Impopulära Åsikter - Livet Är För Tusan en Trigger Warning I Sig !!!

Hej 💗! Det var ett tag sedan sist.

OJ, ni anar inte vad jag har längtat att göra denna sorts inlägg - det var också ett tag sedan.

Det finns så mycket att catch:a upp så jag tänker inte ens försöka klämma in allt stuffs plus också att vissa saker kan jag tyvärr i nuläget heller inte gå på mer i detalj, men jag ska endå försöka få in lite och det som går genom att göra en summering i alla fall .
Om det är är något som uppskattas kanske jag kan göra en uppföljning ? Vad sägs om det ?

Som "vanligt" har jag gjort om listan lite grann till "min" men ursprungsvarianten vad jag vet ( rätta mig om jag har fel) kommer ifrån @sofilagerback .Bästa : Flera saker . Okej kan jag som sagt inte gå för mycket in på detalj just nu, men hade givande samtal som kändes både lite utav som en kram & käftsmäll ish i ett. You know tough love. Sådant som man kannske behöver öra ibland men som få ( oftast svenskar generellt sätt ) vågar säga till en.Besvikelse:
Jag hade verkligen sett fram emot något. Och blev glad men glädjen byttes senare ut mot frustation, sorg , ilska och ilande uppgivenhet. Något som slutade med att det blev inte av. Det blev inte alls som jag hade tänkt mig . Jag blev faktiskt deppig där ett tag . Från att att haft bra eller ja till och med fantastiskt 2021 i det stora hela så mötte jag på en av årets nästan första och större motgångar. Oj, vad jag har grämt mig över det och mått annat än bra över det ..! Jag säger inte att man aldrig ska tillåta sig att känna negativa känslor och bara soppa under dom under mattan i hopp och tron om att de "aldrig kommer ploppa upp igen ", men jag har försökt att se det från en annan vinkel ( vilket kanske alltid har varit det mest lätta ) och försöka förhålla mig till ett annat mindeset. Nu känner jag mig sådär äckligt influencer-solskenistoria- "pepp" av mig men jag om nån vet att ha rätt mindset ka faktiskt göra många gånger mycket mer än vad man tror. Sååååååå klyschigt men å andra sidan innte alltid men många gånger så lägger det vissa sanningar eller poänger i klyschor generellt sätt.

Update utav inlägg:
Jag tog tidigare bort ett inlägg för jag känner att den kan bearbetas lite bättre ( eller så är jag för hård mot mig själv ? Oavsett vad så behövs det inlägget uppdateras eller åtminstone delas upp i serie-inlägg ish) plus det inlägget behövs uppdateras .Oro :
Privata saker och folk som vill föra (även om det kanske är väl menat men det blir snarare firma björntjänst ju än att det underlättar precis) över sin oro m.m annat på mig på ett sätt som tagit sig in under skinnet hos mig även om det kanske som sagt med välmenad tanke så blir det inte så. Det är en massa saker men bland annat är det opsykologiskt och kan bli kontraproduktivt mot vad syftet kanske (?) var tänkt. Men som jag nämnt likanande om så, jag säger inte att man ska bli blåögd och inte se för vad saker kan verka vara men som sagt ur klyschigt och "hurtpruttigt" och överoptimistiskt det än må låta så tror jag att det kanske faktiskt ligger något ting i med att inte gå oc grubbla för mycket . Man blir vad man tänker ish ( givetvis finns nyanser också på det !) tänker jag .Intalar du sig själv att du är exempelvis " världens största loser" så det kanske inte nödvändigtvis gör dig till den "största losern" för det nödvändigtvis MENN- det sår i tankarna och ditt mindet som gör att du får kannske sämre självkänsla, då vågar inte nappa på det dära jobbet osv. eftersom det "är ju bara lyckade personer som kan jobba med sådant och inte en en loser". Livskavlitén försämras ör att som sagt inte tala om självbilden.


"Shit-vad-underbart-skönt-att-få-snacka-om-detta!!SÅ-HÄRLIGT!
" :
Något jag kanske kommer eventuellt gå lite mer in på. Men inte i skrivande stund i alla fall .

