En Av De Bästa Morotskakor (& 10 Sanningar Om Mig (del 1 & del 2) 

Den väldigt behagliga Lampan med det varma ljuset heter flöjt och jag hittade min här här(klick )I. Fatet här ifrån (klick ).


Och en av de bästa, kanske till och med den bästa jjag provat hittills mest goda morotskaka jag har ätit kan du hitta på Gula Huset(klick) och som White Guide har tidigare nämnt om här. Vi snackar om perfection inte bara till yta utan smak.

För att citera Askungen på bal - helt, helt underbar. Som sagt perfektion .

Verkar vara någon citrusfrukt i frostingen vilket balanserar upp den lite mer söta frostingen ( men absolut inte så söt som jag tidigare varit van med - nej!) Såhär ska en morotskaka tycker jag- len frosting och perfekt, lagom och saftig kaka.


Kan man säga att ett bakverk är on the fleek😅😂?


De flesta har kört med att rada upp alla i punkter i ett och samma inlägg men tänkte göra min egna version och tolkning utav det.


När jag var yngre brukade jag köpa morotskaka (dock var den inte ens i närheten utav lika fina och goda som denna !! Utan en mer sockrig och (tyvärr) bake off version. Just bl.a morotakaka blev så förknippat med torsdags eller mysig fredags- fika ( Hade ni det så i skolan ? I min klass hade man en slags klassens timme i slutet utav skoldagen men var mer som ett mysigt skolans version utav fredagsmys och mello, men byt ut Mello, chips, godis och popcorn mot fika och kanske någon form utav läskeblask, festis (ha, ha snacka om retro! På "min tid så var de inne och det var innan de började smaka blä sedan dess har jag knappt ens druckit dom igen. En av mina favoriter var den med kaktusmak fast det smakade mer äppeljuice än kaktus 😛. Vilken var eran favorit ? Någon ni dricker än idag ? ) och en gemensam film att kolla på . Ibland kunnde det få slinka in ett "torr"(det vill säga mer som en repition utav framträdandet. )-framträdande där några utav mina klasskamrater och jag hade övat in ett nummer och jag hade huvudrollen och sjöng, ha ha ! Eller så körde jag helt solo a la´ Småstjärnorna 😂😅

Hur som helst, Cafe´Gula Huset är sällan något du kanske kan se och läsa om i turistbroschyrer. Under alla mina år här så har jag nog bara läst om dom enstaka gång i Just nu Gotland ( som finns att oftast att ta och hämta sitt gratis-ex utav på färjan till Gotland men även på Gotland bland vissa butiker samt Turistbyån om jag inte missminner mig helt. Bästa gratis tidningen !! Att kolla och läsa i den samt i VOUGE -magasinet är några av få gånger som jag faktiskt ser fram emot att kolla på reklamen- den upplevs inte ens som jobbig, tvärtom oftast en fröjd 😀) . Visby och Gotland i sig ju lite utav huvudstaden av fika och det finns många bra och mysiga fik och smultronställen att hitta men om du är Visby och inte har tiden att testa alla så ett måste-stop är Cafe´Gula Huset. De är definitivt ett utav stans bästa om man bara vill ha en "vanlig" retrofika med franska inslag och mycket hög klass "mormors-fika". Med hembakade bullar till kakor och världens bästa hembakade knäckebröd till lyxig macka med brieost, salami, ost, sallad och annat gött 😀

Pro Tip: Oftast går typ nästan bokstavligt talat allt åt som smör i solsken så det gäller att vara ute i god tid. OBS caféet har oftast / bara öppet under helgen.

Gillar

Kommentarer