5 bra skäl till att Medeltidsveckan är digital i år

Jag har ju tidigare nämt om att jag kännde mig lite ledsen över att Medeltidsveckan på Gotland ställs in i år med anledning utav Corona.


Det är ett event/ en händelse jag brukar årligen längta och se fram emot trots att jag har bott här i flera år. ( de få gånger som kan ha lessnat på det är att höra den entoniga musiken så tillslut vet man inte man inbillar sig höra musiken eller inte 😅 .

mot slutet utav veckan när festivalen pågår. Jag brukar faktiskt inte gå på festivaler annars men om det är någon det kan hända att jag går på är Medeltidsveckan.


Det klart att jag ser nackdelar med att det digitaliseras mer och mer . Och jag tycker att hur öppensinnad jag annars kan vara för nya ting och utveckling och så, att själva analoga grundkänslan /ideén bör vara som sagt grunden . Och det säger till och med jag som är rätt introvert/ ambivert utav mig.

Det klart att den digitaliserade MTV:n aldrig kan ersätta den ”vanliga” på plats och den speciella stämningen som en episk MTV/ Medeltida jul ( en miniversion utav MTV och mer intim känsla än MTV fast i kortare format som brukar oftast vara i december) kan ge. Möjligen som ett extra (mysigt) komplement som Björn mfl nämnde i lördags i Hej Gotland-soffan.


Men jag ser också mycket positivt och nya möjligheter med det. Här är några utav dom:


1.) Ta det i sin takt lite mer. Mindre stress. För oss introverter/ambiverta kan det vara guldläge.

Som Björn & co nämnde i Återskapar -podden i maj att än äldre dam som hörde av sig(?) Och kunde äntligen få ta del av festivalen då hon annars inte/ aldrig ar kunnat gå pga av sin sjukdom. Om jag minns rätt var hon multisjuk/ har extremt lätt för att åka på infektioner.

Det är en fördel för de med t.ex Aspergers, ADD/ADHD som kan ha (aspies) svårt att ta sig iväg till saker och ting och som jobbar bättre och fungerar bättre i lugn och ro hemma , har lättare att processer sakerna och mer ork över då bullriga, stimmiga miljöer och där alla sinnen blir påverkade på negativt sätt. Ljus, lukt osv. Visst kanske för vissa att doften av exempelvis lägereld & nygräddade brända mandlar på marknaden doftar gott. Men för aspies kan man kanske tycka att det luktar för sött och blir för överväldigande oavsett om det handlar om trevliga dofter eller stanken utav bajamajorna eller svetten ifrån de som gått runt i samma medeltidskläder i en vecka.

2.) Du slipper få ont i fötterna efter ha vandrat på kullestensgatorna.


3.) Du slipper / beslutångesten minskar angående vilken aktivitet du ska gå på. Även om du skulle ordentligt boka in allt likt ett skolschema hinner du inte med alla aktiviteter. Kill your darlings som uttrycket heter och priotera

4.)Hör ihop med punkt 1 .

Du kanske minskar risken att åka på den årliga "Visby-pesten” som virosen kallas för i folkmun( sideffekten efter en MTV eller Medeltida Jul) ”, det vill säga om du undviker att vara med folk som kan tänkas vara sjuka och tänker på
hygienen.


5.) Nog för jag ÄLSKAR att ha sköna, luftiga linneplagg och plagg i naturmaterial och stormtrivs so don´t get me wrong- men att slippa känna , återigen beslutångesten om man ska sätta på sig ca 1300-1400-talspaltorna eller ej fast man är typ egentligen känner sig lite för trött ( tro mig , fick lära mig en speciell "teknik" hur man ens sätter på sig dräkten ) och man max känner för att slänga på sig en "vanlig" tröja, typ ett par byxor.Mer orkar man inte om knappt det. Helst av allt borde man ta och stanna hemma vila upp sig och göra ingenting och ladda batterierna.Medeltidsveckan ifrån tidigare år.

I lördagsprogrammet gästades studion också utav Lisa Strannesten . Programledaren bär en utav hennes egendesignade klänning (Strannnesten) och Lisa nämner lite om liknande fairtrade-tänk i produktionen utav hennes klänningar . Checka in!

Melankolisk sång utav Saga Björling som även är textförfattare till låten. Video/film står fotografen och influencern Nevnarien (Elin Kero ).

Ett tips är att kolla in Elins Keros Medeltidsveckan-vloggar, hon är sååå duktig på att fånga den där episka, näst intill bedårande "åh-magiska" feelingen som en " in real life"-Medeltidsvecka gör när den är som bäst . Den där känslan som får en att längta hela året fram till sensommaren när Medeltidsveckan börjar.

Uppdatering: I skrivande stund kollar jag på den här dokumentären om Medeltidsveckan via MTV`s live streaming som kommer sända ännu hela veckan.

För program och mer info om festivalen så kan ni läsa senaste här (klick) & här (klick). samt ladda ner Medeltidsveckans app som finns där det går att ladda ner appar på iPhone eller om du har android så laddar du appen via Google Play.Live streaming sänds via YouTube så du kan se den nästan oavsett var du än befinner dig och oavsett om du tittar via din iPhone/ Android , iPad/läsplatta, Smart-TV eller dator.Själv räknade jag ner timmarna imorse och verkligen bänkade mig med sprudlande av förväntan. Som ett litet barn typ.Ah, jag känner mig sååå trött och (över)lycklig😅 just nu at the same time. Vilken kombo 😛😜😝😅

// The Dreamandcreativity//

Gillar

Kommentarer

beattriicee
beattriicee,
Härligt att det är digitalt hade dock viljat vara med men det är så i den här situationen! 🧡
nouw.com/beattriicee
Emmaengstrom
Emmaengstrom,
Jag har tänkt på detta om medeltidsveckan och vad roligt det hade varit att se det med egna ögon, måste bli något år! Men ändå bra att det kan ske digitalt också 😃
nouw.com/emmaengstrom
Stefan,
Mer o mer digitala mässor som dyker upp nu.. ska genast kolla in detta för jag har alltid velat åka dit.
stadstak.se/
Kim,
Så himla vackert det är. <3
www.kngel.se/