Här kommer en boklista som jag snappade upp på nätet:

Böcker för mig är:Likes

Comments

Jag bestämde mig för att testa med att börja blogga här istället. Gick så praktiskt att flytta gamla bloggen hit dessutom. Så nu kör vi, jag ska försöka vara flitig med denna nu.

Likes

Comments

Dagarna rullar på som vanligt. Nalles hjärtmedicin, Nalles ögondroppar minst 6 ggr/dag, mata hundarna, jobba, tvätta,dammsuga, rasta egna hundar, Nalles hjärtmedicin, Happys ögondroppar 2 ggr/dag, mata hundarna, handla, laga mat, försöka hålla kontakt med vännerna ens via mese.
Jag har läst ganska mycket denna månad, till min stora glädje. Gick med i bibliotekens Helmet-läsutmaning och har fått massor med bra boktips därifrån. Igår fick jag äntligen hem Kjell Westös senaste roman. Om den är lika bra som de förra kommer jag att sträckläsa den.
Ikväll far Mikko o. jag på en 24 h.s kryssning. Det behövs kan jag tala om.

Likes

Comments

Förra veckan den här tiden var jag i härliga London. Längtar tillbaka. Det var definitivt ett ställe jag vill resa till pånytt.
Här hemma är vardagen i gång, jag hann inte ens landa ordentligt innan allt rullade igång igen.
På onsdagen var vi i simhallen. Dom hatar att simma, men det gör så bra för deras muskler. Vi har haft sån tehotreeni hela vintern, gör långa promenader i svår terräng.
Sunny fick ändå bara VG igår på utställningen. Efteråt kollade jag att nästan alla andra i klassen också fick det, tom i championklassen var det 2 VG så då var det ju ok. Lucky var jag helt 100% på att det blir samma resultat men nope, han fick sin Ecxellent. Duktig pojke.
Har även hunnit med veterinärbesök och alfakurs och gymträning och utställningsträning. Denna vecka lär inte bli lugnare.
Ska försöka göra ett ordentligt inlägg om London i nåt skede. Ha en fin måndag.

Likes

Comments

Sitter på kaffe och väntar på min sminkkurs som börjar kl 11. Kristiina är just nu på sin. Jag spenderade tid på loppmarknaden och nu sitter jag då här på en latte.
Hade från början tänkt gå på krigsmuseum idag, men jag blev så förälskad i Covent Garden så jag skippar det. Jag vill strosa runt, gå in i små butiker och njuta av stan.
Sminkkursen ja, det är en 30 min snabbis, gratis dessutom. Det fanns olika kategorier att väljä, min heter "Se mindre trött ut". Ska satsa på en ordentlig foundation därifrån sen.
Ha en fin dag.

Likes

Comments

Jag bara älskar den här staden! Att jag är nöjd att jag bestämde mig för att åka med hit.
Igår startade vi 7.30 från Helsingfors och vi var framme 2 h o. 40 min senare.
Vi var helt superduktiga, lämnade väskorna på hotellet och promenerade sen 15 kilometer!
Vi såg det man ska se och lite till. En del minnesmärken, Buckingham palace, Big Ben, parlamentet, Downing street, Trafalgar osv.
Picadilly circus och China Town gjorde mest intryck på mig. Picadilly var så...London. Vi gick på pub. Vi åt vitenamesiskt.
Idag var vi på British museum och efter det shoppade vi (eller jag) loss på Primark. Jag hade inte tänkt handla och i varje fall inte 4 pyamasar men...Efteråt hamburgare på Five guys och det var en höjdare. Vi hade tänkt göra nåt ännu idag, men sängen vann. Blir en tidig kväll, och imorron väntar Covent Garden.

Likes

Comments

Eftersom 2017 gick till historien som ett av de sämsta åren ever, tänker jag försöka göra det bästa av 2018. Har för övrigt min årskrönika på hälft ännu, bara för att jag inte orkar tänka...
Men jo, det nya året har kört igång med fart.
Laser åt Nova, simhall med hundarna, utställningskurs, långa jobbiga promenader i skogen för att träna hundarna, och gym för mig själv. Det ni. Ryggen är så dålig nu att gymet är ett måste, vare sig jag vill det eller inte.
Men, ikväll far jag till Helsingfors över natten och imorron flyger Kristiina och jag till London på ett långt veckoslut. Känns otroligt. Jag som i ca 35 år trodde att jag inte gillar att resa nånstans. Men man ändrar sig märker jag. I år ska jag definitivt resa, och då talar jag inte om utställningsresor till Baltien. I och för sig blir det nog några såna i höst också, men före det behöver jag hundfri tid.
Ha ett bra veckoslut.Likes

Comments

Tammikuu: Amur sai terveen paperit leikkauksen jälkeen.
Asta ja Kheiron käviivät Turun Wintershowssa. Kheiron sai ERI.n, mutta totesin että sisänäyttelyt ei sovi hänelle. Oli pitkä päivä :).