Humör :
Where do I start ? Har bl.a känt mig sjukt stressad de senaste månaderna. På riktigt : jag måste varva ner . Inte ens nu i somras har jag av olika anledningar kännt att jag har kunnat varva ner . Sedan ar det varit gaaaaaalet mycket med turister i år som fört liv också ( men jag kan inte bara "skylla" på det 😅 men visst, det ar till en liten del utav det ) så till och med min hund fick magsår av all stress. Blev orolig där ett tag för det var ett tag som min unna inte verkade alls må bra oc verkade känna sig hängig och låg. Nu låter jag som kanske en riktig gotlänning ( och gnällig svensk 😅) men "Stockholmsveckan" var HEMSK- under alla mina år jag bott här ar jag aldrig vad jag kan minnas att det varit sååååå kopiöst mycket med folk ute. No Wonder varför min hund fick panik också. Alltså regionen måste tänka på att öka resurserna speciellt extra just under de mest folktäta turistmånderna- det går liksom inte att ta hit turister om man inte ser till så det exempelvis sätts ut flera papperskorgar och att de töms oftare.

Irrationsmoment och impopulära åsikter :
Don´t even get me started . Flera saker men ja, en utav är mitt övertänkande och analyserade som jag inser och förstår är en utav anledningarna varför jag har vissa inlägg som som ligger där mest som "bara" idéer i min "idébank " när jag planerar inlägg där jag skriver ner mina idéer ( man kan nästan för fasiken tro att jag äter papper😅 för jag lyckas på något sätt alltid att fylla ut det med diverse olika idéer för inlägg, låttexter / låtar m. m annat som behövs kommas ihåg. Jag har den oerhört stora lyxen med en överkreativ hjärna till idéspruta. Får som sagt ganska sällan bloggtorka utan om jag inte skriver eller bloggar finns det ganska oftast andra orsaker till det. ). För det finnns sååååå mycket och ämnen som jag vill gå på djupet med. Jag vill få plats med nyanser -ibland är det inte alltid svart eller vitt i vissa saker.

Och sådana inlägg om de skall göras någorlunda bra ( enligt mig ) går sällan att göra på 5 minuter att göra ( vet inte ur lång tid det tar för er att göra, jaa förutom @beattriicee som nämnde någon gång på sin blogg hur lång tid det tar för henne att göra sina inlägg , men beroende förstås på content/ inriktning och storlek utav inlägg så brukar "större"/ längre inlägg utav god kvalitet´enligt min mening som sagt ta minst 1 timme oftast ibland till och med lite mer ännu så om man ska räkna ihop allt ifrån från start med att skriva, ha en viss vision om vad man ska skriva eller göra inlägg om till greja med bilder, fixa lay out:en / collage you name it. Men jag har faktiskt knappt varken ork eller lust att bli för långrandig varje gång och resulterar oftast blir att jag blir väldigt kortfattad eller så blir det inget inlägg alls om det 😝. Och då blir jag less och trött på mig själv att jag ska "komplicera" / "överkomplicera"😅 vissa saker än de faktiskt ens alltid behövs göras.


Något som alla kanske inte håller med mig om är att jag tycker ärligt talat att den här "Trigger-varning"-grejen att sätta först över inlägg i sociala medier / forum har blivit överdrivet och löjligt.Kanske det låter som att jag säger emot mig själv nu, men jag kan på sätt och vis förstå att folk kan vara olika ibland, vissa kanske är mer känsliga än andra av olika anledningar och har lättare att triggas för vissa saker än vad vissa andras triggas utav av olika skäl exempelvis som trauma och så. Jag kan förstå att alla kanske inte exempelvis uppskattar mörk humor och det kan av ett utav de ganska få undantagen där till och med jag skulle kunna göra ett undantag med en trigger-varninng. Men som det är nu - det ar gått för långt nu.