Helmikuu: Lähdettiin Outin kanssa Valgaan, Viroon. Se oli hyvin outo paikka; Keskellä kaupunkia kun maa vaihtuu Latviaan ja ValKaan. Käytiin Valkan puolella Superalkossa.
Asuttiin Kaldatalu-nimisessä hostellissa. Vanha pappa huolehti meistä erittäin hyvin ja oli kyllä ihana reissu. Asta sai jun-sertinsä ja tittelinsä, ja Boni sai kolmannen ja viimeisen sertinsä, ja valiotui Viroon. Sunny oli mukana junnuluokassa, mutta kumpanakaan päivänä ei irronnut sa.ta.

Olin ilmoittanut Astan myös Tallinnan Wintercupiin, ja siellä hän oli RopJun sekä VSP. Sertiä ei silloin voitu ottaa enää vastaan. Asuttiin Outin kanssa ihanassa Kreutswald-hotellissa taas.

Maaliskuu
Maaliskuussa oltiin Tiinan kanssa Anssi Kelan keikalla Venuksessa. Tottakai syötiin ensin :). Hauskaa oli.
Huomasin myös että en näe pientä pränttiä niin hyvin enää, ja sain elämäni ensimmäiset lukulasit. Auts.
Supertreenit oli ja meni. Oltiin tosi laiskoja tänä vuonna, ja 2018 taidan jättää väliin.
Metallimessuissa olin Mikaelissa, ja voin vaan todetat että metalli ON mun lajini.

Mikon kanssa lähdettiin Narvaan. Asuttiin ihanassa kylpälähotellissa missä ei ollut muita suomalaisia. Valitettavasti muita suomalaisia oli näyttelypaikalla. Kumpikaan jun-nartuista ei saanut eriä parempaa. Jouduin korvat punaisena kuuntelemaan miten kilpakumppanini kerjäsi sa.ta tuomarilta. Myötähäpeä oli sanoinkuvaamaton, ja ilman jäivät.
Sunny ja Boni saivat ekan KP.nsa parikilpailusta.

Huhtikuussa lähdettiin vaihtelun vuoksi Viroon. Tallinnaan, lähinäyttely ;). Mikko ja Kari olivat mukana, he lähtivät jo lauantaina kotiin. Jäin Rixwell-hotelliin yksin 5 tipsun kanssa :). Maikku, Sunny, Boni ja Tiinan 2 koiraa. Lauantain näyttely meni yli odotusten; Maikku sai Vet-sertin ja valioitui sillä, pikkuinen Sunny sai junsertin ja oli ROP! Pikkuiset saivat myös KP.n parikilpailussa ja olivat BIS2 pari. Huikea päivä. Sunnuntaina Maikku oli ROPvet, ja PN1, sekä VSP. PikkuSunny sai sileän erin. Parikilpailusta ja jälkeiläisluokasta tuli kuitenkin KP.t.

Kävin Jarkko Aholan keikalla - oli ihan super.
Kankaanpään näyttelyssä olin Luckyn ja Sunnyn kanssa. Lucky eri, Sunny Eri Juk1 PN2 ja varasert.
Vappuviikonloppuna pakattiin 3 tipsua ja 1 malamuutti Kangoon ja lähdettiin Alytukseen Liettuaan.
Sunny oli hankalampi kuin koskaan, EVA ja eri ilman Sa.ta oli v-lopun saldo hänen osalta. Maikku sai vet-sertit molempina päivinä, ja valioitui. Boni-raasu sai Eh.n toisena päivänä, mutta toisena päivän sentään luokkasertin. Pikkuiset olivat myös BIS3-pari.
Vappuaattona päätettiin että me haluamme kotiin 19.30 laivalla. Ajettiin täysillä pikku traktorillani Hulluuden Highwaytä ja 19.15 ajatteiin kuin ajettiin laivalle. 600 kilsaa putkeen, oltiin hysteerisiä laivalla.

Toukokuussa oli vuorossa Riga. Maija ja Juju lähti mun, Sunnyn, Bonin ja Maikun mukaan.
Se oli ihan huippureissu. Boni valioitui, Maikku valioitui sekä vet-valioksi että Lv-valioksi. Sunny sai junsertit molempina päivinä, ja Juju sai sertit molempina päivinä. Pikkuiset olivat taas BIS3pari.

Kesäkuussa Kangoo oli taas lastattu koirilla. Lähdettiin yrittämään Sunnylle jun-sertiä, mutta ilman jäätiin. Minulla oli Aino mukana (ystäväni koira) ja hän sai onneksi sertinsä ja valioitui sillä. Onnistuin palamaan sunnuntaina, ja muutenkin olin huonolla tuulella, mutta onhan niin turhia reissuja heitetty ennenkin. Jäihän meillä muutama päivä palautua ennen kuin suunnattiin Tanskaan ja Veijeniin. Happy oli tänä vuonna sentään mukana, mutta kehään ei menty. Iho-ongelmat yltyi vaan, joten annoin lääkettä ja jätin pois kehästä. Boni sai erin ja ehn. Muuten oli hauska reissu, hieman eri mielentilassa kuin 2016. Lucky kävi sillä aikaa Raisiossa ihanaisen Tiinan kanssa ja sai parhaan sijoituksensa ikinä, PU4. Valitettavasti serti jäi saamatta mutta arvostelu oli todella kaunis.
Kiertue jatkui Pöytyälle, Mr Tastin kehään. Se oli kaikkien aikojen huonoin kehä. Never again, voin kertoa.
Juhannusta vietin töissä niin kuin aina.

Heinäkuu alkoin huikealla tavalla. Oltiin Riihimäellä, mulla oli tipsujen lisäski myös Juju mukana. Se tunne, kun jo kehänlaidalla tajuaa että nyt jos käy hyvin tulee ainakin Cacib. Kyllä kävi hyvin, PU1, sekä sert että Cacib. Juju, olen niin ylpeä hänestä.
Seuraavana päivänä oli tarkoitus lähteä Tuusulaan. Löysin Kheironin tarhasta, takapää ei liikkunut. Cessi lähti Kaisan kanssa Tuusulaan, minä lähdin päivystävälle lopettamaan koirani. En ole pystynyt käymään tätä läpi vielä, en tiedä koska pystyn. Nyt olen siis tehnyt senkin, raahannut halvaantunutta jättiläistä autoon....
Sadun tytöt jäi meille hoitoon tämän jälkeen, ehkä se oli hyvä asia. En tiedä. Käytiin Muumimaailmassa ja Zoolandiassa, hengailtiin Tiinan ja Annan kanssa ja siinä se viikko sitten meni. Seuraavalla viikolla lähdettiin Sadun ja lasten kanssa päiväksi Tukholmaan. Maailman paras Maija oli mukana myös. Käytiin syömässä Svenska Köttbullar på Djurgården, käytiin linnassa missä lähinnä naurettiin hysteerisesti, kävin Abba-museossa (loved it) ja Skanseniin pääsi hienosti pummilla :D. Huippureissu, niin kauan että kotimatka koitti. 6 hlöä SÄÄSTÖHYTISSÄ. SÄÄSTÖHYTISSÄ ei ollut edes pistorasiaa!!!! Sain nukuttua jotenkin, mutta voin kertoa että never again sitäkään.
Nallen haima-arvot lähti kesäkuussa nousuun, mutta sain ne alas ruokavaliolla ja heinäkuun tarkissa hän oli terve taas. Happyn iho-ongelmat vaan jatkui. Lucky esiintyi Porissa hienosti Marin kanssa, ja siitä eri-putki lähti.

Elokuussa olin enimmäkseen töissä. Erään asiakkaan tytär otti yhteyttä ja kysyi jos pääsisi meille harjoittelemaan. Amanda pelasti elokuun ja syksyn. Hän on edelleen harjoittelijna, ja toivottavasti saadaan pitää hänet senkin jälkeen kauan.
Lucky kävi Valkeakoskella kaatosateessa ja sai taas erin + luokkasijoituksen. Elonäyttelyyn kuuluu mennä, kun on kotinäyttely. Herra Mustonen oli juuri sellainen kun olin etukäteen kuvitellut, ja tulin nauraen kehästä kera EH.n. Asta sen sijaan pärjäsi paremmin omassa kehässä, vaikka sertiä ei tullut.
Lucky lähti Heinolaan Tiinan kanssa, ja tuli kotiin erillä ja luokkasijoituksella.
Päätin että Nallen pitää saada pitää hauskaa, ja mentiin Koirankodan Rapsu-kurssille. Se *oli* hauskaa. Nalle rakasti sitä.
Näyttelykiertue jatkui Helsinkiin ja Lucky sai luokkasijoituksen + Sa.n. Pikkuinen Sunny hurmasi tuomarin pikku kasvoillaan (Love her face) mutta koska niin löysä jäi ilman sa.ta. Tälle britti-tuomarille mennään toistekin.

Syyskuu alkoi Tallinnan-reissulla. Elisa, minä ja koirat lähti ja oli ihan huikea reissu. Niin hauskaa. Lucky sai SA.n molempina päivinä, (otin mukaan vaan treenin vuoksi) ja Asta oli Rop molempina päivinä. Serti tuli jo la, ja neiti valioitui. Meillä oli reissussa myös pikkuinen Mimi, ja hän sai jun-sertit molempina päivinä.
Syyskuussa käytiin vielä Muuramessa, Tampereella ja Hämeenlinnassa. Tampereella kävi oikein sääliksi rva Pylvänäistä-Suorsaa joka joutui arvostelemaan niin epämiellyttävää koiraa kun Luckya. Ei rva Sunnystakaan tykännyt. Tunne oli molemminpuolinen, joten rva voi lohduttautua sillä että ei ikinä enää joudu arvostelemaan mun koiria. Kaikista muista tuli Eri.t ja Hämeenlinnassa jopa SA.ta ja luokkasiojitusta. Lucky oli PU4 viimeisenä päivänä ja siihen oli hyvä lopettaa Suomi-näyttelyt 2017.
Alfa-kurssi alkoi syyskuun lopussa Kaarinassa ja se oli ihan kiva vaihtelu kaikkiin koirajuttuihin.Likes

Comments