Man typ begär (direkt eller indirekt) lite generellt sett nuförtiden att man skall tydligen tassa mer försiktigt än du kan tassa runt i tofflor i runt den heta gröten, dadda runt och ta ansvar för andras, oftast vuxna ( biologiskt sätt åtminstone ) oarbetade känslor istället för att ta tag i dom och börja jobba med dom.
Sedan är kanske inte alla alltid mogna med en gång för det, att de inte ar funnit rätt eller något stöd och såklart andra nyanser i det hela . Men offerkappa-kulturen som finns i det här landet snarare "uppmuntrar" folk att inte att som jag ser det som utvecklas och ger folk- eller ja, åtminstone vissa personer anledningar att bete sig riktigt, riktigt illa åt eftersom det " är ju så synd om dom "). Ja, det finns mycket som triggar i livet. Det borde kanske kommit en varningslapp om från början är för tusan ( eller kan vara ) en trigger-varning i sig ( om man ska se det från väldigt cyniska och deprimerande ögon. Men det gör ju knappast inte alltid det. Vi flesta utav oss behöver bli bättre på att handskas över tråkiga saker i livet.
But don't get me wrong- det finns förvisso finns en onyanserad bild både i Sverige och andra länder också om offerkappa-kulturen bland många som hävdar om offerkulturen som jag kan tycka är rent utav elakheter. Jag ar försökt att undvika slänga ut begrepp som "offerkofta" ur som helst för hur emotsägelsefullt det ännu må låta så på ett sätt håller jag med om att visst finns det personer som verkar ha på sig offerkappa (ordet "offerkofta "har blivit urvattnat och förlorat sin innebörd och har snarare blivit något de flesta verkar slänger oftast slänga ur sig utan varken någon vidare för eller eftertanke ) men på ett sätt håller jag inte med . För det finns folk som ibland kan man fel och många gör misstagen att tro att de vet allt när de i "bästa fall" kanske bara sett the surface, toppytan utav halva eller hela bilden utav det. Jag ar så bland åsikter gällande detta då jag som sagt kan se ifrån bådas håll.Podd :
Det finns säkert fler men den jag kommer just nu är det Samir Badran-avsnittet i Framgånngspodden. En blandning mellan allvar, deep shit och humor. Dock onödigt kan jag tycka att det verkade vara att han tog upp detaljer gällande en annan person som tidigare inte verkat vilja prata om det . Kanske det var okej för denna personen att nämna det men om inte tycker jag inte det verkade så sjysst mot denna och verkade respektlöst ju .
Film / serie :
Som sagt bl.a att jag ar känt mig / varit stressad så har jag inte alltid haft så mycket tid att sätta mig ner och bänka mig ner annat än när jag har på något program i bakgrunden som en podcast när jag sitter och äter och fikar förstås . Och något undantag nu i somras då jag fortsatte att kolla på ett Netflix-serie som faktiskt skulle kunna vara ett ytterligare utav mina få undantag där jag skulle kunna sätta faktiskt en "TW" (Trigger Warning) framför.Bok :
Just nu läser jag "Psykopater online " av Lisbet(?) & Mike Florette. Kan rekommendera den varmt och i synnerhet om du börjat läsa boken "Omgiven utav psykopater" / "Omgiven utav Idioter "-boken - byt ut den katastrofalt urdåliga och sååååå onyanserade och sorry not sorry, men puckat skrivna boken som hör hemma i soppkorgen! Den sistnämnda boken är verkligen förenklad populär psykologi i sitt nötskal. Förstår inte hur de böcker kan ha blivit så populära mer än att de är som sagt så förenklade och ett bra PR-team. Jag skulle inte ens ge min värsta fiende dom böckerna!!!!! Så dåliga är dom.


Låtarna på sistone och just nu :
Copy paste igen- men det finns ALLDELES FÖR MÅNGA BRA men en utav de jag verkligen fastnat för dessa två låtar . Och några fler till.Även den heta snackisen om att ABBA släpper nytt kan väl ganska få gått miste om ?

Gillar

Kommentarer

Hilma
Hilma,

Jag har funderat på att börja följa Framgångspodden, det är många som säger den är bra <3

nouw.com/hilma